Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Nowa Kampania-koniec wojny
Aureliusz777
Moja nawowa kampania i tym razem temat całkiem ciekawy

Za czasu Hadricka IV zbliża się koniec wojny między orkami i ich sojusznikami a lud¼mi .Jednak orki wpadły na ślad potężnego miecza który potrafi jednym cięciem zrównać z ziemią górę.Szpiedzy Hadricka jednak zdążyli się o tym dowiedzieć i donieść do niego.Orki wybrały 12 swoich najlepszych wojowników a całą armie która liczy ponad 2000tyś wojowników (nieumarli,orki,gobliny,trolle itp)kazał wysłać by trzymali wojska nie przyjaciela i nie pozwolili żadnemu przejść przez te granice.Jednak za pomocą potomka wielkiego bezimiennego maga przenieśli się za linie wroga .i teraz Hadrik i jego 11 wojowników muszą wyprzedzić lub pokonać wojska nieprzyjaciela w gonitwie za znakami,mapami bo nie wiadomo gdzie tak naprawdę jest ten miecz .

dziękuje za uwagę i dalszy ciąg nastąpi .
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

Gotai
Bardzo świetny pomysł. ¬li zawsze powinni być na 99% niepokonywalni.Grin
2000tys wojowników
- nie łatwiel napisać 2mln wojowników ??Grin
Edytowane przez Gotai dnia 18-04-2009 20:34
¯ycie to nie je bajka , to je bitwa !

Aureliusz777
ale czy ja piszę ,że będziesz się z nimi mierzyć armia hadricka jest 2 razy większa a nas interesuje tylko to ,że szukamy mrocznej 12-stki i wskazówek

Ernest Hemingway

Sagez
Zainteresowało mnie to. Pisz dalej.
PowodzeniaSmile

Aureliusz777
Fabuła jest dosyć prosta i da się przenieść do Wesnotha

mam w pomyśleniu 16 map a pierwsza mówi o ucieczce szpiegów z terenów wielkiego władcy orków(dlatego tez tak szybko wysłał na rześ swoją resztkę wojski)

hadrick posiada pierwszy znak sam o tym nie wiedząc ,jest to tajemnicza szkatułka znajdująca się w skarbcu (orki ja wykradły ale musiał ruszyć po klucz znajdujący się u tego potomka bezimiennego maga) jednak oni zdarzyli odebrać magowi kluch i skopiować stara mapę znajdująca się w środku i już kiedy mieli zabić maga i odejść hadrik ich pokonuje ze swoimi lud¼mi jednak jeden ork ucieka z mapą

to be continued...
Ernest Hemingway

inferno8
Nie wiem, czy dobrym pomysłem jest zdradzanie fabuły. Jeśli już musisz to przynajmniej zaznacz wcześniej, że to spoiler.

Aureliusz777
mają na myśli to be continued myślałem o kampanii

a tutaj zdradziłem 3 pierwsze mapy tylko ,więc nic się chyba nie stało

Ernest Hemingway

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.10
10,820,380 unikalne wizyty