1. Zalecane jest używanie opcji "Szukaj", być może ktoś już kiedyś miał podobny problem. 2. Nazwy tematów powinny być adekwatne do istniejącego problemu, unikać należy nazw takich jak: "Problem" "Pomocy" "Gra nie działa". Zamiast tego lepiej brzmi: "Windows 10 - błąd w trakcie uruchamiania". 3. Screeny są bardzo pomocne w obrazowaniu zaistniałej sytuacji, często mówią one więcej o problemie niż sam opis. 4. Dodatki do gry pobiera się na dwa sposoby: * Przycisk "Dodatki" w menu gry, * Wklejenie folderu z dodatkiem do katalogu userdata/data/add-ons, 5. Przy wyjaśnianiu problemu zaleca się podanie systemu operacyjnego oraz wersji BfW, której problem dotyczy. 6. Gra nie jest w pełni spolszczona, w wyniku czego pojawianie się angielskich tekstów w grze nie jest błędem. 7. Jeśli problem dotyczy niedziałającego dodatku, to na początku należy sprawdzić, czy nie ma w plikach żadnych literówek. 90% błędów jest właśnie ich wynikiem. 8. Wszystkie zasady kodeksu strony obowiązują także tutaj. Bez wyjątku. 9. Nie piszemy postów tylko po to aby je sobie nabić, czyli posty w stylu "Tak" i nic więcej zostaną usunięte.
Naruszenie tych zasad i niestosowanie się do powyższych porad grozi ostrzeżeniem, a później banem. Pozdrawiam, AxeFighter.Edytowane przez AxeFighter dnia 17-11-2015 20:44
Ja zaczynałem jako zwykły, napalony user, pisałem często newsy. Bach! Redaktor! Więc niebywale uradowany, pisałem jeszcze więcej, dodatkowo artykuły. Nie ma co, byłem nadpobudliwy wtedy... A jak zostałem mianowany adminem, to z początku w ogóle nie chciałem nim być! Byłem przestraszony odpowiedzialnością. Bo mnie nie kręciły tytuły, tylko Wesnoth.- Sagez