Ostatnio ciągle przychodzą mi do głowy różne pomysły na nowe dodatki do BfW. Pora je przedstawić i dowiedzieć się, co o nich sądzicie.
1) Era of Chosen - era, podobnie jak EoHS wykorzystująca tylko oryginalne jednostki z Bitwy o Wesnoth. Gra polegałaby na wyborze po jednej jednostce z każdego koszyka: Wojownicy, Łucznicy, Zwiadowcy, Kawaleria, Lekka Piechota, Tanki, Magowie&Lekarze, inne. [projekt]
2) Rodzeństwo - kampania SP/MP z różnymi bajerami () technicznymi typu: magiczne mikstury, przedmioty tylko dla bohaterów, etc. [projekt]
3) Survival & Teleportation - survival MP dla 2/3 graczy. Gracze bronią zamku, w którym są teleportery do fortec wroga. Gdy pokonamy jednego z wrogich liderów (sześciu frakcji z defa), jego jednostki przestaną pojawiać się na mapie. [prace zawieszone]
4) Nowy system doświadczenia polegający na tym, że jednostka ma ulepszoną broń, gdy dużo nią walczy, jest szybsza, gdy więcej chodzi, etc. [do ujęcia w jakimś projekcie; projekt]
Zapraszam do komentowania.
Edytowane przez ForPeace dnia 26-04-2015 12:53
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD"~Hejnewar