Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Wesnoth na Pendrivie?
Werian
Oto wiadomość którą otrzymałem kilka dni temu na maila, jeśli ktoś ma jakieś pomysły to czekam, jeśli oczywiście problem można rozwiązać Wink

Witam,

Chciałbym się zapytać czy istnieje możliwość odpalenia Battle for Wesnoth 1.4.3 z Pendrive'a?

Mam do dyspozycji laptop firmowy z Windows Vista. Nie jestem administratorem systemu i nie mogę instalować na nim aplikacji. Skopiowanie katalogu z grą nie pomogło.

Chciałbym sobie po godzinach w domu pograć w BfW bo bardzo mi do gustu przypadła ta gra.

Macie jakiś sposób sprawdzony jak to zrobić?

Pozdrawiam,
Dominik

wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka3.jpg

www.dudalukasz.net
Jah
A czy skopiowana gra byla instalowana na Viscie? Jesli nie to mozna zainstalowac Battle for Wesnoth na innym komputerze na ktorym jest Vista (zaden inny system operacyjny) i wtedy skopiowac na drugi komputer katalog z zainstalowana gra. Ale nie jestem pewien czy to podziala bo do tej pory z Vista mialem malo stycznosci. Na Win XP ta metoda dziala.
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka1a.jpg
Jah

inferno8
Ja na swoim odtwarzaczu mp3 zainstalowałem parę niezłych gier, w tym BfW, ale co ciekawe BfW zainstalowałem kiedyś w szkole, nie mając żadnych uprawnień. Ściągnąłem plik instalatora na odtwarzacz, odpaliłem i zainstalowałem "na dysku wymiennym". Nie¼le się zdziwiłem, bo każda instalacja powinna się odbywać na poziomie administratora. W szkole nikt niżej nie ma uprawnień. Instalacja jednak przebiegła bez żadnych problemów - tak jakby rozpakować .zip lub .rar. Oczywiście mieliśmy XP (w domu też mam), co do Visty nie wiem jak się to odbywa.

Asheron
Powinno zadziałać na Viście też.
A co do tego od inferno8, zadziałało bo możesz skopiować plik instalacyjny i użyć go do instalacji bez zgody administratora jeśli nie odnosi się do dysków na komputerze.
Tak jak mówiłeś mogłeś zainstalować Wesnoth na dysku wymiennym bo o nie jest część komputera do której się odnosi administrator. A tak w ogóle to zabezpieczenie admina nie zawsze działa. W mojej szkole na kompach (z XP), już próbowałem i czasem odpalało bez hasła.Grin

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.19
10,821,007 unikalne wizyty