|
Mój pomysł na kampanię
|
| Gotai |
Dodany dnia 18-04-2009 15:06
|

Czeladnik

Data rejestracji: 05/09/2008 21:53
|
Na początek witam ponownie po dość długiej przerwie. Długo w BfW nie grałem, ale teraz znowu zacząłem grać. Naszła mnie wielka chęć zrobienia własnej kampanii, ale wszystko wydaje mi się takie skomplikowane... Już kiedyś chciałem ją zrobić, ale nie było żadnego polskiego poradnika, a teraz jest. Przede wszystkim mam pomysła. Nudzą mnie kampanie osadzone w świecie wesnoth, więc postanowiłem zrobić kampanię umiejscowioną w naszym śiwiecie, a ściślej mówiąc w Ameryce Północnej... Oczywiście tylko miasta i nazwy geograficzne, ponieważ historia będzie wogóle inna. Będą elfy, krasnoludy, orki, ludzie itp. , ale także autentyczne kraje, np. Stany Zjednoczone.
Kampania opowiadałaby o pewnym żołnierzu, przebywającym tymczasowo w Nowym Yorku. W mieście spotyka siostrzeńca sławnego poszukiwacza przygód, który wyruszył szukać kamieni wulkanicznych na dalekie wysepki w pobliżu Alaski. Siostrzeniec prosi żołnierza, aby tam dotarł, i znalazł wuja, który zaginął. Nie mają jednak dużo czasu - co 110 dni wulkan wybucha, a ostatnia erupcja miała miejce wczoraj... Z początku żołnierz nie jest chętny na wyprawę, pó¼niej jednak zgadza się przyjąć zakład od jednego człowieka, że dotrze tam w przeciągu 108 dni, ponieważ tyle im od jutra zostało. Ten kto wygra zakład ma prawo do odnalezienia kamienia i jednego życzenia.
Kampania będzie miała 16 misji (wiem, dużo) większość jest już zrobiona. Przez całą kampanię będzie nam ktoś przeszkadzał - z początku będą to bandyci, pó¼niej coś o wiele gorszego. Każda msja będzie miała ograniczoną liczbę tur.
I co wy na to ??????
¯ycie to nie je bajka , to je bitwa !
|
| |
|
|
| inferno8 |
Dodany dnia 18-04-2009 15:23
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 12/07/2008 09:12
|
Rewelacja. Te odliczanie dni przypomina mi Fallouta 1 
Historia jest interesująca. Jestem ciekaw jak to zrealizujesz. Póki co trzymam kciuki. |
| |
|
|
| Arturion |
Dodany dnia 18-04-2009 15:28
|

Adept

Data rejestracji: 30/12/2008 21:16
|
¯yczę ci powodzenia |
| |
|
|
| Gotai |
Dodany dnia 18-04-2009 15:33
|

Czeladnik

|
Dzięki. Na razie tylko dokończę mapy i przestudiuję poradnik. Nie wiem jescze dokładnie, czy zacznę od tej kampanii - może zrobię jakąś krótką na dobry początek.
|
| |
|
|
| Aureliusz777 |
Dodany dnia 18-04-2009 16:41
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 30/12/2008 14:53
|
no,proszę wreszcie jakieś dobre pomysły na kampanię .Sam bym zaczął robić własną tylko potrzebuje kogoś kto wszystko scali w jedno bo zemnie taki informatyk jak z koziego zadu trąba.
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway
|
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 18-04-2009 16:47
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 04/07/2008 16:32
|
Powodzenia Może być niebanalne. |
| |
|
|
| Gotai |
Dodany dnia 18-04-2009 20:09
|

Czeladnik

|
Jak się uda, to zrobię kolejną kampanię. Cóż - może pustynne elfy z teksasu, albo krasnale z Alaski. Możliwe, że zrobię też inne, takie Wesnothowo-historyczne kampanie, ale pożyjemy zobaczymy
|
| |
|