|
Najlepszy program do pixel-artu?
|
| Warlord |
Dodany dnia 13-06-2015 15:38
|

Przybysz

Data rejestracji: 25/04/2015 17:25
|
Na wstępie zaznaczę że chciałem owy temat umieścić w warsztatach- tam by chyba lepiej pasował, ale gdzieś czytałem że można mieć tylko jeden temat na warsztaty.
Do rzeczy: jakie możecie mi polecić programy do pixel-artu? 
Oczywiście zakładam że tak jak ja, wielu z was używa w tych celach Gimpa, ale nie ukrywajmy że istnieją programy bardziej wyspecjalizowane w trzaskaniu pixeli niż inne. Z tego co ja się orientuję to jeszcze photoshop jest (między innymi oczywiście!) w tych celach używany, tyle że tam jest bodajże płatna licencja. Dla tego liczę na to, że Wy mnie czymś zaskoczycie Cokolwiek co możecie polecić albo zwyczajnie o tym słyszeliście, może być zarówno na peceta jak i androida. Paint nie wchodzi w grę  |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 13-06-2015 17:12
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Szczerze to wątpię by Photoshop oferował w kwestii pixealrtu coś, czego Gimp nie oferuje. Ja osobiście jestem weteranem Paint.Neta i preferuję go ponad Gimpa (1000000000x wygodniejsze UI), ale w efektywności nie ma chyba żadnej różnicy. |
| |
|
|
| AxeFighter |
Dodany dnia 14-06-2015 23:23
|

Zarządca

Data rejestracji: 31/01/2012 21:33
|
Cóż... Gimp. I to tylko w wersji 2.6, bo 2.8 ma beznadziejny system zapisywania. Prawie wykluczył on windowsowego painta z moich różnorakich działań na grafikach. Polecam.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez
|
| |
|
|
| Warlord |
Dodany dnia 15-06-2015 11:01
|

Przybysz

Data rejestracji: 25/04/2015 17:25
|
Miałem nadzieję że zdradzicie mi jakiś tajny program/wtyczkę do automatycznego cieniowania albo antyaliasingu a tu nic Osobiście słyszałem o tym że można przekształcić grafikę 3d w 2d i zakładając że ta trójwymiarowa była ładna, powinniśmy dostać ładny efekt z gotowym wykończeniem. Oczywiście trzeba umieć dobrze robić np. W blenderze a to też nie tak hop-siup. Chciałem przerzucić się na jakiś inny program ale rozumiem że nie ma żadnego bardzo różniącego się opcjami od gimpa? Nagle niemal wszyscy zajmujący się tu grafiką wymarli :/ ale spróbuję chociaż ten paint.net,może faktycznie okaże się wygodniejszy
ps:jeszcze czytałem o programach które ponoć same mogą wygenerować pewne animacje, tyle że to są akurat płatne rzeczy
Edytowane przez Warlord dnia 15-06-2015 11:05
|
| |
|
|
| JackoWacko |
Dodany dnia 10-09-2019 13:46
|

Początkujący

Data rejestracji: 08/08/2019 17:08
|
Myślę że od 2015 dużo się zmieniło, więc dopiszę jeszcze. Dużo jest programów na tablety, procreate, painter, sketch book, niektóre nawet są darmowe
Edytowane przez JackoWacko dnia 26-09-2022 11:20
|
| |
|