Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Era_of_evolution
Maciek
chciałbym aby ktoś ściągnął ere stworzoną przeze mnie i napisał co chciał by aby zostało dodane,usunięte lub zmienione.Link do Ery_of_evolution http://www.odsiebie.pl/mocv0vfvkiv8/Era_of_evolution.7z.html
W tym modzie nie ma zbyt wiele zmian , po prostu ten mod jest stworzony jakie ja chciałem Battle for Wesnoth.Dodałem 3 rasy:Bandyci-Zbir, Rozbójnik, Złodziej, Kłusownik, Mag renegat
Morskie stworzenia- Mermen wojownik, Mermen włócznik, Syrena nowicjuszka, Naga wojownik, Młoda kałamarnica.
Taureny, które ściągnąłem z ery of strife i trochę przetłumaczyłem (nie wszystko,bo wesnoth nie odczytuje polskich znaków dodanych w notatniku)- Behemot,Rozpruwacz (Gore),Boar Knight, Szaman,Ziomek z kosą (nazwy ciągle zapominam)i gnol.
Pozmieniałem także coś w "starych rasach"
-Elfy nie mają maga i mermena, ale wojownik zmienia się także w Elfickiego Władcę,
-Orkowie otrzymali do rekrutacji przywódcę a stracili nagę,
-Nieumarli dostali szkieletowego jeźdźca a licz zmienia się w Starożytnego Licza,
-Ludzie stracili mermena a dostali sierżanta,
-Krasnoludy stracili kłusownika, rozbójnika i złodzieja a dostali kowala run i zwiadowcę
-U Smoków Smok Piekielny zmienia się w Armageddona,
Edytowane przez Maciek dnia 29-12-2010 00:04

Sylar
Mi jakieś błędy wyczytuje (na 1.9.3). Coś że oczekuje 3 argumentów a znajduje tylko 2 i blablabla jeśli dobrze przetłumaczyłem. Niech jakiś Inferno8 czy ktoś spróbuje, to będzie wiedział pewnie, o co chodzi.

Maciek
Ja stworzyłem na 1.8 i normalnie działa (oprócz menu wyboru ras)

Filar
Jeszcze nie zagrałem, ale mam jedno duże zastrzeżenie. Rozmiar twojej ery diametralnie zmieniłby się, gdybyś korzystał z katalogu głównego wesnoth, tj. nie wklejał ich do swojej ery, tylko podał ścieżkę do nich w katalogu głównym.

Maciek
Zapomniałem dodać że trzeba przekleić plik units z folderu z modem i zastąpić ten sam plik w grze

Icelordpl
To znaczz, że chcesz zamienić pliki główne gry tymi ze swojego modu?!?! Jeśli mam rację, to ty w ogóle nie wiesz, co robisz... Nigdy nie zmienia się plików głównych gry... Innym tego też nie polecam. Przecież tak zniszczysz sobie gre. Wszystkie modyfikacje powinny znajdować się w folderze add-ons.

peroox
Hej Maciek. Na podobny pomysł uzupełnienia ras wpadłem dawno temu, lecz ja jeszcze mojej nie skończyłem.

Jeszcze nie grałem na twojej erze ale widzę pewne uwagi.

1. Nie ma jednostek wodnych, w więcej niż 1 rasie i przez to woda jest słabo grywalna. Do tej pory np. elfy grając na wyspie otoczonej wodą, mogli zaskoczyć atakiem od wodySmile, teraz teraz to już tylko domena morskich stworzeń.
2. Krasnoludy są bardzo ograniczone na zwykłym terenie. Dodaj im tego rozbójnika, ale zmień jego nazwę na niziołek i dodaj mu jakiś fajny 2 może i nawet także 3 lvl. Do tego jakbyś znalazł w którejś kampanii górnika, to wspomoże to krasnoludySmile
3. Rasa stworzeń wodnych jest niegrywalna, na mapach, gdzie jest mało wodySmile. Jak dalej chcesz, aby nią grać, to popatrz na 1.9.x , bo tam jest kampania o wodnych stworzeniach. Mógłbyś także dodać im jednostkę, która radziła by sobie dobrze na lądzie.

Maciek
Icelordpl ten plik to tylko powiększona wersja i niemożliwe żeby to zepsuło grę ale dla pewności zawsze możesz gdzieś zachować orginał.

Edit:
A co do Perooxa, to tylko taka wersja niedokończona ponieważ jak napisał Alex rasy powtarzają się tam z 6 razy, a ja nie wiem co z tym zrobić.Później dopracuję tą erę i wstawie na neta.
Edytowane przez AxeFighter dnia 14-03-2015 00:49

Icelordpl
Taa... Tylko powiększone co? Pfft Jednym zabierasz innym dodajesz, ale zagraj sobie w domyślną i zobacz, czy czegoś nie pozamieniałeś. A tak w ogóle to ten temat nie powinien być w warsztatach?

Maciek
Teraz poprawiłem zastrzeżenia Mussiousa i mod ma ok. 3mb a zamiast rozbójnika dodałem Krasnoludzkiego Świadka który "inspiruje".Mam nadzieje że to nadrobi ich braki na "obcych" terenach. Jeszcze trochę pokombinuje i wstawię "polepszoną" wersję.

Markus
Jest jeszcze jeden błąd, udało mi się to odpalić, ale jak włączam tą rasę wodnych stworzeń, nie da się u nich nic rekrutować.

Maciek
Wiem o co chodzi,spróbuję to naprawić.

Sylar
Mam prośbę, możesz przenieść tą erę również na 1.9.3? Jak ci się będzie chciało?

Maciek
Musiałbym ściągnąć wesnoth 1.9.3 a mam neta z limitem. Niedługo ściągne lub sobie załatwie i przerobieWink.

Sylar
Ok, wielkie dzięki!

Maciek
Sylar,zacząłem ściąganie specjalnie dla ciebieWink

Sylar
Maciek! Maćku, ale u mnie wciąż 6 razy powtarzają się wszystkie rasy :/ Niepotrzebnie tylko zabiera mi moje drogie mb z dysku c który jest musowo zapchany :/ I proszę, zrób coś z giermkiem śmierci, gdyż bardzo dziwacznie wygląda. Jakby jakieś tło miał czy coś.

Maciek
On jest naturalną jednostka z gry! Występuje w jakiejś kampani.Grin

Sylar
A to w takim razie poprawić nie można? Pamiętaj, jak już coś jest zrobione, ZAWSZE możesz wykonać to przynajmniej 1.1 * lepiej Wink

Maciek
Dobra ludzie! Przygotujcie się bo właśnie zrobiłem nową wersję Era of evolution! Dodałem kolejną rasę,więcej jednostek do innych(w tym w każdej jest przywódca(chyba)) i usunełęm błędy,oraz kierowałem się poradami gracza.
http://www.odsiebie.pl/nc2c09e70eo0/Era_of_evolution.rar.html
Życzę dobrej zabawyWink

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.18
10,820,326 unikalne wizyty