Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Jak zainstalować erę magii?
PuebloPL
Witam, pobrałem erę magii, lecz nie wiem jak ją zainstalować. Szukałem na forum, ale nigdzie nie znalazłem. Jeśli jest już taki temat proszę o link do niego. Jeśli nie ma proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuję.
Edytowane przez PuebloPL dnia 19-09-2012 18:00
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

Sylar
Zacznijmy od tej twojej Magi... tak, też lubię tą przyprawę np. w rosole! Smile A tak na poważnie, jeśli pobrałeś bezpośrednio w grze, czyli menu dodatki etc., to znaczy, że masz już zainstalowaną erę magii i wystarczy, że przy rozpoczynaniu nowej gry zmienisz z ery domyślnej na którąś kategorię ery magii. Jeśli pobierałeś z jakiejś strony poprzez przeglądarkę, to dodatek będzie w folderze z pobranymi plikami, u mnie to by było np. moje dokumenty -> downloads. Musisz go wtedy wyładować do folderu data -> add-ons w folderze z wesnoth.
Jeśli nie o to chodzi, to sam nie wiem, o co.

PuebloPL
wystarczy, że przy rozpoczynaniu nowej gry zmienisz z ery domyślnej na którąś kategorię ery magii.

O co chodzi z tą zmianą ery?

Musisz go wtedy wyładować do folderu data -> add-ons w folderze z wesnoth.

Czy do tego samego folderu należy wypakować inne dodatki, jak np. Eastern Europe at War? Pytam, bo ten dodatek też pobrałem i też mam problem z jego zainstalowaniem.

Dzięki za odpowiedź na poprzednie pytanie, jednak prosiłbym o dalszą pomoc, gdyż pierwszy raz instaluję jakiekolwiek dodatki do tej gry.

Pozdrawiam,
PuebloPL

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

Sylar
Okay, rozumiem, że twoja przygoda z wesnoth rozpoczęła się bardzo niedawno. Otóż, kiedy grasz np. z komputerem w wesnoth, jest takie menu, gdzie wybierasz mapę, ilość przychodu z wiosek itp. Jest tam też (na dole po lewej) taki pasek z napisem "era domyślna" czy coś w tym stylu. Klikasz na to, i rozwija się wybór możliwych er do zagrania. Od początku mamy domyślną oraz wiek bohaterów (to samo co domyślna, ale startujemy z dowódcą poziomu trzeciego oraz powiększonym menu rekrutacji (dochodzą jednostki poziomu 2)). Jeśli pobierasz dodatki przez przeglądarkę, to właśnie do folderu add-ons musisz wrzucać wszystkie tak pobrane dodatki. Oczywiście najpierw upewnij się, czy twoja wersja jest odpowiednia do pobieranego dodatku. Dodam jeszcze, że era magii również składa się z takich "pod-er", czyli era magii, era magii + domyślna itp. W przypadku pobierania dodatków z serwera dodatków bezpośrednio z menu gry, sprawa jest ułatwiona, bo już nic nie trzeba nigdzie przenosić. Z drugiej strony jednak, EEaW nie znajdziesz jeszcze na serwerze dodatków, gdyż jeszcze nie powstała wersja oficjalna w języku angielskim.
Mam nadzieję, że teraz bardziej Tobie pomogłem.

PuebloPL
Dzięki ci wielkie za piorunująco szybką pomoc.
Życzę miłego dnia.

Pozdrawiam,
PuebloPL
Edytowane przez PuebloPL dnia 15-06-2012 17:56

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.12
10,821,292 unikalne wizyty