Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Era Nietoperzy
Kuki1537
Trochę mi się nudziło więc wpadłem na pomysł, żeby stworzyć erę o nietoperzach. Można w niej rekrutować różne rodzaje nietoperzy; wojowników, zwiadowców... Wada tej ery jest taka, że nie ma w niej dużo jednostek (nie mam pomysłów na nie Wink). Jeśli ktoś miałby jakieś pomysły na jednostki może pisać w tym temacie albo do mnie na PW. Wrzucam tu wersję 1.0, komentować, krytykować, i jeśli ktoś chce to może poszukać błędów. Wink
Kuki1537 dodał/a następującą plik:
era_of_bats.rar [19.5kB / 364 Pobrane]

Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:12

Heedal
Ja mam stabilną (1.8.0) i działa. Gdy będziesz robił następna wersję daj po angielskiu i jakieś różnice nitoperkom.
Edytowane przez Heedal dnia 19-07-2011 21:26
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Kuki1537
Adris, jak chcesz, to możesz użyć tej ery do Ucieczki z Podziemi Wink. Testowałem teraz erę na wersji 1.8.5 i działa bez problemu.

EDIT: Wrzucam tu wersję angielską, lecz kolejne wersje będą po polsku.
era_of_bats_ang.rar [19.54kB / 347 Pobrane]

Edytowane przez Kuki1537 dnia 19-07-2011 22:21

Filar
Adris napisał/a:
Ucieczka z Podziemi raczej odpada, bo gracz musiałby pobrać i erę i kampanię, żeby zagrać, a robiłem ją raczej na domyślną, ale kto wie? Trzeba by tu pomyśleć o dalekiej przyszłości.
Właściwie to erę spróbuję pobrać jeszcze dziś i wystawię opinię na jej temat.

A wcale, że nie Pfft Wystarczy, że dodasz potrzebne jednostki do jednostek kampaniowych i voila.

SaurianoPL napisał/a:
Ja mam stabilną (1.8.0) i działa. Gdy będziesz robił następna wersję daj po angielskiu i jakieś różnice nitoperkom.

Chyba nie powiesz, że polski język utrudnia Ci grę. Wersja angielska jest potrzebna tylko po to, by dać dodatek na serwer. Nie grałem w tę erę, ale z Twej wypowiedzi dedukuję, że nietoperze w niej nie różnią się. Jeśli tak właśnie jest, to na pewno autor nie zrobił tak na zawsze; przecież to jest logiczne. Ten brak różnić to znak, że GeneralKuki wysłał wersję roboczą.

Pytanie: czy era pozostanie jednonacyjna, czy masz zamiar wprowadzić jakiś ważniejszy podział pomiędzy nietoperzami?
Edytowane przez Filar dnia 20-07-2011 00:29

Kuki1537
Zwiadowcom dorobię dłuższe skrzydła:
Stare:/obrazek skasowany/
Nowe:/obrazek skasowany/
Jeśli się podobają troszkę zmienieni zwiadowcy to dorobię im animacje.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 19:12

Heedal
I widać, że to zwiadowcy.Wink

Saurians forever!

Kanapka
Adris: Jest kilka er (np. Archaic Era), które powstały przez wyciągnięcie jednostek z kampanii i zebranie ich w erę (może też dlatego, że Archaic Era + Bad Moon Rising + Trinity ma w sumie chyba ponad 30 mb i doofus nie chciał zmuszać ludzi do pobierania dużego dodatku od początku po dodaniu dwóch sprite'ów lub paru bugfixów), więc nie będzie problemu ze ściąganiem dwóch dodatków.

GeneralKuki: Te nietoperze prawie niczym się nie różną, jeżeli są obok siebie i wiemy, że zwiadowcy mają przedłużone skrzydła da się ich odróżnić, ale jeżeli będziesz miał samotną jednostkę gdzieś na mapie na pierwszy rzut oka nie będzie widać, czy to zwiadowca czy zwykły nietoperz.

Kuki1537
Więc mam pomysł, zwiadowcy będą latać 2 piksele wyżej niż zwykłe nietoperze. Wojownicy będą więksi, reszta (przynajmniej narazie) zostanie taka jaka jest.

Rusty Polok
zwiadowcą możesz zrobić większe uszy ^^ Nie jakieś kolosalne ale ciut większe od innych żeby to było widać ale żeby nie wyglądało śmiesznie ;D
Edytowane przez Rusty Polok dnia 21-07-2011 16:22

Kuki1537
Era Nietoperzy 1.1
W nowej wersji jest taka zmiana, że młode i zwykłe nietoperze zwiadowcy mają większe skrzydła i uszy oraz znajdują się o 2 piksele wyżej niż zwykłe nietoperze, różnica jest raczej zauważalna.
era_of_bats_1.rar [50.65kB / 353 Pobrane]

Edytowane przez Kuki1537 dnia 23-07-2011 18:35

Markus
A może odróżnij je jakoś zabarwieniem, np. żeby miały troszkę inny odcień??
"Amor patriae nostra lex"

Heedal
Daj plującym ślinę wokół pyska i wojownikom zrób większe pyski.

Saurians forever!

Kuki1537
Po sporej już przerwie zdążyłem zmienić nazwę ery z Ery Nietoperzy na Era of Magic Wars! Na razie są dwie frakcje, w tym jedna ma tylko jedną jednostkę. xD Drugą frakcją są nietoperze (ze zmienioną grafiką zwiadowców). W erze będą animacje co chyba jest rzadkością. Zapraszam do pobierania i testowania. Wink
era_of_magic_wars.rar [95.18kB / 372 Pobrane]

Heedal
Nietoperze nie wydają się zbytnio magicznie. Może dodaj im jakby nietoperzowy odpowiednik maga.

Saurians forever!

Elensefar
SaurianoPL a jakby taki nietoperz-mag czarował? Przecież nie ma rąk.

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Kuki1537
Era of Magic Wars 0.2!
Wczoraj zrobiłem nową wersję ery, lecz dopiero dziś ją opublikuję.
W erze dodane zostały 4 jednostki z animacjami (jedna jest 2 poziomem sztyletu).
Wiele zmian nie ma, ale zachęcam do pobierania i testowania Wink.
era_of_magic_wars_1.rar [181.5kB / 362 Pobrane]

Heedal
@Mr X Ale już powiedział, że to nie jest już era TYLKO o nietoperzach.

Saurians forever!

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.49
10,888,933 unikalne wizyty