Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Warsztat Krasa
krasnoludpogromca
Ostatnimi czasy zaczołem prace nad swoją erą. Umieszcam tu pierwszą jednostkę:
/obrazek skasowany/
Jak zrobić przezroczyste tło? Dałem warstwe przezroczystą, wkleiłem na nią plugawego drzewca i mam czarne Frown.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:09
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Heedal
Ciekawy pomysł, ale kruk nie pasuje.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Arcturus
Usuwanie tła jest ważną częścią Twojej pracy. Jak podejrzewam pracujesz w GIMP-ie, tam usuwanie polega na:

1) Wybierasz z paska u góry (tam gdzie masz plik, edycje itp.) zakładkę "warstwa". Zjeżdżasz w dół, aż zobaczysz kolejną zakładkę tym razem "przezroczystość".
2) Pierwszą opcją w tej zakładce powinno być "dodaj kanał alfa", obok tego napisu znajduje się obrazeczek jak gdyby szachownicy wypełnionej ciemno-szarym i jasno-szarym kolorem. Wybieramy ów kanał alfa. Na obrazie nic to niby nie zmienia, ale jest wymagane Wink
3) Zostawiamy kanały, warstwy i inne formalności, przechodząc do działania. W przyborniku po prawej-górnej stronie będzie opcja "narzędzie zaznaczenie według koloru. Klikamy w to!
4) W dolnej stronie przybornika mamy opcje danego narzędzia. Nas interesują tylko "tryby" które tam znajdziemy. Dodajemy drugi tryb (obrazek z dwoma nachodzącymi na siebie różowymi kwadratami).
5) Ostatnią czynnością jest kliknięcie na obraz, które zostaje oddzielony od białego tła, które w zasadzie przybiera kolor wcześniej wspomnianej szarej szachownicy. Oznacza to, że tło zostało usunięte Grin

W razie niejasności kontakt na e-mail.

Wracając do Twojej pracy.
Kruk moim zdaniem pasuje chodź jest troszkę za duży. Drzewo jest spoko, chodź mam wrażenie, że skopiowałeś je z jednostki dodanej już w grze. Jeśli tak, wypadało by zrobić z nim coś indywidualnego. Jakaś dodatkowa ręka, zmiana twarzy na własny projekt, coś takiego...
Poza tym nazwa to "plugawy drzewiec", tak? Oprócz czerwonych gał i kruka nie jest za plugawy, pokombinuj z ciemniejszymi kolorami lepsze będzie...

To tyle ode mnie Wink
Arcturus

Nie zadawajmy pytania, czy są, ale gdzie są. Ta iskra życia jest tak mała, ale tak piękna, choć niszczona...

krasnoludpogromca
Narysowane przez siebie Mroczne Drzewko
/obrazek skasowany/
,,Chcę iść do piekła, nie do nieba. W piekle będę miał towarzystwo papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie.''

Axtman
Pracuj pracuj, narazie druga jednostka wygląda nieźle.
kontakt:
axtman5@o2.pl

krasnoludpogromca
Drzewko będzie rosło wraz z poziomem a szpony mają być ogromne i ustawione w nienaturalnej pozycji. Przecie me drzewko kpi sobie z natury więc jej nie podlega. Do ery chce dodać jeszce (oprócz nekronów) Demony, Anioły, ludzi lasu, bandytów, Klan Krasnoludzkich Pogromców(Pytanie za 100pk.: skąd się wzieła ta nazwa?Grin) oraz królestwo (ludzkie)
Edytowane przez krasnoludpogromca dnia 09-10-2011 23:42

Arcturus
Przyznam, że Twoja nowa praca Krasnoludzie Pogromco wygląda lepiej niż tamta, ponieważ jest całkowicie Twoja i bardziej świeża... Nadal jednak nie ma za dużo szczegółów i wygląda mało przekonująco. Sam szkielet wygląda jednak obiecująco, pracuj nad cieniami, rysami, detalami, i proporcjami drzewa, które tak naprawdę nie jest tak za bardzo... jakby to ująć... "sztywne" i proste jak to zrobiłeś. Działaj, wrzucaj, aż będzie perfekt! Wtedy pomyśl o następnych projektach. Takie jest moje zdanie.
Arcturus

Nie zadawajmy pytania, czy są, ale gdzie są. Ta iskra życia jest tak mała, ale tak piękna, choć niszczona...

krasnoludpogromca
2 poziom drzewka dodaje. Mroczne Drzewo nieco większe jest i czaszkowy amulet ma. Ten post Yoda piszeWink.
/obrazek skasowany/
Ktoś wie może w jaki sposób powiększyć jednostkę "rozciągając" ją tak jak w paincie? Bo ni umiem a przerysowywanie byłoby zbyt żmudne jak dla mnie. Ah te moje lenistwoFrown. A w jakim formacie zapisywać i w czym mam przesyłać jednostki do neta?

PuebloPL
Mi się drzewo podoba, chociaż ten amulet przypomina mi lampę.
Najlepiej zapisywać w PNG. Do nata możesz przesyłać np. w imageshack.us.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

Elensefar
A mi amulet wygląda jak by dolna część lewitowała Grin weź zrób żeby było to wyraźnie widać że to jeden amulet.

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Axtman
David ty krytyk? Człowieku na tej stronie są o wiele lepsi specjaliści.
kontakt:
axtman5@o2.pl

krasnoludpogromca
Ty razem coś innego. Nie drzewko a mag krwi.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:10

Axtman
całkiem spoko. coś mi w nim nie gra i nie potrafię stwierdzić co;p.
kontakt:
axtman5@o2.pl

Elensefar
Jak spojrzałem na nazwę jednostki to od razu mi się przypomniała przygoda z World of Warcraft, bo byłem tam krwawym elfem magiem Grin
Jednostka fajna, ale rozumiem że to na plecach to laska/różdżka? I na dole jest 1 niepotrzebny czarny piksel w edytowanym.

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

ZawaPL
Prawa ręka maga jest trochę za gruba i ogólnie za wielka. Druga z kolei wydaje się trochę za szczupła i wygląda jakby zamiast dłoni miał szczypce. Naramiennik też trochę odstaje, a ubiór mógłby być bardziej pod kątem(w sensie zwrócony w stronę w którą patrzy jednostka). Z tyłu jest różdżka czy warkocz?

Drzewko(2)- wydaje mi się że lepiej pasowałoby bez tego amuletu. Dodatkowo mógłbyś poprawić trochę jego kontury.

Drzewko(1)- trochę za bardzo proste jest i kontury mogłyby być wyraźniejsze.

A swoją drogą powodzenia przy robieniu ery.
Edytowane przez ZawaPL dnia 11-10-2011 23:32
.

Rusty Polok
Jeżeli kiedykolwiek grałeś w LoLa( League of Legends) to możesz wzorować sobie te drzewka na Maokaiu. Wyglądały by owiele ciekawiej. A jak nie grałeś w LoLa nie chce ci sie zmieniać to też nie jest źle tylko ten amulet troche dziwny.

P.S
na początku myślałem że to klatka na ptaki ;p

Heedal
Może do obu daj korę z drzewców.
www.wesnoth.com.pl/img/syg3.jpg
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu

Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal

Quxo
Kranoludku widać że masz talenta Pfft
SAGEZ STAPH!