Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przykladowa_kampania
golibark
Zamieszczam tutaj plik z moja kampanią(testową, uczę się robić kampanie) może w czymś pomoże
http://wyslijto.p...3seqngyb9y

Problem:

Gdy włączam kampanie "przykladowa_kampania" pisze: Nieznany scenariusz: "lakilauzurowe". Czy to jest problem z mapą, czy z czymś innym, a jeżeli z mapą to jaki?
Edytowane przez golibark dnia 24-01-2009 16:57

inferno8
ale ten plik nie ma rozszerzeniaFrown Co to jest? Mapa? Archiwum?

Edit: patrząc na sam komunikat błędu i wierząc, że jest autentyczny to problem jest w wielkości pierwszej litery: Lakilazurowe to nie to samo co lakilazurowe. Zmień to.
Edytowane przez inferno8 dnia 24-01-2009 18:09

golibark
inferno8 napisał/a:
ale ten plik nie ma rozszerzeniaFrown Co to jest? Mapa? Archiwum?

Edit: patrząc na sam komunikat błędu i wierząc, że jest autentyczny to problem jest w wielkości pierwszej litery: Lakilazurowe to nie to samo co lakilazurowe. Zmień to.

to jest Mapa. to co ma być z dużej czy małej litery?

inferno8
Jeśli w błędzie jest małą literą to powinieneś zmienić nazwę pliku mapy na "lakilazurowe" (to najprostsze rozwiązanie). Możesz też zamiast tego zmienić nazwę mapy w pliku scenariusza na "Lakilazurowe". Gra rozróżnia małe i duże litery, więc uważaj na to w przyszłości.

golibark
inferno8 napisał/a:
Jeśli w błędzie jest małą literą to powinieneś zmienić nazwę pliku mapy na "lakilazurowe" (to najprostsze rozwiązanie). Możesz też zamiast tego zmienić nazwę mapy w pliku scenariusza na "Lakilazurowe". Gra rozróżnia małe i duże litery, więc uważaj na to w przyszłości.

Ja w scenarios jeszcze nie robiłem pliku, bo chciałem zobaczyć czy działa początek(wybieranie poziomu trudności

karambol
Jeśli chodzi o przykładową kampanię do nauki WMLa, polecam "The Final Exam" na serwerze add-onów 1.4. Jest tam wszystko, co młodemu twórcy kampanii na początek do szczęścia potrzebne (o ile zna angielski) Wink Na linijkę WMLa często przypada tam linijka komentarza.

PS oczywiście z menu Wesnotha też można tę kampanię ściągnąć, link wyżej jest dla wygody podejrzenia co tam jest.
Edytowane przez karambol dnia 18-02-2009 14:21

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.21
10,888,946 unikalne wizyty