|
Idź, zagłosuj!
|
| Dunno |
Dodany dnia 03-10-2011 16:59
|

Czeladnik

Data rejestracji: 16/07/2011 15:18
|
Nie idąc na wybory oświadczasz, że wszystko Ci jedno kto wybory wygra. Wszystko Ci jedno kto będzie wypłacał Ci emeryturę. Wszystko Ci jedno kto będzie ustalał program edukacji Twoich dzieci/wnuków. Wszystko Ci jedno jakie podatki będziesz płacił. Wszystko Ci jedno jak i czy będą działały szpitale. Wszystko Ci jedno jakimi drogami będziesz jeździł. Wszystko Ci jedno jakie będą warunki pracy Twojej i potomnych. Słowem - wszystko Ci jedno jaka będzie Polska.
Przejrzyj obecnych kandydatów do sejmu i senatu. Jeżeli choć jeden z nich głosi poglądy które uważasz za całkowicie niesłuszne, zagłosuj. Będziesz przynajmniej miał prawo do krytyki, bo nie jest Ci wszystko jedno. |
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 04-10-2011 22:26
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 18/09/2010 23:02
|
Problem w tym, że ludzie często w ogóle nie interesują się tym, co dokładnie dany kandydat ma w planach, co już zrobił itp., tylko idą pędem stadnym typu: "nikt nie lubi PiSu, wszyscy go krytykują - to ja, tak jak reszta, zagłosuję na Platformę", albo na odwrót: "ksiądz woli PiS, to ja też tak zagłosuję". Wolę, żeby tacy ludzie jednak nie głosowali, aniżeli głosowali, bo to obywatelski obowiązek, a nie interesują się polityką na tyle, żeby wiedzieć na kogo rzeczywiście chcieliby zagłosować.
Oto nagranie parodiujące przeciętnego wyborcę: http://www.youtub...IbXtMc0z8s
Edytowane przez Filar dnia 04-10-2011 22:30
|
| |
|
|
| Dunno |
Dodany dnia 05-10-2011 17:00
|

Czeladnik

Data rejestracji: 16/07/2011 15:18
|
O to chodzi, że mamy kryzys, i jest to kluczowy moment dla naszego państwa. Od tego kto wygra wybory zależy czy w ogóle będziemy istnieli jako państwo. Jak czytam programy partii np. PiS, który chce obniżyć podatki, ogarnia mnie przerażenie. Teraz bardziej niż kiedykolwiek ważne jest na kogo zagłosujemy. |
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 05-10-2011 20:44
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Jeśli mógłbym głosować już teraz (mam 16 lat) to bym nie głosował . Nie znam partii i ludzi w nich na tyle by im zaufać. Dlatego teraz kiedy zdaje sobie sprawę z tego że niedługo będę mógł głosować to przysłuchuję się wypowiedziom polityków i oceniam ich kto zasługuje na to czy ma być w rządzie a kto nie.
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 05-10-2011 21:31
|

Poszukiwacz Przygód

|
Adris, zadając takie pytania możesz mieć pewność, że nikt nie odpowie Ci na nie obiektywnie. Każdy sobie rzepkę skrobie. Oczywiście ten, kto głosuje na Palikota powie, że Ruch poparcia jest w pytkę i tak z każdą inną partią. Ja osobiście również nie mogę jeszcze głosować, ale gdybym mógł jestem pewien, że nie zagłosowałbym na żadną z 4 obecnie największych partii, czyli: PO, PiS, PSL, SLD. Moim typem jest niedawno powstała partia, Kongres Nowej Prawicy, ponieważ reprezentuje najbliższe mi poglądy: wolny rynek, konserwatywny-liberalizm, a zatem jak największe obniżenie podatków, usunięcie podatku dochodowego, zwiększenie swobód obywatelskich. Nie będę się długo rozpisywał, program partii znajduje się tu: http://nowaprawic...ej-prawicy
Co do PO i PiS, to pokazali już na co ich stać i nic dobrego z tego nie wyszło.
Edytowane przez Filar dnia 05-10-2011 21:34
|
| |
|
|
| Poliuks |
Dodany dnia 07-10-2011 19:01
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 28/07/2008 13:50
|
Może jestem niedokształcony, ale nie wiem, jak liberalizm może być konserwatywny O_O. |
| |
|
|
| Filar |
Dodany dnia 07-10-2011 22:32
|

Poszukiwacz Przygód

|
http://pl.wikiped...liberalizm |
| |
|