Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Liga piątków
Filar
Cześć!
Zauważyłem dzisiaj, że strasznie dużo ludzi gra wesnoth w piątki wieczorem. Wpadłem przed chwilą na taki pomysł, żeby zrobić tzw. ligę piątków. Już mówię o co chodzi. Gracze dobierają się w drużyny i zgłaszają je w wątku na forum, potem co piątek odbywają się spotkania danych drużyn. Wygrana daje 2 pkt, remis 1pkt przegrana 0 pkt. Liga skończy się gdy np. każda drużyna zagra z każdą inną po trzy razy. Wygrana drużyna może otrzymać jakąs nagrodę, może rangę mistrz ligi, lub coś w tym stylu. Co wy na to? Myślę, że to dobry pomysł.

Aureliusz777
Dobra, drużyny to pikuś gorzej z organizacją.

Trzeba zrobić szczegółowy plan a co do punktacji... Przegrana też powinna być punktowana. Dlaczego? Zawsze jest problem z pojawieniem się kogoś, a jeśli nawet przegrana daje 0,5 punkta to już jest jakaś zachęta ale za to niepojawienie się na meczu powinno skutkować odjęciem punktów, oczywiście jeżeli niema ważnego powodu bo mam nadzieję wszyscy są uczciwi...

Adris będę grał jak zgłosi się co najmniej 6 graczy.
„Na współczesnej wojnie… giniesz jak pies, bez szczególnego powodu.”
Ernest Hemingway

krasnoludpogromca
Ja się zgłaszam jak będzie ok. godziny 19.30
każda bitwa poniewarz wcześniej nie mogę.
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Filar
Pozostaje tylko poczekać na opinie administracji. Myślę, że to 0,5 pkt za awans jest niepotrzebne. Co do punktów za przegraną, to może być nadal 0, ale za niezjawienie się -1.

kalfat
Ja mogę grać z Kazikiem. ;}

D Y E D M Λ G E N T Λ

Elensefar
no z tym awansem faktycznie

ale za niezjawienie się to -0,5 punktów

przegrana 0 punktów

wygrana 3 punkty

remis 1 punkt

Edit: ten remis, to jak obie osoby w drużynie się wycofają, Czy co?
Edytowane przez Elensefar dnia 02-11-2010 19:14

krasnoludpogromca
To mamy jako tako drużyny:
Adris, aureliusz777 -team 1
Mussious, DawidRycerz -team 2
kalfat, kazik -team 3
ja , ??? -team 4.
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 02-11-2010 21:57
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Elensefar
krasnolud twoim partnerem mógłby być może sauron on zawsze gra o 19.00 (nawet codziennie chyba xd)

krasnoludpogromca
Trza się spytać bo jak się zgodzi to będziemy prawie mogli zaczynać.

Elensefar
jak się zgodzi to zagramy już w ten piątek?

Filar
Dawid, mogę być ale od razu mówię, że nie jestem doświadczonym graczem, więc nie miej do mnie pretensji, jeśli przegramy.

krasnoludpogromca
Wyśle mu PW. Jak sie zgodzi to gramy, ale ja koło 19:30 dopiero wracam to moglibyśmy zacząć o 19:45 ok?

Elensefar
mauuious też nie jestem doświadczonym graczem chociaż wygrałem kampanie inferno na trudnym poziomie trudności, no w ostatniej użyłem kodów xd

krasnoludpogromca
I ja nie jestem mistrzem . Mamy już w sumie 2 pary zwycięzców: kalfat z kazikem oraz Aureliusz777 z Adrisem .Mają oni największe szanse na wygraną.

inferno8
Bardzo pochwalam ten pomysł. Myślę, że reszta administracji również. Życzę powodzenia i kto wie, może i ja się kiedyś do Was dołączę jak znajdę czas? Wink

Filar
Jutro napiszę regulamin i go prześlę, bo dzisiaj nie mam już czasu.

krasnoludpogromca
Sauron coś nie odpisuje. Chyba bende musiał poszukaćkogoś innego. Może spytam sylara?

Elensefar
jak nie to z moim bratem (ma nick KubaRycerz) albo z negorem

krasnoludpogromca
Ok. Jak sie sylar nie zgodzi lub nie odpowie to będe grał z twoim bratem . oczywiście jeżeli macie conajmiej 2 komputery.

Sylar
Ciekawy pomysł. Myślę, że będę miał czas. Ale: pierwsze primo: na jakiej erze gramy 2 primo: wybieramy rasy czy losujemy?

Edit: i jeszcze jedno: jakie mapy? Dla urozmaicenia rozgrywki proponuję (4p) Autumn in Wesnoth ^^
Edytowane przez Sylar dnia 03-11-2010 22:59

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.24
10,821,286 unikalne wizyty