Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Pomocy!!! ;)
Serpent
Jak umieścić plik do ściągnięcia na tej stronie???Sad
Odpowiedzcie!
Chodzi o erę, którą sam robię!
Edytowane przez Serpent dnia 20-08-2008 13:58

Dragon_Warrior
tak z ciekawości ...

czemu nikt nie odpowiedział ? Pfft

bo zakładam ze trzeba zrobić coś ponad ?
http://www.wesnoth.org/wiki/Distributing_content

edit - sprawdzilem - nic wiecej Wink
Edytowane przez Dragon_Warrior dnia 05-09-2008 13:03

Serpent
Oo, dzięki! Mam pytanko? Czy jak pożyczę cudze jenostki do swojej ery to nie będzie to złamanie praw autorskich czy coś w tym stylu?? Frown I czy pomożecie mi z dopasowaniem stworów do ras itp.?Pfft
---

Serpent tu był!

inferno8
Możesz pożyczać wszystko z innych er, od jednostek, przez mapy, aż po zdolności. Możesz też wszystko modyfikować. BfW jest na licencji GPL, więc łamania praw autorskich tutaj nie ma. Owszem, ładnie byłoby skontaktować się z oryginalnymi twórcami dodatków, z których chciałbyś czerpać, i poprosić o zgodę na wykorzystanie ich pracy w twoim dziele, ale nie jest to konieczne.

Co do dopasowania stworów to proponuję założyć wątek tutaj na forum (w dziale dodatki). Opowiesz nam o czym dokładnie jest twoja era i czego oczekujesz od nas. Kto wie, być może nawet skompletujesz ekipę złożoną z naszych użytkowników i dzięki temu powstanie jedna z najlepszych er?

Ja bardzo chętnie Ci pomogę.Wink

Dragon_Warrior
ja tam jednak wole robić swoje jednostki od poczatku nawet jeśli mają wyglądać nieco gorzej czy mieć braki w animacjach ...

w dodatkach mówisz ... ? sam bym sie podpytał paru rzeczy dotyczacych tego nad czym sie bawie... czyli radosnego age of titans.

ale to juz rzuce jak skończe mieczem machać Wink
Edytowane przez Dragon_Warrior dnia 07-09-2008 14:29

gwyn
To ze BfW jest na GPL nie implikuje wcale że na tej samej licencji są wszytskie dodatki.

inferno8
Za każdym razem kiedy wysyłasz dodatek na oficjalny serwer, zatwierdzasz warunki GPL - sprawd¼ sam.

gwyn
Nie powiedziałeś że mowa tylko o erach na oficjalnym serwerze ;> Ale tak czy siak, to po prostu te dodatki są na tej licencji, a licencja samej gry nie ma tu znaczenia.

Dragon_Warrior
tak czy inaczej ładniej zapytać...

Pół biedy jak jeszcze zrobiśz coś dobrego ... ale jak by tak na podstawie dorej ery zrobić popularniejszego od niej gniotka Wink ...

ewentualnei nie wiem czy nie wypada informowac o tym w jakiś creditsach czy czymś takim ... choć właściwie przy GPL to wszystko i tak rozbija się o 'wypada'

inferno8
Creditsy są jak najbardziej pożądane. Jak zrobiłem animację dla Gyrocoptera z Extended to Noyga, twórca ery, dopisał mnie w swoich creditsach. Dzięki temu można się dowiedzieć kto wniósł swój wkład.

vul6
@Dragon_Warrior - sądzisz że z dobrej ery można zrobić gniotka który będzie popularniejszy? To albo ta era by nie była dobra albo ta podróba by nie była gniotkiem, albo nie byłby popularniejszy...

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.10
10,820,588 unikalne wizyty