Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Książki
kalfat
Poprzedni temat dotyczył tylko ulubionych książek fantasy. Ten ma być dosyć ogólną dyskusją o książkach.
Proszę napiszcie czy warto przeczytać Zwiadowców i dlaczego.
Napiszcie o jednej najlepszej waszym zdaniem książce którą przeczytaliście i opiszcie dlaczego akurat tą wybraliście.
Ja akurat nie powiem o jednej książce ale o sadze. Mam tu na myśli Kroniki Diuny Franka Herberta. Nie przeczytałem jeszcze książki lepszej od którejś z tej sagi. Póki co jeszcze nie wciągnąłem się tak mocno w żadną inną książkę choć muszę powiedzieć że Narnia była blisko Wink.
Edytowane przez kalfat dnia 16-10-2011 22:55
D Y E D M Λ G E N T Λ

PuebloPL
"Zwiadowcy" to świetna seria naprawdę warto przeczytać.
Polecam również cykl o Czarnej Kompanii. To moim zdaniem bardziej warto przeczytać niż Zwiadowców (Ta seria ma za dużo części. Chociaż czarna kompania też ma ich trochęWink).
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll

My Cemical Romance - Party Poison

Zapraszam na bloga: KLIK

My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.

Asti
Adris napisał/a:
Wiele razy tutaj poruszane "Dziedzictwo" C.Paoliniego. Powiedzmy, że wstawałem w wakacje o 7.00, później kawa. Czytanie do 12.30, obiad.

Tak, "Dziedzictwo" to świetna saga długo szukałem czegoś na jej miejsce. Aż znalazłem, a raczej usłyszałem o "Pieśni Lodu i Ognia" autorstwa George`a R.R. Martina. Tej książce towarzyszy taki... realizm. Nie ma tu typowej sielanki i małej ilości "zła". Dobre postacie mają pod górkę i często nie dają rady. Kolejnym wielkim plusem jest to, że czytelnik aż chcę przewrócić kartkę i praktycznie nigdy nie domyśli się co jest dalej! A wszystko w tej sadze opiera się na ludzkiej słabości do władzy. Aktualnie czytam dopiero "Nawałnice Mieczy; Stal i Śnieg" lecz mogę gorąco polecić tą sagę.

Dunno
Stephen King. Wszystkie jego książki mnie niezwykle wciągają. Nikt tak nie potrafi budować nastroju grozy* jak on.

*nastrój grozy NIE równa się obrzydliwa masakra, jak niektórzy uważają.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.08
10,820,327 unikalne wizyty