Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Kto zrobi mapkę?
Keski
Siemka no więc popsuł mi się edytor (znowu), ponieważ gdy zapisuje mapki to się nie zapisują. Teoretycznie są bo mogę je wczytać w edytorze ale w folderze nie ma (zapisywałem setki razy w innych lokacjach). No więc szukam kogoś, który zrobi mi mapkę do mojej kampanii, a tak dokładnie to do czwartego scenariusza bitwy o wyspę. Chodzi mi dokładnie o:

Mapa ma być pionowa, a w lewym dolnym rogu ma być znak. Mapa jest CAŁA pokryta lasami i lekkimi wzniesieniami. Zamki - dla Gracza1 ma być w lewym górnym rogu i od niego ma droga prowadzić na dół do znaku. Na dole koło znaku ma być malutka jaskinia z zamkiem dla Gracza2, a na przeciw jej ma być drugi zamek umieszczony w lesie(mają sprawować zamki dla dwóch przywódców plemień wilków. Aha. I koło drogi w lesie ma być OGNISKO a z dwóch jego stron wioski (namioty) jako obozowisko dla jakichś ludzi.

To tyle z mojej strony, jeżeli chcecie screeny z mapy, którą ja zrobiłem (ale nie chce jej zapisać) to piszcie.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:44

Kuki1537
Mapy nie robię, ale:
1. Skoro otwiera się w edytorze MUSI gdzieś być.
2. Upewnij się, do jakiej wersji należy folder, żebyś np. nie szukał mapki do 1.9 w folderze 1.8.
3. Mapki są zapisywane w userdata/editor/maps
4. Zapisz mapę w innych wersjach Wesnotha (o ile nie masz tylko jednej).
5. Sprawdź, jakie są znaki w nazwie mapy, zapisz jako np. mapka.map i jak chcesz, to potem sobie zmień (jak już znajdziesz mapę w folderach).

EDIT: Mapka nie zbyt fajna, ale jak chciałeś to masz.
Kuki1537 dodał/a następującą plik:
na_zyczenie.map [17.21kB / 408 Pobrane]

Edytowane przez Kuki1537 dnia 20-08-2011 16:09

Rusty Polok
Moge ci zrobić ale pod jaką wersje?

Keski
Kuki - wszystkie czynności wykonałem przed napisaniem tematu.
Rusty - 1.9.8

Rusty Polok
Chętnie bym ci zrobił ale tak sie składa że nie mam wersji 1.9.8 ,a mi sie nie chce pobierać.

Kuki1537
Jeśli masz dowolne 1.9 możesz mapke zrobić spokojnie.

PS: Na 1.8 też jak zrobisz mapke to zadziała w 1.9... (przykładem jest kampania Uczeń Śmierci, mapki pod 1.8, a działa w 1.9 o.O)

Rusty Polok
Tylko że on chce jakieś ogniska i drogowskazy ,a tego w mojej 1.9 nie ma ;p moge ci zrobić ale bez ognisk i drogowskazów.
Edytowane przez Rusty Polok dnia 20-08-2011 21:15

Keski
To zrobi ktoś? Grin

Rusty Polok
Dobra zakasałem rękawy i masz tą swoją mape. Jeśli ci się spodoba i nadal bedziesz miał problemy z edytorem moge je dla ciebie robić. Aha i na przyszłość podawaj więcej informacji np. ile ma być wiosek jakie duże zamki itp.

Oto mapa twa.

http://dl.dropbox.com/u/33200469/Prosze.zip

Keski
Ok fajna, lecisz do credistów Smile Jutro dodam 4 scenariusz.
Edytowane przez Keski dnia 21-08-2011 17:32

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.09
10,891,865 unikalne wizyty