Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Serwer gry gharn.eu
gharn
Witam!

Serwer jest pod nazwą gharn.eu:15000 i jest w wersji 1.6.1.

Jeśli macie uwagi dotyczące tego serwera to proszę dać mi znać w tym temacie lub na PW.
Dotyczy to zwłaszcza aktualizacji do nowszych wersji - często nie są zgodne ze starszymi wersjami gry więc nie chciałbym dokonywać gwałtownych zmian bez porozumienia z osobami korzystającymi z tego serwera. Po aktualizacji mogę ewentualnie postarać się o pozostawienie starszej wersji na wyższym porcie np. 15001.

Obecnie najnowsza dostępna wersja serwera "Bitwa o Wesnoth" to 1.6.4.

golibark
Dlaczego akurat 1.6.1? przecież stable jest 1.6.5 Smile

gharn
AmedWoj napisał/a:
Czy tam w ogóle kiedykolwiek ktoś siedzi? JA tam jest m2 razy dziennie i nikogo nie spotkałem...

Ja też już dawno tam nikogo nie spotkałem Wink . Zresztą ostatnio w szkole mamy trudne czasy... gramatyczne - i nie zaglądam tam, niestety Sad .
Ale serwer działa i można z niego korzystać jeśli ktoś chce.

Z tymi aktualizacjami to jest tak jak pisałem wyżej - nie mam pewności, czy wersje są ze sobą zgodne więc lepiej żeby o aktualizacji decydowali gracze a nie ja.

golibark
eee sorry to wersja 1.6.4 wiekszosc graczy ze strony na niej gra i byc moze ja z kolegami zaczniemy grac Smile jak tylko bedzie 1.6.4 a nie 1.6.1

gharn
Serwer gharn.eu:15000 jest już w wersji 1.6.4.

Na ile się orientuję to ta wersja serwera jest zgodna z wersją 1.6.1 klienta.

golibark
Kamixo, wczoraj graliśmy z Vetchem i Medavojem Razem na Podstawowym Serwerze BfW. A że był bugnięty(cały czas mnie wywalało, a nie mam problemów z netem) Wole grać na serwerze Gharna, z polakami Smile

Mafcio
hmmm, a nie mogłoby być serwer w wersji 1.6.5

inferno8
Ten serwer działa na każdej 1.6.x, ostatnio grałem na 1.6.5 i chodził bezproblemowo.

Mafcio
Aha, ok dzięki...

gharn
Serwer gharn.eu:15000 jest już w wersji 1.8.

Przez pewien czas dostępny też będzie serwer w wersji 1.6 na na zmienionym porcie gharn.eu:15001.

Aureliusz777
Dzięki Gharn.To pocieszające ,ze mamy polski serwer i ,że dalej działa
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

gharn
Serwer gharn.eu:15000 jest już w wersji 1.8.4

adriano
ja mam pytanie:czy ten serwer działa na wersji 1.6.5?

Elensefar
przecież już to mówił, a gharn już chyba od dawna nie zagląda na forum...:

Przez pewien czas dostępny też będzie serwer w wersji 1.6 na na zmienionym porcie gharn.eu:15001.
Edytowane przez Elensefar dnia 22-12-2010 20:45

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

gharn
Serwer na porcie 15000 jest już w wersji 1.9 i wymaga klienta w wersji 1.9.3 - ale przez pewien czas serwer 1.8 będzie dostępny na porcie 15001.

Kuki1537
Mi nie działa na 1.9.x pisze takie coś:
Could not connect to host

adriano
Eee no tak mi też coś takiego wyskakuje.Ale jak wróciłem po szkole to działało.A jak wróciłem po zbiórce harcerskiej to już nie działało.

Markus
Pewnie dlatego, że gracie na 1.9.4, a serwer jest na 1.9.3.
"Amor patriae nostra lex"

adriano
Nie Markus ja próbowałem na 1.9.3 i nie działało.

gharn
Wczoraj sprawdzałem czym ta przerwa mogła być spowodowana, ale nic nie znalazłem. Jak na razie serwer 1.9 działa.
Wygląda na to, że ta wersja serwera działa wyłącznie z wersją 1.9.3 klienta.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.30
10,888,777 unikalne wizyty