Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Problemy z własną erą
ChaosRider
W załączniku jest moja era (wklejcie ją do addons) wraz z screenem bugu. Nie wiem czemu mi nie chce działać, ale wszystko po kolei.

Chciałem zrobić własną erę, a bardziej zmienić i dodać kilka jednostek do standardowych 6 frakcji (również chciałem użyć też potworów w nich). Jednak te dodane jednostki (mimo że były tworzone z innych jednostek kopiując ich plik cfg i zmieniając, chciałem zrobić kolejne ich formy na wyższych poziomach) są trochę zbugowane i era wciąż nie działa prawidłowo czasem. Nie mam pewności czy animacja dla ich wcześniej nie zmienianych jednostek (tych z niższym lvlem) działa też i dla nich. Bo w sumie nie chciało mi się męczyć z robieniem animacji ich wyglądu czy też ataków (może i tym się kiedyś też zajmę), ale miałem pomysły na ulepszenia i kolejne lvle niektórych jednostek.

Lista dodanych jednostek:

Loyalist_Elder_Javelineer
Loyalist_Grand_Elder_Marshal
Forgotten_Silver_Mage
Higher_Mage_of_Light
Forgotten Ancient
Great Warlord
Berserk Slurbow
Warrior Berserker
Biggest Lord
Double Gun Dragonguard
Ancient Berserker
Elves_King
Greater Shyde
Bat_Ghost
Huge Enforcer
Spirit_Death_Avatar
Lord Necromancer
Fire_Low_Guardian
Fire_Medium_Guardian
Low_Scorpion
Medium_Scorpion
Rat
Scorpion
Low_Rat
Fire_Guardian
Giant_Rat
Giant_Scorpion
Troll_Crazy_Shaman
Great_Ogre

Prosiłbym o pomoc z tym bugiem tak by jednostki działały : ).

Z racji że nie mogę załączyć coś tutaj tego raru z erą i screenem daję linka do tematu na innym forum gdzie już też się o to pytam co w tym temacie i załączyłem te pliki (Chaotic + picture.rar):

http://forums.wesnoth.org/viewtopic.php?f=8&t=36773&p=528187#p528187
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 09:12

Cerber24
Jest po Polsku?

ChaosRider
Jest robiona przez polaka (mła Pfft), w sumie na razie mi się nie chciało opisów jednostek zmieniać (jeśli jakąś grafikę i cfg plik zapożyczyłem z innej ery). Powodem nazw jednostek po angielsku jest fakt iż o pomoc przy tworzeniu jej wpierw się pytałem o pewne sprawy na forum egzystującym w necie w języku angielskim.

Chaotic Era MP Era (obecnie wersja 1.2.9) - pewnie w wakacje zmienię opisy jednostek, bądź się zajmę tłumaczeniem z angielskiego na polski i w drugą stronę (jak będę mieć więcej czasu i mniej spraw związanych z studiami).

Póki co są tam liczne nowe jednostki i kolejne rozwinięcia (głównie do 5 lvlu zaczynając od 0wego). Będą się pewnie pojawiać nowe, jakby ktoś był zainteresowany stworzeniem np. grafik dla kolejnych awansów jednostek do tej ery to zapraszam do wysyłania gotowych obrazków na maila: AdamBoss90@gmail.com, z tematem wesnoth grafika jednostki (bądź coś podobnego, nawiązującego do tego tematu) oraz też dla jakiej jednostki miałby być ten dany wygląd.

Tak jak już wcześniej napisałem obecnie studia absorbują trochę mój czas, dlatego nie mam zbytnio go na wymyślanie nowych opisów czy tworzenia grafik jednostek.

Edit:
W sumie fajnie by było gdyby np. jakby wyszła nowsza wersja wesnotha, a moja era była by skończona (czyli z dodatkowymi opisami, obrazkami ruchu i samego wyglądu każdej nowej jednostki, tłumaczeniem na angielski i polski, opisami do nowych umiejętności i specjalnych ataków, etc) to jako główną erę (w folderze/plikach core wesnotha) pojawiła się moja era Pfft.

Bo ta era tak naprawdę jest rozwinięciem standardowej ery jaką macie w czystym/bez dodatków wesnocie.
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 09:09

Poliuks
Nie jestem pewien, czy dodawanie jednostkom wysokich lvl ma sens. To się sprawdzi tylko w kampaniach (które trzeba zrobić samemu), nie ma absolutnie żadnych szans, żeby osiągnąć 4 czy 5 lvl w pojedynczym scenariuszu.
Edytowane przez AxeFighter dnia 02-11-2014 09:10

ChaosRider
Zgaduje że kolega powyżej nie próbował Chaotic Ery. Gdyby jednak spróbował wiedziałby iż w tym dodatku mamy poza mnóstwem różnych jednostek na różnych lvlach 7 er! Czemu akurat 7? Bo tyle liczb mamy licząc do 6ciu i zaczynając od 0. Mamy 0 Chaotic Era, 1 Chaotic Era... ...5 Chaotic Era, 6 Chaotic Era. Co te liczby przed nazwą ery oznaczają, o czym nas informują? O tym który lvl będzie miał nasz dowódca, oraz jakie jednostki z których lvli będziemy mogli rekrutować. Era zerowa może jedynie rekrutować jednostki z 0 lvlu tak jak i era z jedynką.
Od 2 do 6 natomiast możemy rekrutować jednostki od 0 lvlu do lvl równego o jeden zmniejszonej liczbie przy nazwie ery (2 CE - jednostki do 1 poziomu mogą być rekrutowane, 3 CE - do 2 poziomu, 4 CE - do 3 poziomu, 5 CE - do 4 poziomu, 6 CE - do 5 poziomu). Dlatego komentarze odnośnie er tworzonych przeze mnie oraz innych dodatków prosiłbym osób które chociaż je spróbowały z raz Smile.

Bardziej od tej ery na pewno jest zbalansowana inna era, Creep War Edit(Normal Game)Era z dodatku Creep War Edit. Jest to zmieniona wersja Creep War. Z początku były to tylko nowe jednostki, potem zdolności i ataków specjalności, aż w końcu doszły też dwie tam nowe ery. Jedna pozwala nam zacząć grę z jednostką z maksymalnym lvlem (bez możliwości rekrutacji jednostek). Kolejna era natomiast pozwala nam zacząć grę z dowódcą na 2 poziomie i możliwością rekrutacji(Creep War Edit(Normal Game)Era).

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.12
10,820,280 unikalne wizyty