Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
The Return of the Old Story - Powrót starej historii
Dragon_Blade
Projekt zamknięty, dziękuję za poświęcony czas.
Edytowane przez Dragon_Blade dnia 06-01-2016 17:47
Bóg, Honor i Ojczyzna, to te rzeczy które mają wartość.

Piko
Linki poprawione. Życzę sukcesu i powodzenia. Wink

ForPeace
Dragon_Blade napisał/a:

projekt to kampania zrobiona wspólnie przez wszystkich użytkowników wesnoth.com.pl

Już to widzę Pfft
- pe_em (czasami)

Okeeej, czyli moje zaległe zadania programistyczne są wciąż aktualne. Postaram się to wrzucić w najbliższym czasie.

BTW dopisz mnie do testerów.
Edytowane przez ForPeace dnia 27-07-2015 22:25

jacubus
Moge pomóc w mapach i testować niestety nie mam wiedzy do programowania:/

Detchy
Piszę się na testera Pfft
Smile

ForPeace
@Dragon_Blade:
Proszę, odpisz mi na PW. Możesz mnie dopisać do tłumaczy. Chociaż przydałaby się tu osoba mówiąca biegle po angielsku, żeby wszystko było stylistycznie poprawne i dobrze brzmiało dla odbiorców anglojęzycznych.

Zapomniałem ci jeszcze napisać o statystykach tych trzech jednostek, które programowałem - są stanowczo zbyt wybujane. Strażnicy węża wyglądają jak ciężkozbrojne jednostki, tymczasem mają 6 punktów ruchu, 28 (?) punktów życia, a w wiosce obronę terenową 80%. Zobacz artykuł Jaroma nt. typów ruchu.

ElderofZion napisał(a):
Musisz też zdawać sobie sprawę z faktu że stworzenie drugiego słońca jest już opisane w co najmniej 2 kampaniach

Napisz, w jakich kampaniach jest to opisane, bo z pewnością się to przyda przy ustalaniu dokładniejszej fabuły.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Dragon_Blade
Edytowane przez Dragon_Blade dnia 18-01-2016 22:53

ForPeace
LIKE! Smile
Możesz mnie dopisać do programistów scenariuszy oraz maperów, od tej pory chciałbym bardziej zaangażować się w projekt, bo widzę, że ma on duże szanse powodzenia. Dziś wyślę ci ostatnią z jednostek, o które mnie prosiłeś.

Przedstawiam teraz drzewko faunów i ich portret tworzony przez, z tego co wiem, byłego użytkownika tego forum @Maksia.

Portret jest ładny, tylko cieniowanie nie w porządku.

Wiem, już raz to sugerowałem i odmówiłeś, ale pozwolę sobie jeszcze raz podjąć temat. Myślę, że na tym poziomie zaawansowania prac dobrze byłoby założyć oddzielne forum. Byłoby łatwiej koordynować prace, ogólnie przedyskutowywać fabułę i poszczególne scenariusze. Tak samo również z grafikami. Można też sprawniej ustalać deadline'y i zadania dla każdego uczestnika projektu. Wszystko pozostałoby tajne dla osób spoza projektu. -> patrz Triforest.
Mój ladderowy profil

"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD" ~Hejnewar

Dragon_Blade

Piko
Od początku trzymałem kciuki za sukces tego projektu, ale teraz już zniszczyłeś system, pokazując jak wyrażasz uznanie dla każdego ze współtwórców, nawet tych którzy zrobili jak najmniej. Nie każdy (ekhm chrm) jest wystarczająco szczery wobec innych i samego siebie żeby było go na to stać - masz u mnie za to wielki szacunek.

Kontury portretu dobre, tylko tak jak pe_em wspomniał - cieniowanie trzeba poprawić. Światło musi lecieć z wybranej strony i robić cień wedle tego - a tutaj wygląda to jakby ktoś zaświecił mu projektorem na klatę.

Grafiki jednostki ujdą, chociaż znając Maksia - stać go na więcej... Zwłaszcza pierwszy poziom wygląda niefajnie.

Tylko obalę niektóre mity, bo jako admin Trójlasu mogę potwierdzić, że założenie forum niczego za bardzo nie zmieniło.

ForPeace
Puchi napisał(a):
Tylko obalę niektóre mity, bo jako admin Trójlasu mogę potwierdzić, że założenie forum niczego za bardzo nie zmieniło.

Z tym, że tutaj nie ma żadnej dyskusji, bo wszystko pozostaje tajne, a przy Triforeście mamy ok. 20 stron postów. Właśnie myślę, że to by się zmieniło, byłoby więcej dyskusji, a wszystko pozostałoby tajne.
Mój ladderowy profil

Tehir Hidrin
Tylko pytanie a propos portretu... Jak rozmnażają się fauny?

Dragon_Blade

Sulik
Dragon_Blade napisał(a):

Zamknięty bo?

Piko
Minęło półtora tygodnia. Jak najbardziej jest to dalej aktualne.

ForPeace
Projekt zamknięty, bo Dragon_Blade zrezygnował z jego prowadzenia.

Dragon_Blade dał mnie i Jaromowi wolną rękę, czy chcemy dalej kontynuować projekt. Nie wiem, jak Jarom, ale ja byłbym gotów wznowić projekt, gdyby znalazł się jakiś chętny grafik. Ogólny zarys wszystkich frakcji i fabuły został zaprojektowany przez Dragon_Blade'a i znajduje się na forum TRotOSu - trotos.mojeforum.com

PS. Jeżeli ktoś chciałby zagrać, to przesyłam ostatnią wersję z trzema scenariuszami:https://www.dropb...1.zip?dl=0
Mój ladderowy profil

AxeFighter
Pytanie: czy projekt będzie nadal kontynuowany? Zadaję to pytanie, gdyż obecna forma wątku (DB pozmieniał stare posty) sprawia, że dla ludzi postronnych będzie wydawał się co najmniej dziwny i wybrakowany.
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth. - Sagez

https://www.youtu...QuObfTx6Cg - link zaktualizowany!

http://wesnoth.com.pl
Sulik
Nie będzie, ponieważ Maksiu znowu sobie ze wszystkich zakpił.

Tak więc archiwizuję - AxeFighter
Edytowane przez AxeFighter dnia 04-03-2016 23:27

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.00
10,820,131 unikalne wizyty