|
Wojna
|
| Aureliusz777 |
Dodany dnia 16-02-2010 17:06
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 30/12/2008 14:53
|
Ogólnie to tylko propozycja(Muszę się wreszcie nauczyć programować) i chcę prosić by była obiektywnie oceniona.
Chcę by kampania którą robię liczyła ponad 50 scenariuszy i była o wojnie(gra się będzie toczyła przez kilka wieków).
Fabuła:Cedrki IV, król Wesnoth po pokonaniu orków i nekromatów dowiaduje się ,że Magowie odkryli nowy ląd.Wiedząc ,że to może wzbogacić królestwo organizuje wyprawę na ląd który nazwano Nową Ziemią.W rejs do nowego lądu wplątuje też elfy i krasnoludy(Magów nie musiał prosić).Ostatniego dnia przygotowań ponad sto statków rusza w drogę na nowy ląd a na czele tej wielkiej floty stoi syn króla Oleos.Kiedy dopływają do ziemi wszystko jest piękne,w ciągu pierwszego roku zbudowali kilka miast a wszystkie trzy nacje(elfy,ludzie i krasnoludy) żyją w zgodzi i utrzymują się z Handlu ze starym kontynentem.Jednak nic nie mogło być tak piękne...Orki także dowiedziały się o tym miejscu i po drugiej stronie lądu przygotowują się do walki pod wodzą...nekromaty z pomocą smoków i jaszczurek.I tak zaczyna się wojna...
Jak się podoba???
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway
|
| |
|
|
| peroox |
Dodany dnia 16-02-2010 18:35
|

Adept

Data rejestracji: 03/10/2009 22:59
|
Scenariusz boski.
Jak będziesz tworzył kampanie to mogę zrobić kilka mapek bo widząc, że planujesz, aż 50 scenariuszy, pomoc się chyba przyda.
Pytam bo ja jestem entuzjastą tworzenia mapek szczególnie gdy jest:
elfy, ludzie, krasnoludy vs orkowie i nieumarli.
P.S [Oczywiście jak można pomóc przy mapkach]
To czy kampania będzipod 1.6.x czy 1.7.x?? Pytam się bo w 1.7 dodali troszkę fajnych budynków |
| |
|
|
| Sagez |
Dodany dnia 16-02-2010 21:17
|

Główny Zarządca

Data rejestracji: 04/07/2008 16:32
|
Pomysł kiepski, komu się będzie chciało grać przez 50 scenariuszy? To musiałaby być chyba najlepsza kampania stworzona kiedykolwiek. Fabuła o wojnie, więc będzie jatka, jak wszędzie. Nuda.
Dobra kampania powinna być rozbudowana, możliwie nieliniowa, z ciekawymi dialogami i złożonymi postaciami, reszta to przystawka. Sieczkę można sobie zrobić z kompem i nie trzeba do tego kampanii.
¯yczę Ci szczerze powodzenia, pomysł mojego entuzjazmu nie wzbudził. Trochę jak gospodarka planistyczna w PRL - piękne i dumne założenia, ostatecznie wychodziło mało co. Ale pracuj i ćwicz się dalej, będzie coraz lepiej |
| |
|
|
| ygbut |
Dodany dnia 16-02-2010 23:27
|

Adept

Data rejestracji: 25/01/2010 19:50
|
Mi się taka kampania podoba, tylko za ile będzie i pod jaką nazwą? |
| |
|
|
| Vetch |
Dodany dnia 17-02-2010 14:41
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 21/08/2008 17:29
|
jasna ciasna
Aureliusz, ty i golibark macie fioła na punkcie Wysp ;p. Cóż, mógłbym cię nauczyć paru sztuczek, ale ogólnie musisz się uczyć sam, bo ja nie dam rady(sezon szkolny, rodzice na śmierć mnie zamęczają). W każdym razie lepsze by było dowodzenie patrolami lub niewielkimi siłami, najlepiej by były 2 jednostki z każdej frakcji do rekrutacji. Zgadzam się z Sagezem na temat dobrej kampanii, przyda się w każdym scenariuszu wybór jednej z dwóch dróg .
Sumując, życzę powodzenia, chociaż też zaczynam być sceptyczny co do możliwości tej kampanii... |
| |
|
|
| Aureliusz777 |
Dodany dnia 17-02-2010 15:14
|

Poszukiwacz Przygód

|
Sagez właśnie o to chodzi,że planuje tylko dwie/trzy takie misje.reszta to będzie rozwiązywanie zagadek,przechodzenie labiryntów i w jdnej misji...zabawa w swatkę.planuje też wyprawę po lek do magów.
Ernest Hemingway
|
| |
|
|
| KubaRycerz |
Dodany dnia 17-02-2010 18:44
|

Przybysz

Data rejestracji: 15/02/2010 19:54
|
Kampania bardzo dobrze się zapowiada skoro nie trzeba cały czas walczyć, w kampanii Najazd Orków jest 7 scenariuszy i w każdym jatka,jatka i jeszcze raz jatka 
Nawet fajne pomysły na plansze i ciekawa fabuła. Jak ta kampania będzie się nazywać?
Czekam z zniecierpliwieniem na tą kampanie.
Pozdrawiam  |
| |
|
|
| Aureliusz777 |
Dodany dnia 17-02-2010 21:35
|

Poszukiwacz Przygód

|
Wiesz...Co do nazwy to nie wiem a o tym jak długo będę ją robić zależy czy sam będę programował czy ktoś mi przy tym pomoże...
EDIT rzepraszam za błąd ,ale używam klawiatury systemowej bo normalna się posypała.
Pomoże chyba. - Sagez
Edytowane przez Aureliusz777 dnia 18-02-2010 22:06
Ernest Hemingway
|
| |
|