Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Od jakiej wersji Wesnoth zacząłeś?
Heedal
Musicie odpowiedzieć na pytanie zawarte w temacie i jak chcecie co pamiętacie z tego.

Zacząłem od wersji 1.2. Pamiętam z tej wersji: pierwsze wyglądy ghula, mrocznego adepta, czarnoksiężnika, ostrza śmierci, miotacz dusz (dokładnej nazwy nie pamiętamFacepalm), bezdusznego (nawet wtedy dla mnie był dziwnyShock), smoków (które wytrzymały do wersji 1.6Grin)
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Sylar
Właściwie nie pamiętam mojego pierwszego zetknięcia z wesnoth. Tzn. wiem, kiedy to było, ale nie wiem, która to wersja była. Prawdopodobnie 1.2 właśnie, bo portret Konrada w samouczku był fatalny... chyba, że wtedy samouczka nie było Grin
Ghoula pamiętam poniekąd, wiem, że miał dziwną głowę przypominającą niektóre antybiotyki z kształtu. Ork zabójca chyba też jakoś śmiesznie wyglądał, choć wszystko można zobaczyć w grafice google wpisując odpowiednie dane. Ale trzeba przyznać, smoki zostały od początku wyjątkowo długo, stąd wniosek, że bardzo ciężko je rysować. Wiem, że jednostka Delfadora zmieniała się często, choćby pod wpływem animacji jego ataku błyskawicą. W domyślnym wesnoth chyba do tej pory nikt nie włada błyskawicami?
Edytowane przez Sylar dnia 25-05-2011 20:47

Elensefar
Ja zacząłem chyba od 1.2, zapamiętałem z niej że było tylko chyba 6 kampanii, Delfadora- maga w fioletowej szacie z fioletowym patykiem Pfft
Edytowane przez Elensefar dnia 19-01-2012 23:00

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

PuebloPL
Ja również zacząłem chyba od wersji 1.4, lecz nie pamiętam jej za bardzo.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

medalikarz
ja chyba zacząłem od wersji 1.5.x
TeamSpeak3:Qfer.net (szukaj: Medalikarz)

Sagez
Ja zacząłem razem z kolegami od wersji 1.3.3/1.3.4. Oni się z czasem wykruszyli, a ja zostałemWink Ale pamiętam te pierwsze, rozemocjonowane rozmowy o jednostkach, ich awansach i dodatkach... było super.

Bardzo mi się stare trolle podobały, zresztą do dziś te jednostki mają ''to coś'' : )
''I śmieszna impotencja słów wobec życia!'' - Witold Gombrowicz, Dzienniki

Poliuks
Wydaje mi się, że to było 1.2. Pamiętam jeszcze stare rozwiązania, były 4 kampanie, a np. takie oplątanie zamiast zmniejszać dmg o połowę dawało 1 atak mniej.

pathae
Prawdopodobnie była to wersja 1.2 ale 1.0 wydaje mi się znajome z przeszłości.Pamiętam zielone trolle, niemal nieliściaste drzewce, włoczników od których dzisiejsze krasnoludy są wyższe, mermeny, nagi (oni chyba wzrost zmienili najbardziej).I smoka! Tego, który nawet dzisiaj ładnie wygląda.
[img]http://s3.ifotos.pl/img/fire-drag_hewxhpp.png[/img] is not a valid Image.

Youukimaru
Ja zaczynałem w wersji 1.0.3 Pamiętam te bitwy z kolegami na tamtej starej wersji.
Ps.Samouczek jest w wersji 1.0.3 ponieważ posiadam ją zainstalowaną i gram w nią czasami więc w wersji 1.2 też musiał być samouczek.

adriano
ja zaczynałem od 1.6 :/

ogólnie pamiętam najbardziej smoki tak dziwnie wyglądały Grin
Edytowane przez adriano dnia 15-06-2011 14:48

Kuki1537
1.2 Smile
Pamiętam, że było tylko 6 kampanii i duch był bielutki jak kartka papieru xD.

peroox
Ja zacząłem ok 1.6.x Ehh Wspaniała gra.

ygbut
Ja zacząłem z 1.0. Najbardziej utkwiło mi to, że Delfador był fioletowy, z 2 lub 3 kampanie (a nie to co dzisiaj, że można wybierać jakąkolwiek się chce rasą grać Pfft) i rasa nieumarłych - strasznie ją zmienili. Pamiętam też, że kiedyś baaaardzo podobała mi się grafika, a w szczególności wzgórza i góry.

maks4444
Ja zaczynałem swoją zabawę na wersjach 1.8.x i 1.9.x więc grałem już raczej w najbardziej zaktualizowaną wersję. Szkoda że wcześniej nie zaczynałem ominęła mnie spora "ewolucja" tej gry.

Vetch
Ja zacząłem grać u kolegi: znalazł on ów grę na płycie z jakiegoś magazynu komputerowego (chyba CD-action) w wersji 1.3.11. Wkrótce ja pobrałem tą grę i tak rozpocząłem mą przygodę z wesem.

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Elensefar
Vetch@ ja właśnie też miałem wesnotha z cd-action chyba Grin
Edytowane przez Elensefar dnia 07-08-2011 14:23

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Dunno
1.4 Tez utknął mi w głowie fioletowy delfi Grin
Pamiętam też jaki to był bajer jak w 1.6 pojawiły się przezroczyste dialogi i portrety. Jak je po raz pierwszy zobaczyłem, szczęka mi opadła

Holozon
Ja zacząłem od 1.8.3.
Przegapiłem wiele rzeczy. Miałem już nową wersję. Teraz mam 1.10.

Guurahk
1.6.5 Wink
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill

Cerber24
Ja zacząłem od 1.10Smile.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 4.12
10,821,724 unikalne wizyty