Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Twórczość Richitera
Richiter
ok chcieliście żebyśmy zakładali nowe tematy więc też założę ok oto mój smok z działu przeróbki więc wróciłem do niego i zrobiłem przygotowanie do ataku mieczem od razu przyznam się że nie siedziałem przy nim dłużej niż pół godziny może kiedyś go poprawie Pfft
[img]http://img153.imageshack.us/img153/4070/weaponmasterswords1.png[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Richiter dnia 20-01-2011 10:34
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

Richiter
hmmm... to miecz, a niewyraźny jet bo tam też jest ręka i to ona jest trochę niewyraźnie zrobiona ale próbowałem już zrobić ją wyraźniej ale się nie udało Sad

EDIT:
ehhh... w końcu będę musiał skończyć ten drugi etap ataku mieczem XD. Niedługo go zrobię
EDIT2:
i po długim czasie wstawiam kolejny obrazek Pfft
[img]http://img692.imageshack.us/img692/747/weaponmasterswords2.png[/img] is not a valid Image.
Edytowane przez Richiter dnia 29-01-2011 10:16

medalikarz
Wygląda jak by atakował błękitnym krucyfiksem, na dodatek ręką z niedowładem. Hmmm dam Ci taką radę, weź szczotkę lub kijek do ręki i złap tak jak byś chciał to narysować, podejdź do lustra i spójrz jak to wyglądaPfft wtedy może uchwycisz to w miarę naturalnie Wink
TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Richiter
i kolejna jednostka Polish heavy infantry sorka że tak długo próbowałem zrobić ten miecz smoka ale nie wiedziałem jak więc się poddałem.
images47.fotosik.pl/618/c1f05b4fa8a2c1e2m.png
Edytowane przez Richiter dnia 11-02-2011 12:31

Sylar
Heej, nieźle! Ale: tarcza wygląda trochę tak, jakby gościu trzymał jej prawy (od niego widząc) skraj tarczy za plecami. Musisz popracować nad Orłem, prawdopodobnie zniekształca go mały i kwadratowy kształt tarczy (proponuję tarczę typu "łuska"/łez"Wink Rękojeść miecza zdecydowanie za nisko, wygląda, jakby miał małpią rękę. Poza tym jest raczej dobrze. Sorry za zgryźliwość. Jeśli jeszcze aktualne, zapisz sobie rysunek np. mojego Krasnoludzkiego młociarza, ściągnij w gimpie czy paincie kolory jego czapki. Właśnie takich kolorów używam do rzeczy metalowych. Pamiętaj o kolorze białym tam, gdzie słońce nasila się najbardziej, co podkreśla metaliczność przedmiotu. Metal zawsze ma największą gamę barw, najlepiej min. pięć kolorów, gorzej jest, gdy rzecz jest mała.

Richiter
Ok, poprawiony Polish Infantry, dałem mu tarczę w ten sposób aby zasłaniała cześć ciała, więc nie wygląda jakby trzymał ją za krawędź, zmieniłem też jej kształt.
images45.fotosik.pl/622/2718cc8f0d7f5056m.png
Interpunkcja/gramatyka/shift nie boli.
Edytowane przez Kanapka dnia 12-02-2011 14:15

Markus
Piękny, jeszcze tylko miecz ciut za krótki, poza tym wszystko ok. Wink
"Amor patriae nostra lex"

Vetch
Albo sztuczka perspektywy, albo trzyma tą tarczę tak jak manekin (sztywna ręka?).Popraw proszę.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Richiter
tylko jak mam narysować rękę skoro tarcza ją zasłania??

Sylar
Spoiler: jego bark dziwnie wystaje w górę. powinien opadać, i to raczej łagodnie, niźli kwadratowo. Dłoń trzymająca miecz nadal wydaje się zbyt długa, pamiętaj, że to ludzie wesnoth, nie realni. Wedle mnie miecz trochę za mały, za duży cień od naszej lewej, zrób za pomocą cienia takie wcięcie biegnące przez środek miecza, zaczynające się na rękojeści, następnie biegnące w górę po klindze, dosięgające prawie samego czubka.

Richiter
kolejna poprawka polish heavy infantry, wydaje mi się że wszystko teraz jest ok. I nie mówcie mi że ręka jest za długa bo jak każdy zauważył jest przeróbka zwykłego heavy infantry i długości ręki mu nie zmieniałem.
images47.fotosik.pl/635/d6459e0bd4c653b9m.png
Edytowane przez Richiter dnia 16-02-2011 16:03

Kanapka
Na szkicu masz narysowane, jak się trzyma tarczę i miecz: przedramię dotyka tarczy, a miecz powinien być trzymany w miarę wygodnie, bez wykręcania nadgarstka. Jeżeli masz wyprostowaną rękę, trudno jest trzymać miecz pionowo - Ciężka Piechota trzyma morgernsterna pod kątem ~45 stopni. (Na szaro jest miecz trzymany w prostej ręce, na pomarańczowo miecz trzymany pionowo). Tak samo tarczę trudno jest trzymać równolegle do klatki piersiowej - niestety będziesz musiał przerysować tarczę.
Szkic:
/obrazek skasowany/
Mogło by to wyglądać na przykład tak:
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:11

Richiter
hmmm... mam starą drewnianą tarczę z dzieciństwa XD, sprawdziłem i wcale nie trzyma jej się ciężko równolegle do klatki, wręcz przeciwnie w końcu w przeszłości piechota zasłaniała się w ten sposób tarczą, a miecz jeszcze poprawie, spróbuje zrobić coś na wzór twojego.

EDIT:
Moja pierwsza jednostka rysowana od podstaw XD, powiedzcie mi co zrobić aby ta lewa noga nie wyglądała jak kartka XD.
images35.fotosik.pl/456/fe7b2ca855185af4m.png
i lewej ręki też nie wiem jak inaczej zrobić

Sklejone - nie pisz posta pod postem więcej! - barowei
Edytowane przez barowei dnia 18-02-2011 20:08

Kuki1537
Lewą nogę narysuj prostą lub odwróconą przeciwnie od prawej nogi, a lewa rękę narysuj wzdłuż ciała, prawa ręka przypomina mi młotek Grin, a głowa... Narysuj ją od nowa bez wystającego nosa xD i daj włosy trochę niżej.

PS. Dopiero teraz zauważyłem, że to wystające na twarzy to lewa ręka xD. Więc pięść powinna być trochę niżej.

EDIT: Nie pisz post pod postem, chyba, że odświeżasz temat, ale wtedy pisz o tym.
Edytowane przez Kuki1537 dnia 18-02-2011 18:18

Richiter
łatwo się domyślić że odświerzałem temat, a tą jednostkę narysuje od nowa tylko będzie stał przodem XD, i narysuje proste nogi Wink

Co ciekawe, w regulaminie nie ma żadnego pozwolenia na "odświeżanie" (ortografia!) tematów. Albo używasz opcji "edytuj" albo spamujesz - a na to pozwalać nie będę - barowei.

co do ortografii mam dysortografie, dysleksje zresztą też.

A tu kolejny heavy infantry, tym razem Francuski
images46.fotosik.pl/615/cffadb76da2cc562m.png
I zmieniony Polish heavy infantry.
images35.fotosik.pl/469/bb49e0d558607d65m.png
Edytowane przez Richiter dnia 22-02-2011 18:23

Sylar
Cóż, widzę, że to jednostki na bazie twojego polskiego piechura(nr.1). A dla czego nie na bazie Kanapki polskiego piechura? Nie obraź się, ale będą wyglądać znacznie lepiej, gdy przerobisz je w takim stylu jak teraz, ale z jednostki kanapki, gdyż jest ona bardziej kształtna i proporcjonalna.

Richiter
Taaa... ale aż takiego talentu jeszcze nie ma.
Takiej jednostki po prostu nie dam rady zrobić, robię tak jak potrafię.
Jak nabiorę większej wprawy to poprawie te jednostki, a póki co te wykorzystam w swojej erze Wink. Będzie tam 14 państw w 1 wersji Polska i Francja, w 1.x dojdą Anglia i Szkocja.
A tu spis wszystkich państw:
Anglia
Niemcy
Francja
Szkocja
Dania
Hiszpania
Portugalia
Polska
Ruś
Węgry
Mediolan
Bizancjum
Turcja
Egipt

Shift, ortografia, kropki. - Kanapka

Edytowane przez Richiter dnia 25-02-2011 09:50

ygbut
Święte Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego czyli Niemcy czy Rzym (Włochy)? Mediolan? Co to jest?

Richiter
Niemcy Pfft

Markus
Richter Mediolan też należał do Cesarstwa.
"Amor patriae nostra lex"

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 5.09
10,820,082 unikalne wizyty