Witam, pobrałem erę magii, lecz nie wiem jak ją zainstalować. Szukałem na forum, ale nigdzie nie znalazłem. Jeśli jest już taki temat proszę o link do niego. Jeśli nie ma proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuję.
Edytowane przez PuebloPL dnia 19-09-2012 18:00
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll
My Cemical Romance - Party Poison
Zacznijmy od tej twojej Magi... tak, też lubię tą przyprawę np. w rosole! A tak na poważnie, jeśli pobrałeś bezpośrednio w grze, czyli menu dodatki etc., to znaczy, że masz już zainstalowaną erę magii i wystarczy, że przy rozpoczynaniu nowej gry zmienisz z ery domyślnej na którąś kategorię ery magii. Jeśli pobierałeś z jakiejś strony poprzez przeglądarkę, to dodatek będzie w folderze z pobranymi plikami, u mnie to by było np. moje dokumenty -> downloads. Musisz go wtedy wyładować do folderu data -> add-ons w folderze z wesnoth.
Jeśli nie o to chodzi, to sam nie wiem, o co.
wystarczy, że przy rozpoczynaniu nowej gry zmienisz z ery domyślnej na którąś kategorię ery magii.
O co chodzi z tą zmianą ery?
Musisz go wtedy wyładować do folderu data -> add-ons w folderze z wesnoth.
Czy do tego samego folderu należy wypakować inne dodatki, jak np. Eastern Europe at War? Pytam, bo ten dodatek też pobrałem i też mam problem z jego zainstalowaniem.
Dzięki za odpowiedź na poprzednie pytanie, jednak prosiłbym o dalszą pomoc, gdyż pierwszy raz instaluję jakiekolwiek dodatki do tej gry.
Pozdrawiam,
PuebloPL
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll
My Cemical Romance - Party Poison
Okay, rozumiem, że twoja przygoda z wesnoth rozpoczęła się bardzo niedawno. Otóż, kiedy grasz np. z komputerem w wesnoth, jest takie menu, gdzie wybierasz mapę, ilość przychodu z wiosek itp. Jest tam też (na dole po lewej) taki pasek z napisem "era domyślna" czy coś w tym stylu. Klikasz na to, i rozwija się wybór możliwych er do zagrania. Od początku mamy domyślną oraz wiek bohaterów (to samo co domyślna, ale startujemy z dowódcą poziomu trzeciego oraz powiększonym menu rekrutacji (dochodzą jednostki poziomu 2)). Jeśli pobierasz dodatki przez przeglądarkę, to właśnie do folderu add-ons musisz wrzucać wszystkie tak pobrane dodatki. Oczywiście najpierw upewnij się, czy twoja wersja jest odpowiednia do pobieranego dodatku. Dodam jeszcze, że era magii również składa się z takich "pod-er", czyli era magii, era magii + domyślna itp. W przypadku pobierania dodatków z serwera dodatków bezpośrednio z menu gry, sprawa jest ułatwiona, bo już nic nie trzeba nigdzie przenosić. Z drugiej strony jednak, EEaW nie znajdziesz jeszcze na serwerze dodatków, gdyż jeszcze nie powstała wersja oficjalna w języku angielskim.
Mam nadzieję, że teraz bardziej Tobie pomogłem.