Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Zabawa w chowanego
Retech
Witam.

W 2 kampaniach, a mianowicie Zejście w Mrok i Wolność są misje, w których trzeba przekradać się między jednostkami przeciwnika. Nie za bardzo mi idzie z misjami tego typu. Ma ktoś jakąś poradę jak taką misję przejść?

ygbut
Ja też mam ten problem i w "Wolność" nie da się tak zrobić, ponieważ obie jednostki nie mogą zginąć (Sad)

Retech
Ja też mam ten problem i w "Wolność" nie da się tak zrobić, ponieważ obie jednostki nie mogą zginąć (Sad)

Nie mogą zginąć i nie można rekrutować nowych. W Zejściu w Mrok jest mniejszy problem, ponieważ rekrutować można. Jest jednak różnica między naszymi 3 polami do rekrutowania, a 9 polami przeciwnika...

kalfat
A są w ogóle kody do wesnoth?
To chyba jedyna gra do której nie szukałem kodów.

gidgnulur
Oczywiście, że są kody.

http://gidgnulur.wordpress.com/
inferno8
http://wesnoth.co...ticle_id=5

KubaRycerz
W zejście w mrok dam ci taką poradę:
Zrekrutuj na początku 3 mrocznych adeptów (lub przywołaj silniejsze jednostki) i od razu szybko id¼ do zamku, nie zwlekaj i przebij się przez sam środek tego zamku.

W kampanii wolność jest banalna ta plansza, po prostu myszką nakieruj na przeciwnika i wtedy widać jaką ma widoczność i po prostu nie wejd¼ w to pole a przejdziesz plansze i nikt cie nie zaatakuje Wink
Jeśli jest coś nie jasne to śmiało pytajSmile

ygbut
ale jak się stoi w miejscu to oni i tak idą to bohaterów

pjortek
Jeżeli mówisz o tej planszy, gdzie nocą przekradasz się do magów cienia, to nic prostszego - naciskasz Ctrl+B, wtedy podświetla się zasięg WSZYSTKICH jednostek wroga.
Nie wystarczy jednak, jak mówi KubaRycerz, nie wchodzić na podświetlone pola. Musisz tak iść, by żadna z wrogich jednostek nie mogła zaatakować Cię w jednym ruchu, czyli omijać te pola i jeszcze każde z nimi sąsiadujące. Wtedy dają Ci spokój prawie do końca mapy, na końcu tylko nie masz wyjścia, i musisz się pokazać, ale szybciutko umykasz do drogowskazu i już.
Edytowane przez pjortek dnia 25-04-2010 21:52

Guurahk
Wiesz jak to ja zrobiłem? Najpierw posłałem herosa rozbójnika (wysoka widoczność), a potem, jeśli nie było problemów to tego starego posyłałem tą samą drogą. To tyle. Nawet mnie nie zauważyli.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.11
10,885,449 unikalne wizyty