|
Gry przeglądarkowe: Artyria - czyli przygody w antyku
|
| Sylar |
Dodany dnia 30-12-2010 16:48
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 26/06/2009 13:54
|
Moje przygody z grami przeglądarkowymi zaczęły się, wydawać by się mogło, przed wiekami, i jak na razie nie mają końca. Artyria, jest to jedna gier, które na prawdę mnie wciągnęły i świetnie się w nią grało. Do rzeczy: jest to gra via browser rpg osadzona w klimatach starożytności. Gracz rozpoczyna grę od wyboru nacji postaci, czyli kluczowej rzeczy w tej grze. Jest ich Dziewięć: Kartagińczycy, Wikingowie, Babilończycy, Germanie, Fenicjanie, Persowie, Rzymianie, Grecy oraz Egipcjanie. Sama klasa wpływa tylko częściowo na atrybuty, otóż każda nacja ma któregoś atrybutu na początku o 3 więcej i dostaje jakieś tam premie za podnoszenie tego atrybutu, jednak wszystkie 5 atrybutów, bo tyle ich jest powinno się wciąż ulepszać. Te atrybuty to (tak +/-) siła, zwiększająca obrażenia, które zadajesz w walce; kondycja, usprawniająca punkty życia (Jak zlecą ci w walce do 0, przegrywasz) ; Zwinność, zwiększająca szansę uniku/trafienia ; Szczęście, określające szansę znalezienia aureusów podczas wyprawy (Waluta specjalna w grze, wyprawy przynoszą zyski, ale nie koniecznie musi ci się udać je przejść ;P) i... i nie wiem właśnie, ale chyba na pewno coś jeszcze. Jednak z tymi nacjami to chodzi przede wszystkim o bitwy narodów: każdy naród ma dobranego swego przeciwnika (inny naród, ten dziewiąty w tym czasie odpoczywa) i walczy z nim przez tydzień, do następnej walki, już z innym narodem. Wygrywa naród, który pod koniec tygodnia zdobędzie więcej honoru. Ten zaś zdobywasz dla twojej nacji, pokonując graczy z nacji zwaśnionej z tobą w danym tygodniu. Zdobyty honor jest dzielony na liczbę graczy, więc liczniejsze nacje mają trudniej, co też zależy od ich aktywności w bitwie. Nagrodą za wygraną bitwę są dodatkowe p. atrybutów (normalnie zwiększane za pomocą denarów, waluta podstawowa) i właśnie denary. Oprócz atrybutów, gracz może szkolić zdolności specjalne w dziedzinach ataku, obrony i pasywnych. Jest ich bardzo dużo, jednak gracz może używać tylko po jednym z rodzaju, działają one raczej tylko na innych graczy, nie na wrogów z wypraw. Poza tym istnieje bardzo dużo przedmiotów, oraz oczywiście legiony-stowarzyszenia graczy, najlepsze są tylko dla danej nacji, nie mieszane. Taki legion dodaje dodatkowe korzyści, można prowadzić wojny legionów itp. I właśnie jeśli ktoś byłby chętny, moglibyśmy zacząć grac w ta grę, z góry ustalilibyśmy jedną nację i stworzylibyśmy własny legion. Co wy na to?
Zainteresowanym dodam jeszcze, że Kartagińczycy niemal zawsze wygrywają wojny (sam nim grałem ), gdyż jest to najmniej popularna nacja, a najwięcej aktywnych graczy. Kolejno coraz słabsi są: Wikingowie, Babilończycy, Germanie, Fenicjanie, Persowie, i końcówka Rzymianie, Grecy i ostatni Egipt- oni większość wojen przegrywają. I nie dziwota, gdyż są to trzy najsłynniejsze nacje, każdy chce nimi grać, i wielu przestaje, przez to mają wielu graczy i mało aktywnych graczy. Myślę, że te dane wspomogą was w wyborze nacji, jeśli w ogóle będziecie chętni.
Edit:
:/ lipa myślałem, że więcej osób się zainteresuje. Ale jeśli Alex nadal chcesz grać, to nie ma sprawy, może w miarę gry ktoś się dołączy, a jak nie, to weźmiemy jakichś ludzi z gry. Dla zachęty (albo i nie) dodam tutaj krótką prezentację dającą szersze pojęcie (przynajmniej graficzne) na temat tej gry tutaj.
Alex powiedz, jaką nacje chcesz, ale jakby co, to proponuję Wikingów lub Germanów.
Edit2:
Okay, to ja się rejestruję. I też jest coś takiego, jak link referencyjny: jak klikniesz na mój i zarejestrujesz się przez ten link, ja otrzymam 5 aureusów. To samo możesz ty zaproponować kolejnemu graczowi itd.
Edytowane przez AxeFighter dnia 12-03-2015 20:48
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 01-01-2011 19:49
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Ja mogę grać dajcie link to coś tam dostaniecie .
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 01-01-2011 20:00
|

Poszukiwacz Przygód

|
Ooo super! tutaj Fajnie mamy już trzech graczy chyba Może ktoś jeszcze się skusi... |
| |
|
|
| Polishchuk |
Dodany dnia 03-01-2011 16:54
|

Przybysz

Data rejestracji: 31/12/2010 14:49
|
Nie lubię gier przeglądarkowych  |
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 03-01-2011 17:46
|

Poszukiwacz Przygód

|
No to źle trafiłeś, tu jest temat dla tych, co je lubią raczej Ale ilość aureusów mi wzrosła, a tylko tu dawałem link referencyjny. Proszę o zamieszczenie tutaj nicków wszystkich tych, którzy grają. I pamiętajcie, kiedy koło portretu pojawi się wam zwój migający z elementami zielonymi, to znaczy, że otrzymaliście od kogoś wiadomość. Alex321 odbierz wiadomość, bo napisałem do ciebie  |
| |
|
|
| adriano |
Dodany dnia 03-01-2011 18:57
|

Adept

Data rejestracji: 21/12/2010 17:37
|
Ja mógłbym zagrać ale nie wiem kiedy bo mam neta z limitem.
Nie ma i nie będzie
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 03-01-2011 19:54
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
kalfat - mój nick ;P
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 03-01-2011 20:19
|

Poszukiwacz Przygód

|
Hehe no tak adriano, ale na czym polega ten limit? Ja mam limit na bojler i prąd, w którychś godzinach jest dużo tańszy, a potem lepiej nie włączać^^ Oczywiście nie całkowicie, bo po ciemku bym w chacie nie siedział. Chodzi o takie urządzenia jak mikrofalówka, co to dużo prądu biorą. |
| |
|
|
| Nelgor |
Dodany dnia 03-01-2011 21:30
|

Czeladnik

Data rejestracji: 01/08/2010 00:20
|
Taki limit że jak zużyje to net kaput. Pada jak [sprośna przenośnia].
Gry typu 'masz obrazek i klikasz' nie żrą zbyt łącza. Acz takie Ikariamy mogą i żreć. ; p
|
| |
|
|
| Sahar |
Dodany dnia 04-01-2011 16:01
|

Adept

Data rejestracji: 13/11/2010 20:22
|
Ja gram w Bitefight jak by ktoś chciał wiedzieć.
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!
"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"
Sahar
Witaj w grobie !
|
| |
|
|
| Sylar |
Dodany dnia 04-01-2011 17:01
|

Poszukiwacz Przygód

|
A w bitefighta też się grało... to chyba była moja pierwsza gra przez przeglądarkę. No ale zauważyłem, że artyria, jak na swój rodzaj gier, jest dość "wypasiona", i net też przy niej z deka przymula, jakby co.
A oczywiście w Ikariam również parę razy grałem... za każdym razem, kiedy założę pierwsza kolonię, zaczyna mi się cholernie nudzić ^^ |
| |
|
|
| Sahar |
Dodany dnia 04-01-2011 19:08
|

Adept

Data rejestracji: 13/11/2010 20:22
|
Net Ci przymulał? U mnie to jedyna gra w której nie trzeba czekać 10 minut na otworzenie byle profilu .
P.S Dlatego w nią gram
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!
"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"
Sahar
Witaj w grobie !
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 15-01-2011 19:58
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
ja artyrie mam już od kilku lat! szkoda że wcześniej nie zauważyłem tematu... spróbuj jeszcze w battlefield heroes wpisz w google po prostu. ja w nią cały czas ostatnio gram, ale to trochę duże wymagania jak na internetową grę więc mi bardzo spowalnia więc muszę prosić się mojego brata żeby dał na swoim, bo on ma lepszy.
PS: Sahar co ci się stało że masz podwójnego posta w tym samym czasie? xd
Edytowane przez Elensefar dnia 15-01-2011 19:59
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 06-06-2011 15:38
|

Czeladnik

Data rejestracji: 04/04/2011 15:44
|
Jeśli ciągle w to gracie, to ja też się zarejestrowałem. Pod tym samym nickiem co tutaj.
Edytowane przez PuebloPL dnia 06-06-2011 15:39
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll
My Cemical Romance - Party Poison
Zapraszam na bloga: KLIK
My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.
|
| |
|