Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Obserwatorzy.
medalikarz
Obserwator - Mistyczna istota której jedynym celem jest obserwacja otaczającego ich świata. Wraz z dorastaniem obserwatorzy doskonalą różne techniki kamuflażu, przemieszczania oraz zwiększają swoją żywotność. Te cechy gatunku sprawiają że większość zapisków na ich temat mamy z początkowych okresów rozwoju tych istot. Dostrzeżono jedną zależność, gatunek rozprzestrzenia się z planet opanowanych przez cywilizacje które opanowały całą dostępną przestrzeń życiową na planecie. Ich dalszy rozwój oraz rozmnażanie stanowią po dziś dzień zagadkę.

Istoty te w nowej wersji Age będą leaderami stron, wraz z rekrutacją nowych oddziałów jednostki zdobywają doświadczenie. Istoty te są całkowicie pozbawione wszelkich form agresji.

Rozwój cywilizacji będzie postępować co 6(dobę w grze) tur gry by nie wydłużać rozgrywki, a planowana ilość epok to 10 zaczynając jak to miałem do tej pory od czasów przed cywilizacją grecką.

Z każdą nową epoką jak do tej pory będzie możliwy wybór bohatera który wspomoże nas w walce oraz określi jak dany okres rozwoju będzie przebiegać.

Warunek zwycięstwa? Pokonanie wszystkich obserwatorów pochowanych po mapie, a postaram się by ich rozwój oraz cechy kamuflażu były bardzo różnorodne.

Zobaczymy co wyjdzie, na L4 trochę odświeżyłem znajomość kodu, może przez okres zimowy uda się dodać jakiś nowy fragment kodu Smile.
Edytowane przez medalikarz dnia 10-10-2017 19:30
TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Deidara
Pomysł naprawdę ciekawy. Nie wiem zbytnio, czy ktoś pomagał Ci w tworzeniu ery, a jeśli tak- czy ciągle jest na stronie, jednak mam nadzieję, że szybko znajdziesz ludzi chętnych Ci pomóc. Kwintesencją Age jest jej nietypowość, przełamywanie znanych dotychczas standardów. Bardzo ubolewałem nad tym, że Cię tu nie ma i era nie była rozwijana. W tym czasie odbyło się kilka edycji Władców Taktyk, w których brakowało mi tej ery. Mam nadzieję, że niedługo zobaczymy ją w nowej, grywalnej na stabilnej wersji Wesnoth, odsłonie.
Sam temat można chyba przenieść do działu Age- dobrze będzie pokazać, że era znowu ruszyła Wink
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.05
10,819,848 unikalne wizyty