Witam wszystkich. Czy jest w stanie ktoś mi pomóc?
Napotkałem następujący problem - W kampanii Pod Palącymi Słońcami w misji "Krew jest gęstsza od wody" za końcowe zadanie mam przechwycić statki - gdy podpływam tam mermenami za żadne skarby tego nie mogę zrobić. Dodam że jednostki lądowe przebywają obecnie w miejscu gdzie zabiłem domniemaną Eloh i samo dotarcie nimi do statków to doliczając starcia z wrogimi jednostkami zajmie kilkanaście tur a czas goni.... tura jest już 39/58 - MERMENI są koło statków i nic :/
Będę naprawdę wdzięczny za jakomkolwiek pomoc.
POZDRAWIAM
Edytowane przez gexx dnia 03-07-2011 14:17
W dialogach było zaznaczone, że mermeni nie mogą przejmować statków. Kiedy pokonasz wojska Tapanascara, nie zabijaj go od razu, ale szybsze jednostki zacznij przerzucać na zachód. Dobij Eloh i przywódcę elfów dopiero wtedy, kiedy armia znajdzie się maksymalnie blisko wyspy Żelaznej Rady. Jeśli masz sporo złota i mocnych jednostek, możesz podzielić armię i wysłać tylko część na wschód, a resztą czekać i wyruszyć, kiedy to będzie możliwe. Zakładam, że pokonałeś przywódców ludzi, jeżeli tak, będziesz mógł przemieszczać się po lądzie dość szybko. Żelazna Rada nie ma dużo złota, ale przychód 19, dlatego musisz się spieszyć.
No cóż, pierwsza wiadomość przy włączeniu UtBS ostrzega właśnie przed takimi niespodziankami. Ja tam to lubię, zawsze możesz zostać zaskoczonym, no i musisz trochę pogłówkować, jak wykonać wszystkie warunki.