Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Następca tronu, misja 2 - bug?
PiterZ
Witam, pierwszy mój post związany jest niestety z problemem w scenariuszu:

Następca tronu, misja 2 - Port Czarnej Wody. Na medium wklepałem Orkowi i wygrałem przed czasem. Na hardzie już się nie wyrobie chyba Wink Problem jest taki - co to znaczy "przeżyj do końca limitu tur". Jak nie zabije orka to ZAWSZE po ostatniej turze pojawia się jakaś odsiecz i scenariusz jest przegrany. Czy mój leszcz w koronie ma w ostatniej turze stać w jakimś konkretnym miejscu? Czy to może błąd w grze?

Aslani
Przede wszystkim jaką masz wersje wesnotha? To ważne, bo jeżeli 1.7.3 to taki błąd jest spowodowany z racji że ta wersja jest niestabilna. Jeżeli grasz na stabilnej 1.6.4 to nie wiem. Ale i tak sprawdzę tą misje jutro na obu wersjach Wink

Pamiętam że po zabiciu orka podpływał statek( i chyba po skończeniu się limitu tur też) i misja była wykonana.

PiterZ
Mam 1.7.3, po zabiciu orka jest statek. Niezabicie orka, czyli doczekanie do końca skutkuje "failem" misji.
W tej samej kampanii kilka scanariuszy pó¼niej gra się czasem wiesza na "Rozdroże" (chyba, mapka z górami i rozwidleniem drogi).

Polecasz grać w 1.6.4? Bo gierka jest świetna i w dodatku darmowa Wink

Aslani
Polecam Wink Niektóre savy z 1.7.3 działają na 1.6.4 Wink

mat987987
ja mam inny problem w pewnej misi dalej mam bronic sie rzez 2 dni około 14 tur przed nieumarłymi dochodzi do końca tur , gadają ze nieumarli nie dadzą rady kontynuować dalszej bitwy . Koniec rozgrywki ( zostałeś pokonany )??

PiterZ
Tak, masz inny problem - z ortografią Wink

ygbut
mat987987 napisał/a:
ja mam inny problem w pewnej misi dalej mam bronic sie rzez 2 dni około 14 tur przed nieumarłymi dochodzi do końca tur , gadają ze nieumarli nie dadzą rady kontynuować dalszej bitwy . Koniec rozgrywki ( zostałeś pokonany )??

jeżeli chodzi o "Zemsta Księżniczki" w NT to powinieneś wygrać (ja pokonałem 1 z liczów, ale gdybym miał z 30 tur to pokonałbym ich wszystkich Wink)

pjortek
Pokonanie wszystkich nie jest trudne, nawet, gdy się nie pobiegło po wodę święconą ;]

rafradek
Ja też mam 1.7.13 i ten błąd nie występuje.
Zawzięty Linuksowiec Wink
Gadu Gadu: 17681770

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.13
10,821,999 unikalne wizyty