Na dzień dzisiejszy mamy zarejsetrowanych 10 użytkowników. To trochę mało ale wydaję mi się że mam pomysł aby to zmienic. Otóż będąc niezalogowanym mamy dostęp do prawie wszystkich opcji forum (nie widzimy tylko shoutbox'a oraz nie możemy pisac na forum). Aby zachęcic ludzi do rejestracji należy niezalogowanym ograniczyc dostęp do strony. Chodzi mi o to żeby wszystkie opcje były widoczne ale np. po kliknięciu na forum bądz artykuły wyskakiwał komunikat typu "Musisz byc zalogowany aby miec dostęp do tej części strony". Nie wiem czy to dobry pomysł. Proszę o odpowied¼.
Wszystko jest zależne od psychiki takiego odwiedzającego. Jeśli ktoś jest zainteresowany wypowiadaniem się na forum na przykład czy komentowaniem artykułów to i tak się zarejestruje czy będzie zablokowane czy nie. A jeśli będzie musiał się rejhestrować to co zrobi? Może się zarejestruje, ale w sumie tylko po to, żeby przeczytac coś, nie po to, żeby zacząć się udzielać.
Sam fakt posiadania konta nie sprawia, że ludzie zaczynają się wypowiadać, dopiero wtedy gdy mają coś do powiedzenia zmienia się sytuacja. Pomysł może i dobry ale w naszej sytuacji zbędny. Poza tym nie zapominajmy, BfW jest grą open source i freeware, więc pozostając w tym klimacie nie powinniśmy limitować ludziom zawartości strony tylko dlatego, że ktoś się nie zarejestrował.
Forever feels like home sitting alone in your head...
Dokładnie o to mi chodziło, działamy na zasadzie opensource, nikogo do niczego nie zmuszamy, ale od siebie dajemy jak najwięcej.
Shoutbox zresztą też miał być otwarty dla każdego, nowy odwiedzający mógłby wypowiedzieć się od razu na stronie a nie wypełniać pola rejestracji i czekać na potwierdzenie na maila. Niestety, to już moja wina :/ Dziwnym trafem, po zmianie kodu który naprawił to że shoutbox się nie "rozsypywał" u zarejestrowanych użytkowników jest cały i wszystko śmiga a dla gości jest rozsypany i okropnie wygląda na głównej. Dlatego zamieniłem ustawienia i jest widoczny tylko dla zarejestrowanych. Musiałbym spytać się jakiegoś specjalisty co zrobić z tym fantem, w każdym bąd¼ razie muszę nad tym popracować.