Witam serdecznie, tworzę mapkę Europy do Wesnoth i chciałbym zwiększyć liczbę stron biorących udział w grze... największą jaką umiem ustawić to 9 ale wiem że można nawet 200.
Moje pytanie brzmi... JAK to zrobić?
Jako podkład korzystam z mapy
18th_Century_Europe i ery Eastern_Europe_at_War
Tu znalazłem dyskusję na temat zwiększenia liczby graczy na mapie
Mój cel:
Powiększyłem mapę o Krym i Azję mniejszą, jednego z "graczy" przeniosłem z Italia do Austrii, jeśli nie wpłynie to negatywnie na grę w kolejności zwiększałbym liczbę graczy do kilkunastu, takich jak
- Italia
- Algier
- Tatarzy Don.
- Litwa
- Tunis
- Egipt
- Persja
- Maroko
- Portugalia
itd..
Jeśli nie wpłynie to źle na grywalność(czas oczekiwania na turę) to można mapę powiększyć o Afrykę Północną, Bliski Wschód, stepy Azji
Powtórzę pytanie - JAK ZWIĘKSZYĆ LICZBĘ GRACZY POWYŻEJ DZIEWIĘCIU?
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 09:15
Po pierwsze - usunąłem offtop.
Po drugie - to powinna potwierdzić bardziej doświadczona osoba, jednak wydaje mi się, że gdzieś czytałem dyskusję na ten temat. Sytuacje dodawania więcej graczy niż 9 może podziałać jak tworzysz kampanię, ale w grze multiplayer raczej nie ma takiej możliwości (chyba, że gracze poza tą dziewiątką to boty, a i tego nie jestem pewien, czytałem to już pewien czas temu).
Zawsze można zrobić tyle scenariuszy ile stron konflikt(a reszta to boty) - taka rozgrywka jest dla mnie interesująca i możliwe że dla innych.
Więc proszę o pomoc, w zrobieniu scenariusza.
ps. liczba 200 pada w jednym z podanych linków, w rzeczywistości bez sensu w tego typu turowej grze zwiększać mocno liczbę graczy, myślę że 11-18 to max co można zaakceptować.
Więc, jak to zrobić w scenariuszu?
Edytowane przez WesnothMax dnia 19-07-2011 01:15