Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Przerobione Colosseum
ChaosRider
Witam, nie znam się za bardzo na programowaniu w wesnocie, stąd będzie moja dalsza prośba.
Przerobiłem sobie nieco planszę colosseum którą można zwykłą pobrać z serwera wesnotha, a zmodyfikowaną przeze mnie tutaj http://forums.wesnoth.org/viewtopic.php?f=8&t=36710 (zapraszam do próbowania jej, oceniajcie tylko po skończeniu całej mapy : ), wraz ostatnią falą wrogów). Chciałbym w tej mojej przerobionej wersji wzmocnić jeszcze wrogów zależnie od fali (jest ich tam 8 tych fal). Wzmocnienie wyglądało by następująco:

- zwiększenie życia jednostek wroga (nr. fali * 10 hp)-10 hp.
Dla pierwszej fali da to przyrost = 0 hp, drugiej fali 10 hp... siódmej 60 hp, ósmej 70 hp.

- kolejną sprawą są obrażenia (i te na odległość jak i z bliska), (nr. fali * 1 obrażeń), czyli 1 fala 1 obrażeń więcej, 2 fala 2 obrażenia więcej... 7 fala 7 obrażeń i 8 osiem obrażeń więcej dla wrogów (nie graczy ludzkich).

- oczywiście ilość ataków (jak obrażenia ale 2 razy mnie i zaokrąglając w dół). 1 fala 0 ataków więcej, 2 fala 1 atak więcej, 3 fala 1 atak, 4 fala 2 ataki więcej, piąta fala 2 ataki, 6 fala 3 ataki, 7 fala też 3 ataki więcej dla kompa jednostek i 8 fala 4 ataki więcej.

- premia do prędkości jednostek to tak samo jak ilość ataków.

Zmodyfikowaną tą przeze mnie wersje można pobrać w wcześniej wymienionym linku (bądź tutaj w załączniku o ile się udało załączyć), wystarczy potem znaleźć folder w którym trzyma się dodatki do wesnotha (add-ons) i tam to rozpakować.
Ponieważ sam nie umiem tego zaprogramować to dlatego na forum tutaj umieszcza tą moją prośbę, czy ktoś mógłby mi to zaprogramować. Komputer z którym się walczy ma 1 miejsce (jest czerwonym graczem).
ChaosRider dodał/a następującą plik:
colosseumwithweapons.rar [22.63kB / 379 Pobrane]

Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 18:18

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.04
10,896,850 unikalne wizyty