Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Ice Era
Icelordpl
Temat ten jest poświęcony mojej erze Smile
Ice Era to mój pierwszy projekt więc zapewne znajdzie się w nim w fazie prac trochę błędów, niektóre już poprawiłem inne poprawię.
W erze będzie 5 frakcji
Siły ciemności
Najemnicy
Magowie
Łowcy magów
I Ludy lodu

Zapraszam do testowania. A co do obrazków, to nie ma co chwalić nadmiernie, bo to nie ja rysowałem, co najwyżej przerabiałem.

Frakcje opisze, ale nie w tej chwili Wink Do tej ery planuję zrobić kampanię, fabułe już z grubsza mam obmyśloną, ale to dopiero jak zrobie ere Smile
Edytowane przez Icelordpl dnia 21-01-2011 22:43

Markus
Na razie obejrzałem obrazki jednostek i wszystko fajnie, ale ten mistrz trucizn wygląda jak Lord Vader z mieczem świetlnym Pfft
"Amor patriae nostra lex"

adriano
Tak obrazki jednostek są fajne.Jeździec też fajnie wygląda.PfftNajabrdziej podoba mi się zabójca.Cool
Edytowane przez adriano dnia 08-01-2011 19:13
Nie ma i nie będzie

kalfat
Zabójca ma atak na odległość czy wręcz?? W czasie gry doszedłem że na odległość. ;P W opisie jest napisane że odległość: sieczna. I czy mroczna konnica ma tak łatwo przepływać wodę? Graficznie mi się bardzo podoba, szkoda że nie ma animacji nawet w jednostkach wziętych z domyślnej. Grin
D Y E D M Λ G E N T Λ

Icelordpl
Animacji nie ma, bo:
- zajmowałoby to dużo miejsca,
- grafiki się najprawdopodobniej w niektórych przypadkach zmienią.
Te ataki zabójcy poprawiłem i w tej wersji, która jest w 1 poscie jest już ok. Co do mrocznej konnicy, na razie tak będzie. Może się to zmienić (i raczej na pewno zmieni po dodaniu 3 frakcji), ale nie teraz. Wszystkie uwagi i zastrzeżenia proszę zgłaszać w tym temacie. Samemu się wszystkiego nie wyłapie.

Filar
Jeszcze nie grałem, ale na razie mam dwa małe zastrzeżenia: nie ma czegoś takiego jak peoples, bo to by było coś takiego jak ludziowie. People, to liczba mnoga, a human to pojednyńcza. Grafiki, które wykorzystałeś z default era (np. nekromanta) możesz usunąć, a zamiast nich podać ścieżkę do ich odpowiedników w default. Zmniejszy to rozmiar ery.

Nie wiem, czy wiesz, ale ogniomistrz, to taki strażak. Chociaż w sumie tą zbieżność mogłeś dać celowo.
Edytowane przez Filar dnia 08-01-2011 22:58

Icelordpl
Dzięki Musiouss za uwagi. Co do ścieżek to masz racje, ale tak jakoś zostało Smile A nazwy naszczęście można zawsze zmienić. Szczerze mówiąc pisałem to dawno już i do tej pory nie sprawdziłem. Masz może w takim razie jakieś propozycje co do nazwy?

Filar
Może mistrz ognia. Mie era nie działa, nie wyskakują,żadne frakcje, tylko 'losowa'. A gdy próbuję włączyć, to mam komunikat "tylko strony losowe w wybranej erze".

Icelordpl
Dodaję nową wersję ery. Zmian jest kilka min. dodałem nową frakcję i animacje ataków na odległość (halo). Zachęcam do pobrania i testowania, a także zgłaszania pomysłów, błędów i wszelkich zastrzeżeń do ery. Prosiłbym o nie ocenianie ochrony terenowej, ponieważ nią się zajmę jak skończe dodawać jednostki do ery. Inne statystyki można oceniać (w sensie dawać opinie co do poprawności i lub wszelkie zmiany z nimi związane). Era działa na 1.8 i 1.9.

Link do ery: http://www.speedy...ce_Era.rar
Życzę miłej zabawy.

maks4444
Pobrałem no ładnie to wygląda.
Widzę że dodałeś jakoś nową zdolność(chowanie się w śniegu chyba) czyli jest to do wykonania.

Jednostki ładnie się prezentują może będzie ciekawie Smile

Icelordpl
Tak krycie się w śniegu jest, ale na razie ludzie lodu i łowcy magów nie są gotowi, więc to tylko taki bajer. Co do tych umiejętności, to o ile wiem da się zrobić ukrywanie się chyba nawet na wszystkich terenach z osobna. Postanowiłem na razie nie dawać polimorfa, ponieważ przez problemy z jego umiejętnością wywalało całą erę. Postaram się nad tym popracować, a także dorobić kolejną frakcję, bo wiem, że wstępne balansowanie zajmnie mi tak samo wiele czasu co praca nad erą Wink

W związku z tym, że ochoty na dokończenie ery brak (ale w głębi duszy ciągle kusi) tak więc w celu zmuszenia mojej leniwej osobowości, a także przed ochroną od strasznych otchłani archiwum stwierdzam, że będę się starał, aby era w końcu powstała. Nad balansem się popracuje jak wszystko będzie gotowe. Zbliżają się wakacje, a więc pełno wolnego czasu, co zamierzam w końcu przeznaczyć na robotę nad erą. W najbliższym czasie (na 99% w tym tygodniu) znowu podam link do ery, może tym razem spotka się z większym zainteresowaniem. Najnowsza frakcja była już rozpisana w zeszycie (który swoją drogą się zagubił, a podobno nic w przyrodzie nie ginie Smile) tak więc nowa frakcja powstanie praktycznie, że od początku, co oznacza również możliwe zmiany w całkowitej mechanice tej frakcji. Mam nadzieję, że znajdą się tutaj osoby chętne do pobrania ery. Pamiętajcie krytyka nie jest zła. Często zniechęca, ale w większości mobilizuje.

http://www.speedy...ce_Era.rar

Mimo, że późno ale zawsze. Nic na razie nie poprawiałem. Liczę na jakieś opinie Smile
Edytowane przez Icelordpl dnia 27-06-2011 13:10

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.16
10,882,306 unikalne wizyty