Mam dość osobliwe pytanie do was graczy. Czy kiedykolwiek spotkaliście się z dodatkiem, który tworzy odbicia lustrzane dowolnych map czyniąc je symetrycznymi?
To dość istotne, bo jakiś czas temu stworzyłem mały ale w dużej mierze działający dodatek, pozwalający na tworzenie symetrycznych, zbalansowanych map z dowolnych innych map, nawet generowanych losowo i to wszystko w trakcie gry. Pytanie czy ktoś mnie już wcześniej ubiegł z podobnym pomysłem?
Nie jestem pewien czy istnieje coś takiego jako niezależny dodatek, ale pamiętam kampanię, gdzie fragmenty mapy były obracane o 60 stopni za pomocą skryptu lua.
Jeśli chodzi o samo tworzenie map, to od kiedy edytor ma wbudowaną funkcję kopiowania fragmentów mapy i obracania lub odbijania ich, nie jest taki dodatek potrzebny. Ale zmirrorowanie mapy w trakcie rozgrywki wygląda na bardzo ciekawy pomysł, otwiera dużo możliwości.
Najlepszym sposobem upewnienia się czy coś takiego już istnieje, to zapytać się o to na forum międzynarodowym.
"10 lat mówisz? Jak ja mówię że gram 10 lat to przychodzą ludzie i mówią że grali 15 i nic się nie znam na tej grze bo nie grałem jak PRAWDZIWI prosi grali. xD"~Hejnewar