Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Galeria Kalfata
kalfat
Tak jak wszyscy będę wrzucał tu moje obrazki a także stare aby łatwiej było je znaleźć.
/obrazki skasowane/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:11
D Y E D M Λ G E N T Λ

Icelordpl
Jednostki fajne. Spodobały się mi te 2 elfy z włóczniami, ale nie mogę odrzucić od siebie wrażenia, że z ręką trzymającą broń jest coś nie tak Wink Tak samo ten mag z mieczem i aurą przy lasce. Widać tam jego 2 jaskę, której nie wymazałeś Pfft Nieźle wygląda też minotaur. Rysuj dalej Smile

kalfat
Elfy kiedyś poprawie ;P. Jak będzie mi się chciało.
Dzisiaj jeźdźca zrobiłem.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:12
D Y E D M Λ G E N T Λ

Sylar
Jeździec jest jak dla mnie twoją najlepszą pracą, później elfy. Wydaje mi się, że ich problem tkwi w zbyt ciemnych kolorach rąk. Wszystkie animacje bardzo fajne. Nie obraź się, ale reszta w cale mnie nie chwyciła. Nie lubię frankenów Wink
Ale, z takimi pracami na koncie, myślę, że spokojnie narysowałbyś coś samemu, może na podstawie jakiejś grafiki z neta, książki czy innej gry komputerowej. Chociaż spróbuj, jestem na prawdę ciekawy efektów.

Sahar
Moja ulubiona praca w Twoim wykonaniu to ten Chłop z głową od błotniaka Grin. Rozbawiła mnie do łez. Grin
-Tak.
-Nie.
-Nie, tak to.
-Tak to nie tak.
-Nie tak, to tak!
-To znaczy nie.
-Tak, nie tak to tak.
-No właśnie. Wreszcie zrozumiałaś!

"No bo szkoła to jest jak papier toaletowy - szara i do dupy!"

Sahar
Witaj w grobie !

peroox
Fajnie Kalfat, że wszytko dałeś w jednym miejscu.

Przypominam, że pierwsze 6 jednostek stworzył kalfat dla mnie do mojej ery. Jeżeli Kalfat i ja pozwolę, to do ery możecie wykorzystać, ale w opisie dodajcie notkę, że stworzone przez Kalfata, wykorzystane z ery...(Nie mam czasu, aby się nią zająć-może na feriach zacznę.)

Kuki1537
super

kalfat
501st Vader's Fist Stormtrooper czyli klonik. Pfft Wszystko ręczna robota tylko nóżki zapożyczone. Niestety blaster mało widoczny jest Sad. Oceniajcie Grin
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:12
D Y E D M Λ G E N T Λ

Filar
Jak to kanapka często powtarza, jednostki w wesnoth widziane są lekko z góry.

medalikarz
i patrzą się w ich lewo Wink czepiając się dalej Pfft
TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Richiter
to ja też się przyczepię, gdzie cień??

images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

kalfat
Kończą się wakacje a mój troll właśnie wrócił z gór. Czas usiąść przy gimpie i coś po bazgrać, troll w fezie na start [img]http://img43.imageshack.us/img43/8276/fotel.png[/img] is not a valid Image.. Piszcie co i jak do poprawy. Co do tego strasznego stormtroopera to do niego nie wracam jak na razie.
Edytowane przez kalfat dnia 30-08-2012 19:50
D Y E D M Λ G E N T Λ

Elensefar
Pod fotelem są piksele, książka jakaś taka niewyraźna i co on ma w lewej ręce (to zółte)?

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Richiter
Fotel też moim zdaniem troszkę dziwny, tylko nie potrafię określić co dokładnie mi nie pasuje.
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

kalfat
Jest jaśniejszy z lewej strony bo ognisko jest po lewej Pfft. Owszem fotel trochę za ciasny na trolla bo najpierw rysowałem fotel a dopiero potem wpadłem na pomysł wciśnięcia tam trolla z fezem na głowie :3. W niedziele coś wrzucę nowego i poprawię delikwenta po resocjalizacji.

Edit (wrześniowy): Tak jak obiecałem coś nowego średnio jestem z tego goblina zadowolony bo to zwykły franken ale zawsze. /obrazek skasowany/

Edit:
Witam ponownie,
Wzięło mnie na pochwalenie się czymś moim Grin ale jako że za dużo nie zrobiłem przez te parę lat ;_; to postanowiłem ogarnąć moje stare rzeczy i trochę popisać.

Chyba nie łamię żadnego regulaminu jak sobie zrobię z tego tematu trochę swojego bloga? Bo na stawianie swojej strony jestem za leniwy.

To tutaj są moje stare sprite'y. Jak ktoś ma jakimś cudem tego goblina z ostatniego postu to prosiłbym o podrzucenie Grin
// Album ze starymi grafikami

To tak trochę o mnie. Studiuje informatykę w niewielkim mieście, aktualnie na drugim roku. Jestem baardzo studiami zawiedziony ale to takie moje smenty Sad i w sumie powinienem się tego spodziewać. Od ostatniego posta minęło prawie 4 lata i przez ten czas nie zrobiłem nic od siebie a to nie dobrze. No to tak od października zacząłem sobie robić gry, no i tak trochę je robię a przynajmniej zaczynam.
// Turlaj kule

Jak ktoś się bawił już unity to pewnie poznał że to jest projekt z tutoriala. Póki co robię sobie wszystkie oficjalne tutoriale i w każdym z nich staram się dołożyć coś od siebie.
Docelowo chciałbym do czerwca ukończyć większość z nich a jak powszechnie wiadomo czas kradną gobliny to pewnie zajmie to trochę dłużej.

Wracając do samej gry to działa i o to chodzi, jak teraz patrzę to na szybko można by kamerę poprawić i może coś jeszcze dorzucić(dźwięki). Sam projekt miał celu oswoić mnie z silnikiem. Jak ktoś życzyłby sobie build na linuxa to pisać.
No i jak taka moja twórczość nie pasuje bo nie 2D i nie wesnoth to nie będę męczył. A jak poczuje się trochę pewniej w unity to zacznę coś bardziej w tym kierunku działać too wtedy znowu się przypomne.
Edytowane przez AxeFighter dnia 04-03-2016 21:19
D Y E D M Λ G E N T Λ

Piko
Witaj kalfat! Smile Coś dawno Cię tu nie było, stary gwardzisto. Miło że wróciłeś.

Jak najbardziej pamiętam owy projekt z własnych zabaw z Unity. Ciekawa sprawa, zwłaszcza gdy tutoriale są tak przyjemnie wyjaśnione że nawet ktoś nie znający języków może ogarnąć programowanie.
Przyznam Ci się, że samemu nie zdołałem zabrać się za następny tutek, a minęło parę miesięcy of ukończenia poprzedniego. Także z całego serca życzę ci większej wytrwałości. Pfft I nie martw się, jak najbardziej możesz dzielić się z nami swoimi postępami, tutaj jesteśmy ciekawi wszelkiej twórczości. Grin

kalfat
Oswajania unity ciąg dalszy. Dzięki bogu dokumentacja w unity jest bardzo przejrzysta i na stacku jest masa odpowiedzi na proste problemy.
//TulDokumentacje

Teraz zrobiłem grę z kolejnego tutorialu SpaceShooter. Coś jakby Chicken Invaders czy Warblade. Gra się nie kończy nie ma żadnego ekranu startowego i prawie żadnego UI.
Od siebie dodałem dwa Powerupy jeden zmienia ilość strzałów drugi daje tarcze która chroni od jednego uderzenia, modele i tekstury do nich również sam zrobiłem.
//SpaceShooter

Sesja już za rogiem także w najbliższym czasie nic nie zrobię ale po sesji biorę się za kolejny tutorial.
Edytowane przez kalfat dnia 21-01-2016 16:55
D Y E D M Λ G E N T Λ

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 1.65
10,820,082 unikalne wizyty