Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Działalność Artystyczna Asherona
Asheron
W tym temacie chcę pokazać moje szkice, niekoniecznie dotyczące jednostek, ale kto wie... Grin Niedługo dodam obrazki, ale to chwilę potrwa bo mam 3.2 Mb do Upload'nięcia Wink
oto i one:
EDIT: Proszę, przeskalowane
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 01:25

Vetch
znowu powtarzasz to co ja zrobiłem Wink... nawiasem mówiąc, nie mogę się doczekaćWink

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Asheron
Oj we¼...Grin Głównie chciałem je pokazać Infernowi żeby je ocenił pod kątem komiksów, ale daje je tu, żeby wszyscy zobaczyli

Sagez
Twoje szkice są Wielkie Cool Aż mi stronkę rozwaliło : D
A tak na poważnie - fajowe, dawaj dalej!

Asheron
Muszę narysować dopiero ;PP

kit
szkice świetne, a te rysunki w kolorze po prostu wymiatają Smile

Vetch
Ile lat ty rysujesz takie rzeczy? super i tyleSmile tylko je wykadruj.
Moje szkice w porównaniu do twoich są ¯ałosne;(

http://vetch-dziennik.blogspot.com
inferno8
Asheron, Ty to potrafisz rozwalić układ strony Pfft W Gimpie skaluj. Kliknij menu obraz i wybierz skaluj.

A co do szkiców: ciężko mi ocenić, nie mam 50-calowego monitora, co by to ogarnął. Z tego co jednak udało mi się wychwycić to mogę stwierdzić, że podoba mi się. Tylko, coś jest nie tak z ogólnymi zarysami sylwetek. Niektóre postacie mają za szczupłe ręce, nie pasujące dłonie i zbyt małe głowy. Cieniowanie w porządku. Nie podoba mi się natomiast sposób w jaki przykładasz ołówek do kartki. Niektóre ciemne wypełnienia wyglądają przez to jakbyś chciał zarznąć stół przez powierzchnię papieru. Na prawdę mam takie wrażenie. Trzeba kreski stawiać z sercem. To, że machasz jak szalony, wcale nie dodaje postaci dynamiczności. I zmień ołówek. Ten jest za miękki. Jeśli zastosujesz się do moich rad to te szkice będą bliskie ideału (który jest nieosiągalny) Wink

Saevel i Nathel podobają mi się najbardziej, choć w obu przypadkach należy wprowadzić poprawki w proporcjach. Ale ogólnie jest nie¼le (nie licząc tej postaci z napisem "ok"Wink.

Asheron
@Inferno
W tej postaci z OK, to chodzi tylko o twarz. A proporcje są dobre względem mangowym, nooo... może nie wszystkie. Sprawdzane przez plastyka. Rysuję ołówkiem HB lub B2. W każdym razie dzięki za rady. Grin
Saevel i Nathell to są pierwsze postacie jakie narysowałem ;P
@Vetch
rysuje 2 lata
Edytowane przez Asheron dnia 19-06-2009 22:48

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.12
10,821,009 unikalne wizyty