Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Bogowie Światła i Ciemnośći w Wesnoth
Konrad
Dzień Dobry,zna ktoś może z imienia Bogów Światła i Ciemności w Bitwie o Wesnoth?

ForPeace
Są tacy? Pierwsze słyszę.

Raczej ich nie ma, ale bogowie pojawiają się w BfW.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

szpiczek
Jest Eloh Ale Ciemności nie znam

Konrad
Jest przeklęte imię Uria,ciekawe w co wierzyli Liczowie którzy mówili o Bogach Ciemnośći a w jakich Magowie światła lub zwykli Magowie którzy mówili Bóstwach Światła?

Konrad
Maksiu napisał/a:
Tak, to ciekawe i myślę że to jest dobry materiał na kampanię. Pfft Konrad, może zrobiłbyś swój dodatek do Wesnoth, opowiadający o walce bogów światła i ciemności?

I takie coś:
Bóg - jeden, chrześcijański
bogowie - mitologiczni i/lub wymyśleni

Ale Uria jest j w kampani z Pustynnymi Elfami jest to przeklętę imię które nie było im wcześniej znane,a Zhangor to nie bóg tylko demon wojny któremu eloh odcieła głowę.Ciekawe skąd cztery wyrocznie z Wielkiej Akademi Magi na wyspie Alduin czerpały swą moc proroczą?Ja sądze że z Bogów Światła,tylko jak się oni nazywali?I ciekawe jaka była religia Królestwa Wesnoth i nie Pustynnych Elfów,przed zwiedzeniem przez okrutnego demona Zhangora?

Deidara
Wydaje mi się, że głównym twórcom ta sprawa była obojętna. Gra miała opowiadać na początku tylko historię Konrada, ale przerodziło się to w kilka kampanii, a efekt widzimy teraz. Wydaje mi się, że takie szczegóły są do wypełnienia przez innych twórców, a o ile nie będą sprzeczać się z ogólnym zarysem świata i historii (jak choćby A New Order), mogą zostać wcielone do głównych kampanii.
Sam staram się coś z tym zrobić, jednak moja twórczość jest naprawdę powolna. W Apokalipsie Denatris pragnę rozwinąć wątki Berła Ognia, mitologii, wierzeń... O ile ktoś inny mnie nie uprzedzi Smile
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

JackoWacko
Ja również nie słyszałem o tego rodzaju klasyfikacji.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.10
10,886,302 unikalne wizyty