Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Kompilacja ze źródeł
szar
Używam Mandriva'y 2009.1 i niestety najnowsza wersja w repozytoriach to 1.6.2. Na stronie wesnoth.org nie uwzględniono w ogóle mandriva'y a jedynie jej starszą wersje mandrake, repozytoria oczywiście nie pasują. Ktoś może mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem, poprzez link do sprawnych repo dla Mandrivy z nowszą wersją lub wytłumaczyć krok po kroku, w wersji dla kompletnego laika jak skompilować wesnoth ze ?ródeł, sam próbowałem i nie podołałem.
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 09:50

Mafcio
A do czego ci ten Mandriv i w ogóle co to jest?

-Jeszcze raz coś takiego i masz warna. To nic nie wnosi, to tylko głupawe nabijanie postów. Mogłeś wysłać autorowi PW z pytaniem. - Sagez
Edytowane przez Mafcio dnia 07-05-2010 08:59

szar
Mandriva to jedna z wielu dystrybucji linuxa, jeśli pytasz o to "po co mi ona jest" to dokładnie do tego samego do czego tobie windows.

rafradek
Używam linuksa, więc ściągnąłem wersję 1.7.13 (kod ¼ródłowy, na różne systemy operacyjne). Mam problem w kompilowaniu jej, ponieważ są błędy typu: Nie znaleziono Makefile, nie ma pliku.
Zawzięty Linuksowiec Wink
Gadu Gadu: 17681770

gidgnulur
Bo makefile trzeba wygenerować: ./configure

http://gidgnulur.wordpress.com/
Wolfer
Odświeżę temat.
Czy ktoś próbował już skompilować na androida ze źródła? Albo wie jak to zrobić?
"Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię.... Bądź dobrym człowiekiem, a zło samo zniknie."

Kuki1537
Na androida wersja jest płatna, do pobrania w sklepie. Z kompilowaniem nie wiem czy to działa czy nie (ani jak to zrobić).

Wolfer
Taki jeden, Allesandro Pira, zrobił własnego porta z ich źródeł. Moim zdaniem dużo lepszy i ma wszystko. Więc jakoś się da. Tylko, że i on zrobił wersję płatną
"Nie ważne co czytasz: Koran, Torę, Biblię.... Bądź dobrym człowiekiem, a zło samo zniknie."

Kuki1537
Jeśli zrobił to płatne to znaczy, że jest to ciężka robota (zazwyczaj), więc chyba nikt z nas tego nie wie. Smile

Wolfer
Raczej średnio, wiem głowi się jak usprawnić itp ale uaktualnienia wrzuca bardzo często. Także nie natrafia na jakieś trudne problemy. Ciągle rozwija port gry, także rozumiem, że pobiera opłaty

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.10
10,946,744 unikalne wizyty