Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nasze sprawy komputerowe :)
Szczepan
Siemka! W temacie tym piszemy o naszych sprawach komputerowych, pytamy o programy itp.
Ja osobiście robię sobie z nudów grę, i chciałbym zapytać jaki edytor grafiki polecacie na tworzenie obrazow takich jak title lub game over...
jak skoncze gre to moze dostanie sie do dzialu download Pfft Jak cos to to bedzie zwykla gierka 2D robiona na silniku RPG Maker 2003 - jak skończę ową gierkę przejdę na Game maker 7.0 Pfft Jeśli ktoś może mi pomóc z robieniem grafiki albo cos to proszę pisac na pw Pfft (albo odpowiedi w tym temacie)

James Revan
Najlepszym programem jest niewątpliwie PhotoshopCS jednak jest płatny, jesli o darmowe chodzi to chyba najbardziej funkcjonalnym jest gimp
Forever feels like home sitting alone in your head...

Werian
Cóż Ci mogę doradzić.. najlepiej w Gimpie, jest darmowy i całkiem przyjazny jak się go sobie przyswoi. Photoshop to komercja, wiadomo że jest lepszy, osobiście go jeszcze nie używałem, do wszystkich "prac" które tworzę gimp wystarcza w zupełności Wink
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka3.jpg

www.dudalukasz.net
Szczepan
No ja narazie robię w IDraw3 Chara Maker i PSP (Paint Shop Pro)

Edit:
Dobra może odrazu powiem ... Sam za dobry nie jestem i chciałbym prosić kogoś z was o pomoc Pfft I mam pytanie czy ktoś ma juz jakieś projekty/gry na tym silniku ? jeśli tak to proszę o kontakt... a tak do wszystkich to potrzebuję 2 obrazków a mianowicie : Menu głównego i game overa (Game over i title)... rozmiary obrazków to 320x240 pixeli ... z góry dzieki za pomoc Smile Pozdro Wink
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 01:44

Jah
Nie baw sie w RPG Makerze szkoda czasu lepiej naucz sie Javy lub C++ Wink Po kilku latach moze zrobisz jakas gierke Grin
Edytowane przez Jah dnia 15-07-2008 01:23
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka1a.jpg
Jah

Serpent
Jah napisał/a:
Nie baw sie w RPG Makerze szkoda czasu lepiej naucz sie Javy lub C++ Wink Po kilku latach moze zrobisz jakas gierke Grin

Prawda, ja zaczynam "C++-ować" bo takie programy są dla mnie nie wygodne.
I co do tego gimpa to macie rację, photoshopa miałem kiedyś i gimp prawie równie dobryWink
---

Serpent tu był!

vul6
jak Was interesują gry robione "w garażu" to się pochwalę kolegą który ma taki oto projekcik http://www.pbgame.dbv.pl/news.php

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.45
10,820,377 unikalne wizyty