Mam nadzieję, że dobrze ulokowałem temat, gdyż dotyczy on spraw ogólnych, ale jednak słowo "muzyka" jakoś samo ciągnie do hydeparka.
Otóż rozchodzi się o to, czy lubicie muzykę z wesnoth, czy może słuchacie czegoś innego, grając w naszą ulubioną grę. Ja w takich grach lubię klimat, ale że muzyka z wesnoth już mi się znudziła, szukam melodii wśród różnych ciekawych filmów itp. Obecnie skonstruowałem taką listę:
"soundtracks - conan the destroyer" Muzyka z jednego z filmów o Conanie.
"conan the destroyer - main theme" Wbrew pozorom jest to inna melodia, niż ta powyżej.
"theme of conan the barbarian" Muzyka z innego filmu o Conanie.
"legend of the seeker - ending" Czyli zakończenie do pierwszego sezonu serialu "Miecz Prawdy".
"The Mass" Kawałek zespołu "Era" (m. in. Ameno).
"Burn it Down!" Jedna z pierwszych scen filmu "Van Helsing".
"Van Helsing theme" Nazwa mówi sama za siebie.
"A wolf's demise" Nie wiem dokładnie, ale chyba z gry "Wiedźmin".
"lawina" Jedna ze scen w serialu oraz filmie "Wiedźmin".
"Chram" Muzyka z filmu "Stara Baśń".
"Braveheart theme" Czyli muzyka z "Braveheart".
To by było na tyle, mam jeszcze kilka kawałków, ale z niezidentyfikowanymi nazwami. A wy, słuchacie muzyki z wesnoth, ulubionych wokalistów, czy również macie swoje listy specjalnie pod wesnoth? Czy moglibyście mi polecić jakąś ciekawą klimatyczną muzykę do gry?
Ja uważam, że muzyka w Wesnoth jest świetnie dobrana i bardzo klimatyczna. Zawsze się dziwię jak bardzo jej twórcy musieli się postarać, żeby była, jaka jest.
Twoja lista jest świetna, pełna epickich i klimatycznych kawałków, które idealnie pasują do Wesnoth! Ja osobiście też czasem zmieniam muzykę w trakcie gry – polecam ścieżkę dźwiękową z gier takich jak The Elder Scrolls: Skyrim albo Divinity: Original Sin 2, bo świetnie budują atmosferę. Jeśli szukasz czegoś bardziej orkiestrowego, warto sprawdzić muzykę z Gladiatora albo albumy Two Steps from Hell – dodają epickiego klimatu każdej rozgrywce.