Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
"Niezbędne" dodatki
Serpent
Chciałbym, aby w tym temacie znalazła się lista dodatków "bez których wstyd pokazać się na serwerze". Moim zdaniem potrzebne są:
1. Kategoria NAJPOTRZEBNIEJSZEGrin
Orocia
Extended Era
Era of Myths
Era of Magic (Pozdro dla Inferno8 Wink)
Era of Strife
Coś jescze??
2. Jak chcesz zaszpanować, że się znasz to ściągnij (Grin):
Imperial Era
Feudal Era
Rise of Empires
I wszystkie te cośtam-cośtam builder
3. Ciekawe, ale niezbyt popularne:
??? (narazie brak)
4. Jak masz za dużo miejsca na kompie:
BEZ KOMENTARZA!
Piszcie co poprawić, a jak lista będzie dobra to ją dam w artykule.
---

Serpent tu był!

Sagez
Hmm, uwzględnij może jeszcze dodatki zrobione przez Bob_The_Mighty, niektóre są bardzo popularne.

vul6
Nie znam Orocii i Ery of Strife, ale IMO na serwie wstyd się pokazać tylko bez extended, reszta to już raczej zależy od upodobań. Era of Myths ze wszystkich dodatków w jakie grałem trochę czasu podobała mi się najmniej, jakoś ani klimat ani jednostki nie wywołały we mnie takiej sympatii jak choćby w Magic.

Gotai
Cóż, częściej gram na 1.5.2. i tam jest dziesięciokrotnie mniej dodatków. A jeżeli kampanie się zaliczają, to niezłe są zrobione przez turina, jak "fall of silvium", czy "Alfhelm the wise ".
¯ycie to nie je bajka , to je bitwa !

Serpent
Niewiem jeszcze się zastanowieSmile Dzienks za pomoc
---

Serpent tu był!

Skullchild
proszę o poradę jaką kampanie ściągnąć pod 1.2.6 pilne bo mi sie już nudzą te co mam...
a reszty nie potrafię przejść ;p

Life and Death
Lepiej sobie sciągnij nową wersje wesnoth. A tak z zapytaniem to skąd masz tą starą???
Edytowane przez Life and Death dnia 14-12-2008 09:09
Wytłumacze wam przyszłość.
Zawsze gdy się na nią spojrzy zmienia się, bo się na nią spojrzało, a to zmienia całą reszte. (Film Next rok prod. 2007)

Dzień śmierci uzasadnia nasze życiePiraci z Karaibów: Na Krańcu Świata

patrz --> http://www.youtub...6gcmbioqiE

<----- one way
my way ------>

Pisze polskie znaki

mateusz457
mam pytanko panoie kture dodatki sa najleprze dla początkujacych i skad mozna je sciagnac ???

Arturion
Wchodzisz w Wesnoth, dajesz Dodatki, łączysz się i pobierasz...

Nie ma raczej łatwych i trudnych dodatków Pfft

Werian
Przeraziłem się kiedy przeczytałem tyle błędów ortograficznych w jednym zdaniu ;|
wesnoth.com.pl/images/articles/sygnaturka3.jpg

www.dudalukasz.net
Arturion
Nie jesteś sam, ja też Pfft

stargate
To może Age Of Legends.W tej erze możesz rekrutować jednostki 3 poziomu.
Ja polecam ale chyba ktoś ją już zna Prawda? To raczej era dla tych osób które nie lubią czekać na ewolucje jednostek. mi to pasi.nara ziomy. Cool

zenith
No cóż niezbędny to on tylko jest jak chcemy pograć na ladderze(i korzystamy z stable), ale jak ktoś lubi mieć wszystko najnowsze to też mu się przyda. Mówię tutaj o Map Updates, których autorem jest Doc Paterson. Jest to dodatek dzięki któremu w wersji stable BfW możemy mieć zaktualizowane mapy 1v1 takie, jakie występuja w development. Imo bardzo przydatna rzecz, jeśli chcemy przyzwyczajać się do nowości.Wink
Edytowane przez zenith dnia 30-01-2009 14:31

karambol
@up
dzięki! Przyda się Wink

Ja od siebie mogę polecić najświeższy dodatek Bob_The_Mighty: Wesball. Zasady są proste i wywodzące się od wszystkim dobrze znanej gry, a zabawy jakby dużo więcej niż przy Wesbowlu Smile Polecam.

No i niewymieniony do tej pory w tym temacie A New Land. Genialne rozszerzenie Wesnotha o elementy znane nam z RTSów - budowanie bazy, kopalń, farm itd. , rozwijanie technologii, modyfikowanie terenu i tym podobne smaczki. A wszystkie czynności budowlane wykonuje dla nas kto? Oczywiście chłopi!
Naprawdę polecam, zwłaszcza w mapę survivalową przyjemnie się gra Smile

golibark
karambol napisał/a:
@up
dzięki! Przyda się Wink

Ja od siebie mogę polecić najświeższy dodatek Bob_The_Mighty: Wesball. Zasady są proste i wywodzące się od wszystkim dobrze znanej gry, a zabawy jakby dużo więcej niż przy Wesbowlu Smile Polecam.

No i niewymieniony do tej pory w tym temacie A New Land. Genialne rozszerzenie Wesnotha o elementy znane nam z RTSów - budowanie bazy, kopalń, farm itd. , rozwijanie technologii, modyfikowanie terenu i tym podobne smaczki. A wszystkie czynności budowlane wykonuje dla nas kto? Oczywiście chłopi!
Naprawdę polecam, zwłaszcza w mapę survivalową przyjemnie się gra Smile

Tak A New Land jest fantastyczne. Wyszło też Galaktic Empires. Ale ANL jest dużo lepszy moim zdaniem. Polecam, ponieważ ten mod uczy myślenia, jak to sie naprawdę państwo budowało Wink
images32.fotosik.pl/310/2b58a6dc1b61a482.jpg

http://uniteddogs...llingdogs/
Pomóż nie zabijać zwierząt Sad

Vetch
wy to tutaj nie wiecie o jednym dodatku, czyli:
GEB(Gambits Empire Builder

Tam są wszystkie opcje budowania itd. Ściągnijcie!!!!

http://vetch-dziennik.blogspot.com
Someirhle
Mam większość z listy niezbędnych (mniej lub bardziej), jednak brakuje mi Rise of Empires, którego nie mogę znale¼ć na liście dodatków. Gdzie mogę to ściągnąć? Podobną sytuację miałem jeśli chodzi o Extended Era, jednak tu zdołałem znale¼ć plik na necie i zainstalować ręcznie.

Jarvis
ja polecam War of Chaos (O Erze Magii nie napiszę, bo nie ma po co, i tak każdy ma ją na kompie ;D)

Sylar
WOC jest trochę dziwne, moim zdaniem... ale fajnie, że na początku rekrutujesz za dychę jednostkę 2 lvl

Mafcio
Polecam Modern Combat, jest zarabiste.
Ja nie mam stałego połączenia z internetem dlatego wszystkie dodatki ściągam z neta, jak ktoś chce link to proszę bardzo: http://campaigns.wesnoth.org/

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.57
10,821,999 unikalne wizyty