Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Mapa jest nieprawidłowa.
adriano
Otóż postanowiłem zrobić survival.Gdy próbuję go załadować wyskakuje że mapa jest nieprawidłowa.

Co mam zrobić.?

PS.Proszę się nie śmiać robię survivala 1 raz.
Edytowane przez adriano dnia 13-02-2011 23:05
Nie ma i nie będzie

Kanapka
Możesz mieć błędny plik mapy (mało prawdopodobne, jeżeli tworzyłeś go edytorem) lub błędną ścieżkę do mapy w pliku .cfg scenariusza - dla 1.8 powinno to wyglądać tak:
Pobierz kod źródłowy  Kod źródłowy

map_data="{~add-ons/scieżka/do/mapy/plik_mapy}"

Jeżeli to nie pomoże, wrzuć dodatek na forum, bez tego trudno coś więcej powiedzieć

Icelordpl
Możliwe też, że w ścieżce napisałeś przy mapie .map, a przy samej mapie już nie. Najlepiej tak jak mowi Kanapka dodaj to tutaj na forum.

adriano
map_data="{~add-ons/Adrian/map/survival.map}" O to się rozchodzi?
Edytowane przez adriano dnia 14-02-2011 16:15
Nie ma i nie będzie

Kanapka
Tak, o to chodzi - ta linia wygląda w porządku. Byłoby dobrze, gdybyś spakował dodatek i wrzucił gdzieś - problem może być gdzieś indziej, bez całego dodatku trudno stwierdzić: możesz mieć literówkę w ścieżce (folder może się nazywać 'maps' a nie 'map' albo coś w tym stylu), lub całkowicie coś innego - na przykład poprzednia linia nie ma zamkniętego nawiasu/cudzysłowu.

adriano
Ok problem z nieprawidłową mapą rozwiązany.Ale jest kolejny.Czemu jak mam ustawione że w drugiej turze ma być fala chłopów to tej fali nie ma.?

EDIT:Tam gdzie powinna pojawić się fala chłopów to stamtąd zaczyna mój lider nie wiem czemu.
Edytowane przez adriano dnia 14-02-2011 19:45
Nie ma i nie będzie

Kanapka
Ponieważ zrobiłeś błąd w scenariuszu.

Byłoby dobrze, gdybyś spakował dodatek i wrzucił...

adriano
Ok spakuje i będzie w moim temacie spakowany survival.

PS.Narazie jest tylko 1 fala bo mam same problemy z tym survivalemFrown
Nie ma i nie będzie

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.10
10,820,112 unikalne wizyty