Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
"Zemsta Kazella" - organizacja
Zaku
Zapraszam do wzięcia udziału w organizowanej przeze mnie oraz Jarvisa, zabawie.Nie jest to zwykły turniej jeśli już ktoś o czymś takim pomyślał i odpowiedział odrazu " nie!" Wink

Chce to zrobić na zasadzie fabularnej przygody w której "ciąg dalszy" będzie zależał od graczy - wyników potyczek. A każda potyczka będzie miała związek z inną. Już tłumacze.
Najpierw napisze prolog ( dlaczego sie bijemy, co jest tym spowodwowane etc.)
Pozniej przed każdą potyczką bende zamieszczał opis danej potyczki.
Ma to wyglądać na zasadzie opowiadania ( które bende zamieszczał w drugim podtemacie który stworze dy już będzie nas cała ekipa do grania i wszystko będzie gotoweWink ) i gdy dochodzi do walki to gracze zasiadają przed komputer i ciąg dalszy opowiadania będzie zależny od potoczenia sie tej bitwy między graczami.

Przykład :
Opisuje w tym drugim podtemacie jakąś przygode, powiedzmy ... jakiś 3 poszukiwaczy przygód ( to nasi trzej gracze), zmierzają gdzieś tam zabić kogoś a innych 3 najemnicy ( to nasi kolejni trzej gracze) też ma to samo zadanie , i tam sie spotykają wszyscy i ci 3 najemnicy postanawiają ubic naszych podroznikow zeby nie miec konkorentow- zaczyna sie walka .
TO taki duuuuuuży skrot opisu potyczkiWink Zamieszczał bende je nie pozniej jak z 20 minut przed umówionym czasem naszego spotkania przy kompieWink No i my sobie juz normalnie walczymy ( toczymy tą walke która zakonczyła opowiadanie) i powiedzmy ze wygrają jenak podroznicy. To po naszej grze zamieszczam podobny fabularny opis co sie stalo podczas walki i po niej.
Na drugi dzień o tej samej godzinie zamieszczam ciąg dalszy opowiadania ( najemnikom udalo sie uciec powiedzmy ale znowu gdzies sie sotykają - karczma? posterunek straży? a może schowali sie pod tą samą jaskinią przed deszczem co najemnicy? i Znowu wynika walka znowu stajemy przed kompem i gramy .

Tak to by mniej więcej wyglądało.Teraz jakieś zasady, regulamin:

@ Czas naszych potyczek od Pn do Ndz myśle w godzinie od 18 do 20 - tu dawajcie znać jak komu lepiej pasuje to ustalimy jedną słuszną godzine.
@ Do drugiego podtematu gdzie będzie zamieszczana opowieść nikt nie ma wstępu do wypowiadania sie Wink
@ mapy potyczek bendą rozgrywane na mapach specialnie stwożonych na potrzeby naszej przygody
@ Każdy gracz ma 3 Pp ( Punkty Przeznaczenia - czyli poprostu 3 szanse) . Ci co stracą swego bohateea po danej potyczce nie odpadają z zabawy. W opisie fabularnym poprostu pisze że dany bohater został mocno ranny ale jego kompani zdołali go wynieść z pola bitwy lub on sam po dotkliwej porazce swoich wojsk zdołał sie wymknąć z pola bitwy... Dopiero po 3 porażce gracz odpada Smile
@ Jeśli ktoś nie będzie mógł sie stawić o określonej już porze nich da znać mi ( gg lub forum) kto z jego sojuszników ma przejąć jego jednostki .
Jeśli tego nie zrobi sam kogoś wyznacze lub team będzie musiał grać we dwóch ( oczywiście to też będzie miało jakiś wpływ na fabułe i ciąg dalszy naszej zabwayWink )
@ jak coś sobie jeszcze przypomne to dopisze Wink

# Gra przeznaczona dla 6 graczy
# Chętni do gry proszeni są o złgaszanie sie do mnie na numer GG 5886979 lub w tym temacie podając kolor i rase ( i tu uwaga - będziemy grać albo na erze zwykłej [ tu by pasowało żeby było 3 pozytywne rasy i 3 negatywne ze względów fabuły ] lub w erze Wielka wojna [ tu mamy do wyboru juz tylko sojusz swiatła - sojusz ciemnosci i też dobze by bylo 3 pozytywy i 3 negatywy] A utomatycznie bedziecie sie opowiadać po stronie dobra i zła.
# PROSZę o zdecydowaną decyzje chęci wzięcia udziału w tej zabawieWink
Ani ja, ani Jarvis ani chyba nikt ( komu sie podoba pomysł tego typu "turnieju"Wink nie chciałby żeby skonczył sie jak poprzedni turniej o tereny golibarka że połowa ludzi odpuscia sobie bo coś tam i zachowała sie bąd? co bąd? ale jak gówniarzeria ...;/ Wink Bez obrazy dla nikogo rzecz jasna Wink

Pozdraviamy Zaku ( ~Diego) i Jarvis (~Jarvis )
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 01:46

Arturion
Zaku! Wchodzę w to! Możecie liczyć na moją pomoc jakby co i macie 100 % poparcia ode mnie! Jesteście wielcy, sam myślałem nad czymś takim, szacunek! Grin

Zaku
Dzięki wielkieSmile Takie słowa dają nam naprawde wileką radość i motywacjeSmile

PS: Dopisałem punkt do regulaminu co do tego " a kiedy kończy sie zabawa dla mnie? potencjalnego graczaSmile "
Edytowane przez Zaku dnia 02-02-2009 20:16

Vetch
a można by tam użyć moich jednostek? Wink
najlepiej by było, gdyby to się odbywało na nowych wersjach, czyli 1.6.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Zaku
Turniej dla wersj i 1.4.2 (1.4.5 mi nie działa lol Grin ) wiec 1.6 spokojnie nie bedzieWink

Twoich jednostek? Możesz mi przybliżyć temat bo ostatnie pare dni byłem wyjęty z życia i jestem nie w temacieSmile

Vetch
to zobacz na robótki ręczne Vetcha w Warsztatach

golibark
Vetch napisał/a:
to zobacz na robótki ręczne Vetcha w Warsztatach

Ech Vetch nie popisuj się Wink

Gratuluje dobrej roboty ale to nie powód aby się każdemu chwalić Pfft

Co do turnieju. Chętnie dołączę!
images32.fotosik.pl/310/2b58a6dc1b61a482.jpg

http://uniteddogs...llingdogs/
Pomóż nie zabijać zwierząt Sad

Vetch
ja teżWink.

Jarvis
Twoja pierwsza warta. Między Bogiem a prawdą już nie raz siedziałeś na tej strażnicy, ale nigdy w samotności i nie jako oficjalny miejski strażnik. Nagle coś poruszyło się na wschodniej arterii, zaraz obok warsztatu płatnerza. Trzy zakapturzone postacie sunęły bezszelestnie po kamienistej drodze. Tylko Twój sokoli wzrok pozwolił Ci ich dostrzec. Szybko schowali się za murem. Wyra¼nie na kogoś czekali. Schowałeś się i obserwowałeś okolicę. Po minucie usłyszałeś kroki pod wieżą. Ostrożnie się wychyliłeś i zobaczyłeś postać. Kimkolwiek on był, nie chciałbyś stanąć z nim twarzą w twarz. Miał na sobie czarną zbroję, również czarne futrzane buty i futro. U jego boku wisiała pochwa z mieczem, z której dobywał się leciutki, mro¼ny blask. Wszedł w zaułek. Zacząłeś nasłuchiwać.
-Czyli jest już was trzech...dobrze, bardzo dobrze...oby tak dalej, moi drodzy adepci, oby tak dalej... - powiedział tajemniczy przybysz. Długo jeszcze rozmawiali, lecz nie byłeś w stanie wyłapać niczego więcej. Po jakiejś godzinie 3 postacie w płaszczach opuściły ślepą uliczkę, zaraz po nich wyszedł ten przerażający typ. Rozejrzał się, popatrzył w górę. Szybko schowałeś wystającą głowę. Gdy skończył, swobodnym ruchem zarzucił ciężki, obszyty futrem kaptur i opuścił plac. Poczułeś pewną ulgę kiedy opuścił rynek. Chyba Cię nie zauważył. "Takich trzeba omijać z daleka" - pomyślałeś i wróciłeś na twardy stołek w kącie strażnicy. Długo jeszcze rozmyślałeś nad tym, kim on jest i skąd się wziął, wszak to mała mieścina i jakby był stąd, znałbyś go na pewno. Poza tym, co w ogóle miało znaczyć takie spotkanie w środku nocy? Co, u licha, ci mroczni waszmoście wyrabiali w tym zaułku i co do diabła oni planują?! Nie dało Ci to zasnąć. Rano zmienił Cię kapitan. Zobaczył Twoją bladą twarz i wyczuł że coś jest nie w porządku. Opowiedziałeś mu całą historię. Na jego twarzy dało zauważyć się wyraz zdenerwowania. Kazał Ci jak najszybciej odejść i nie opuszczać miasta Zabrałeś swoje manatki i powoli udałeś się do domu. Tam, mimo wszelkich problemów, zastałeś upragniony, regenerujący sen...
Edytowane przez Jarvis dnia 02-02-2009 23:15

Zaku
Ładnie ładnie JarvisWink
Ale pamiętaj że to jest temat o organizacji turnieju Wink
Poczekaj jak skonczymy to organizować i bendą już chętni do gry - wtedy sobie popiszemy Pfft

Jarvis
taki przedsmak, żebyście wiedzieli co Was czeka. Smile
Edytowane przez Jarvis dnia 03-02-2009 15:51

Zaku
Veth , golibark Arturion - proszeni jesteście podać mi na pw , gg lub w tym topicu :
1-rasa ( została 1 pozytywna i 2 negatywne)
2-kolor( zielony już Arturion maWink )
3 - Bohatera rasy jakim będziecie grali
4- imie waszego bohatera

O to samo proszony jest ostatni gracz który będzie chiał wziąść udział - tak tak jeszcze tylko jedno miesce i zaczynamySmile ( chyba że któryś z tamtych sie rozmyśli ;p )

golibark
1.Elfy
2. dowolny

3. No ten tego... elficki bohater

4.Malurin
Edytowane przez golibark dnia 03-02-2009 21:39

Zaku
Po pierwsze - masz do wyboru: Elfy, krasnoludy, ludzie - wybierz cos
po drugie - co do bohatera mialem na mysli prfesje- tzn jesli grasz elfami to , dowudc,e strzelca, drzewca, maga, łowce ? Smile
po trzecie- historie pisze ja i Jarvis na podstawie powyzszych informacji i w oparciu o fabułęWink

Arturion
1-rasa : Ludzie (zmieniam, żeby nie było dublowania rasy Wink)
2-kolor( zielony już Arturion ma )
3 - Porucznik
4- sir Arturion van den Sune-Buuren, poproszę Smile

golibark
edytowalem posta z moim zapisem na turniej

Jah
Jezeli mozna to chetnie bym sie zapisal. Niestety albo to ja jestem troche przyglupi (nie wiem jakie rasy zostaly) albo to jest tak zagmatwane. Wiec prosze o powiadomienie mnie czy moge sie jeszcze zapisac, a jezeli tak to co moge wybrac.

Pozdrawiam Jah.

PS. Zaku pisze sie bede nie bende (sorry nie moglem sie powstrzymac).
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka1a.jpg
Jah

Jarvis
Obojętnie jaka, aby była negatywna bo tamta strona już zajęta Smile
PS
Arturion gratuluję inwencji przy wymyślaniu nicku ^^
Edytowane przez Jarvis dnia 04-02-2009 00:18

Zaku
Jasne że możesz dołączyć Jah. Tak jak już Jarvis powiedział zostały ci tylko do wyboru rasy negatywne.
Do tego podaj mi jeszcze imie bohatera i jego klase.
To samo veth - czekamyWink

PS: Ehhh... tak wiem ale błędy ort. piszę nawet o tym nie wiedząc i trudno mi je wychwycić nawet. I z tego Faktu bardzo się ciesze że ktoś zwraca na to uwage bo wtedy może uda mi sie to zapamiętać . ( nie bende wspominał że jestem dysortografikiem odkąd pamiętam bo i tak nikt nie uwieży albo powie " to we¼ se słownik" Wink

PPS: Uuktualniłem opisy postaci golibarka i Arturiona

Aureliusz777
A czy ja mogę dołączyć zaku wczoraj do mnie pisał i mówiłem mu ,że che dołączyć i mnie nie wpisał
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.05
10,820,373 unikalne wizyty