Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Muzyka w Wesnoth
Sylar
Mam nadzieję, że dobrze ulokowałem temat, gdyż dotyczy on spraw ogólnych, ale jednak słowo "muzyka" jakoś samo ciągnie do hydeparka.
Otóż rozchodzi się o to, czy lubicie muzykę z wesnoth, czy może słuchacie czegoś innego, grając w naszą ulubioną grę. Ja w takich grach lubię klimat, ale że muzyka z wesnoth już mi się znudziła, szukam melodii wśród różnych ciekawych filmów itp. Obecnie skonstruowałem taką listę:
"soundtracks - conan the destroyer" Muzyka z jednego z filmów o Conanie.
"conan the destroyer - main theme" Wbrew pozorom jest to inna melodia, niż ta powyżej.
"theme of conan the barbarian" Muzyka z innego filmu o Conanie.
"legend of the seeker - ending" Czyli zakończenie do pierwszego sezonu serialu "Miecz Prawdy".
"The Mass" Kawałek zespołu "Era" (m. in. Ameno).
"Burn it Down!" Jedna z pierwszych scen filmu "Van Helsing".
"Van Helsing theme" Nazwa mówi sama za siebie.
"A wolf's demise" Nie wiem dokładnie, ale chyba z gry "Wiedźmin".
"lawina" Jedna ze scen w serialu oraz filmie "Wiedźmin".
"Chram" Muzyka z filmu "Stara Baśń".
"Braveheart theme" Czyli muzyka z "Braveheart".
To by było na tyle, mam jeszcze kilka kawałków, ale z niezidentyfikowanymi nazwami. A wy, słuchacie muzyki z wesnoth, ulubionych wokalistów, czy również macie swoje listy specjalnie pod wesnoth? Czy moglibyście mi polecić jakąś ciekawą klimatyczną muzykę do gry?

Filar
Ja uważam, że muzyka w Wesnoth jest świetnie dobrana i bardzo klimatyczna. Zawsze się dziwię jak bardzo jej twórcy musieli się postarać, żeby była, jaka jest.

PuebloPL
Ja bardzo, bardzo lubię wesnosthowską muzykę, lecz nie zawsze przy niej gram. Czasem słucham zespołu/wokalisty muzycznego, lub radia.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

JackoWacko
Twoja lista jest świetna, pełna epickich i klimatycznych kawałków, które idealnie pasują do Wesnoth! Ja osobiście też czasem zmieniam muzykę w trakcie gry – polecam ścieżkę dźwiękową z gier takich jak The Elder Scrolls: Skyrim albo Divinity: Original Sin 2, bo świetnie budują atmosferę. Jeśli szukasz czegoś bardziej orkiestrowego, warto sprawdzić muzykę z Gladiatora albo albumy Two Steps from Hell – dodają epickiego klimatu każdej rozgrywce.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.06
10,821,629 unikalne wizyty