Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Duży problem z BfW
Kasia
Od jakiegoś tygodnia mam poważny problem z grą.
Chodzi o to że gra się zacina a jednostki bardzo powoli się poruszają choć mam ustawione przyśpieszone ruchy na 16. Najgorzej jest jak gram na serwerze ale nawet jak odłączę internet i gram dowolną kampanię lub gram na mapce to robi się to samo. Ale jak już gram w inną grę np. DSJ to wszystko działa w porządku.

kalfat
Przyczyn może być tysiące i dojście do sedna sprawy może trochę zająć więc przygotuj sporo cierpliwości do tego. Postaram się przejść to jak najbardziej bezboleśnie. Gdy czegoś nie rozumiesz albo nie wiesz jak coś sprawdzić to pytaj Smile

Standardowe rozwiązania bez wnikania głębiej to:
- Odinstalować Wesnoth razem z userdata (stracisz wszystkie zapisy i dodatki)
- Restart komputera
- Zainstalować Wesnoth
- Ponownie restart

Gdyby jednak nie pomogło to proszę, odpowiedz na kilka pytań:

1. Jaką wersję BfW masz?
2. Na jakim systemie operacyjnym grasz?
3. Od kiedy mniej więcej zaczęły się problemy?

Dojdziemy co i jak Wink
Edytowane przez kalfat dnia 25-02-2017 15:22
D Y E D M Λ G E N T Λ

Kasia
Odinstalowałam Wesnotha i potem ponownie zainstalowałam a także skanuje cały komputer. Ale na początku miałam wersję 1.12.6 po odinstalowaniu i ponownym pobraniu z sourgeforce jak chce znów zainstalować tą wersję (1.12.6)to wyskakuje mi taki oto komunikat
installer integrity check has failed . Common causes include incomplete download and damaged media . Contact the installer's author to obtain a new copy.
More information at:
http:/nsis.sf.net/NSIS_Error

Obecnie używam wersji 1.12.5 wydaje się że działa szybciej ale trochę pogram w koloseum żeby to sprawdzić. A problemy zaczęły się jakiś tydzień temu.Przez to wszystko różne programy mi się zacinały jak pobierałam Wesnotha a strony raz się włączały a raz zacinały zamknęłam kilka programów i na razie wszystko działa poprawnie jak długo nie wiem.

Piko
Musiałabyś pobrać raz jeszcze instalkę, bo najwyraźniej pobrała się niekompletna.

Jeżeli problemy występują poza Wesnoth to proponuję pobrać dobrego antywirusa i przeskanować komputer, ewentualnie zrobić formata.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.06
10,885,388 unikalne wizyty