Kiedyś na naszej stronie poruszane były tematy polityczne, a tak się składa, że wybory prezydenckie mamy już 10 maja, a PKW ogłosiło właśnie oficjalną listę kandydatów. Z powodu tych okoliczności zakładam ten temat i wychodzę do was z pytaniem: kto według was najbardziej będzie nadawał się na stanowisko Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej?
Moim wyborem jest Janusz Korwin-Mikke. Dlaczego? Mimo dosyć wielu kontrowersji wokół jego osoby, jego program wydaje mi się być najbardziej racjonalny (konserwatyzm obyczajów połączony z liberalizmem gospodarczym). Poza tym mówi wprost i wytyka wszystkie wady obecnej władzy.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-03-2015 17:17
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth.- Sagez
Dlaczego wybrałem niego:
1) jest politykiem, a nie kandydatem wziętym z kosmosu (Kukiz, Ogórek)
2) wie, co należy zmienić w Polsce - i tego chce. PiS za swoich krótkich - niestety - rządów doprowadziło do korzystnych dla Polski zmian, np.: spadku bezrobocia
3) jest przeciw wielu reformom typu: legalizacja związków partnerskich i mógłby w tej sprawie skorzystać z weta prezydenckiego
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD"~Hejnewar
Nie wiecie przypadkiem czy któryś z kandydatów gra w BfW ?
Dingo napisał:
Postaram się ignorować wszelkie możliwości do offtopowej dyskusji, ale może nawet lepiej by w ogóle już nigdy z wami nie wchodzić w dyskusję. (<- pozwoliłem sobie dodać z własnej inwencji )
Kukiz- przekonał mnie, że chce coś zmienić. Wydaje mi się, że jest dobrym człowiekiem. Może się na tym nie zna, jednak wolę kogoś nieobeznanego, komu ufam, niźli obeznanego, który niczego dla nas nie zrobi.
Edit.: Co nas obchodzą homoseksualiści? Moim zdaniem, bardziej powinniśmy skupić się na tym, czym wyżywić kolejne pokolenie, czy też jak obronić się przed Rosją.
Edytowane przez Deidara dnia 17-05-2015 16:24
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara
@Deidara
Na uzupełnienie pewnej wiedzy zawsze jest czas. Ale niestety teraz zostali do wyboru Duda i Szogun z tego co się orientuję
Edit:
Mnie natomiast ciekawi inne zjawisko: od pewnego czasu na fb pojawiły się jakieś niemożliwe gówno-burze na temat wyższości jednego z kandydatów nad drugim, co najdziwniejsze, wygląda to głównie tak że jakieś moherowe berety zajadle bronią naszego drogiego Szoguna przeciwko któremu występuje ogół młodzieży polskiej... ale chwila! Od kiedy nasze babcie wgl. posługują się komputerem albo internetami? Ten dziwny szczegół obudził we mnie zamiłowanie do teorii spiskowych- a co jeśli te berety to fałszywe konta jakiś agentów Dudy, którzy używając słabych i nietrafionych metod "bronią" Szoguna tak, żeby jeszcze bardziej zniechęcić do niego potencjalnych głosujących, zapewniając Dudzie dodatkowe poparcie albo przynajmniej zbijając poparcie Szoguna?
A już na 100% ja tak zrobię jak już będę startował i będę się bał o swoją pozycję
Deidara napisał/a:
Kukiz- przekonał mnie, że chce coś zmienić. Wydaje mi się, że jest dobrym człowiekiem. Może się na tym nie zna, jednak wolę kogoś nieobeznanego, komu ufam, niźli obeznanego, który niczego dla nas nie zrobi.
Edit.: Co nas obchodzą homoseksualiści? Moim zdaniem, bardziej powinniśmy skupić się na tym, czym wyżywić kolejne pokolenie, czy też jak obronić się przed Rosją.
Kukiz nie wydaję się być kimś podejrzanym, lecz może nie jest do końca świadomym co robi. JOWy mogą zabetonować popis, a on jest w nie bezkrytycznie zapatrzony, poza tym niewiele oprócz nich oferuje. Oderwał się od Korwina (to co się stało na debacie nie wydaje mi się być dramatem), teraz współpracę wypatruje w Wilku i narodowcach. Do narodowców nic nie mam (ale do onru już tak) ale ufać Wilkowi to naprawdę ryzyko, zwłaszcza po jego występkach jak jeszcze Korwin był w KNP.
Rosja raczej nie będzie nas lubić dopóki będziemy w UE czy tym bardziej byli pachołkiem tego idioty z Białego Domu. Ale najgorsze co możemy zrobić to wspieranie Ukrainy. To już nie kwestia tego, że powodujemy sobie przez to zagrożenie militarne ze strony Rosji. Tylko jak Polak może wspierać banderowski reżim, a taki na Ukrainie panuje.
Co do drugiej tury, to ja wolę nie głosować, i tak werdykt należy do liczącego, ale oczywiście wolę pana Dudę niż Szoguna Bredka, mimo że oferuje małe zmiany, a nie radykalne jakie nam potrzeba.
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider
Ja osobiście w pierwszej turze wybrałem Korwina, mimo chęci głosowania na Kukiza. Odrzucił mnie jednak jeden szczegół: JOW-y. Doprowadzą one według mnie do systemu dwupartyjnego, gdzie nie będzie głosu dla mniejszych ugrupowań i koalicji. Zaś co do drugiej tury to biorę Dudę. Może i trochę socjalista w kwestiach gospodarki, ale chociaż katolik i patriota.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth.- Sagez