Witam wszystkich! Temat wydaje mi się ostatnimi czasy bardzo potrzebny. Niegdyś mieliśmy na stronię wielu grafików chętnych do pomocy przy niemalże każdym projekcie, jednak ostatnio zaobserwować można postój w tej dziedzinie. Niemniej, gdy ktoś potrzebuje jakiejś grafiki, a pomoc kogoś tym się zajmującego jest niezbędna, trzeba pisać o tym do każdego z osobna. Podobnie graficy, którzy (jak podejrzewam) mają w zanadrzu wiele świetnych rysunków bądź chcą coś narysować, a nie bardzo pozwalamy im się wykazać. Taka Tablica, jeśli wejdzie w życie i inicjatywy będzie żywa, może okazać się dosyć pomocna. Pozwolę sobie zamieścić pierwsze ogłoszenia.
Link do Discorda potrzebuje grafiki!
Chodzi o ten przycisk, który można kliknąć i wtedy będzie odnosił graczy do oficjalnego, polskiego Discorda Wesnoth. Wymiary: 100x36, może być w postaci gifu. Więcej o zleceniu znajdziecie tutaj: http://www.wesnot...post_30989.
Projekt Ucieczki Marbusa wymaga kilku jednostek!
Jak w tytule, nie chodzi nam o portrety, przynajmniej na razie. Kto grał, ten wie, że jednostka Króla Gonu mogłaby być lepsza, bardziej unikatowa, zrobiona od podstaw. Można ją narysować (najlepiej według portretu zamieszczonego w kampanii), jednak prosimy o jedną rzecz: animacje. Musi się też komponować z resztą jednostek z Wesnoth.
Kolejną postacią w kampanii, której grafika mogłaby odstawać od reszty, jest Aidala. Nagi zazwyczaj nie mają piersi, choć są w Wesnoth podzielone na płcie. Nasza wodna matrona jest jednak wyjątkiem, co jest istotne nie tylko ze względu na portret, ale i koncept tej postaci.
Gdyby ktoś chciał zająć się tym zleceniem, prosimy o kontakt w tym temacie bądź w dziale Ucieczki Marbusa na forum.
„Zniszczmy doszczętnie ten żałosny świat i przejdźmy do kolejnego.”
~ Chara
Projekt Ucieczki Marbusa wymaga kilku jednostek!
Zgłaszam się na ochotnika, mogę spróbować zrobić Króla Gonu. Nie mam pojęcia na kiedy się wyrobię, ale na pewno do końca grudnia dostarczę grafiki. Proszę tylko o prywatną wiadomość dotyczącą opisu i wytyczne tej postaci pana Deidary.