|
Forgotten Legends
|
| elektus |
Dodany dnia 16-07-2012 18:14
|

Czeladnik

Data rejestracji: 18/10/2011 18:41
|
Witam po sporej przerwie.
Ostatnio zrodziła mi się idea stworzenia kolejnej wielkiej ery przez nas, Polaków.
Największym problemem jest brak pomysłu. Chodzi o ere mającą kilka nacji i to minimów ,
portrety(jak już nie będzie co robić), dźwięki, pełne animacje każdej jednostki.
Dlatego teraz apel do każdego chętnego pomocy, gdyż w teamie mamy większe możliwości 
Głównie pomoc w grafice by się przydała, jak i w elementach słyszalnych 
Grafika u mnie wygląda następująco: narysować od podstaw nie potrafię ale skleja się trochę tak jak poniższego dragon rider'a 
PS. Temat napisałem tu nie wiedziałem gdzie by lepiej pasował, a co do jednostki to wiem że jest za duża tak go z nudów zrobiłem
Edit:
Aktualny pomysł posiada 2 nacje na jedna wpadłem chwile temu 
Mroczne elfy wraz z minotaurami + może smok ale w wersji klasycznej czyli uzbrojonego w zęby, szpony, i swój zabójczy oddech.
Oraz nacje Piratów z morskimi bestiami coś takiego jak Przystań z HoMM 3 HOtA
Dodatek sam wydawany by był w wersjach 1.0 1.1 ... a w każdej odsłonie nowa frakcja ze wszystkimi jednostkami.
Chodzi mi żeby dodatku nie robiła jedno osoba(głównie) tylko cała team dzielący się pomysłami z czego pewnie wiele odpadnie.
Era moim zdaniem powinna być w klimacie mrocznym, tylko z krwią i tym charakterystycznym chrupnięciem kości przy łamaniu. Kolejny pomysł z powietrza.
Jak jest obieg powietrza to się nawet lepiej myśli, tak z innej beczki 
Edit2:
A co myślicie o Amazonkach taki wrog piratów.
A tagze zamienik mrocznych elfow na elfy z czarnefo lądu.
Amazonek nie trzeba tlumaczyc.
Natomiast co do elfow chodzi o takich rastamanow którzy w między czasie
paliliby zioło jak beeseker burbona pije 
PS. Pisze ze smartfona więc sory za błędy, bo zawsze palec mm
zejdzie w bok w inna literką się w klepie 
elektus dodał/a następującą grafikę:
Edytowane przez AxeFighter dnia 18-11-2015 14:54
|
| |
|
|
| jozio |
Dodany dnia 17-07-2012 11:13
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 29/04/2012 12:20
|
Od kiedy Amazonki są historyczne? http://pl.wikipedia.org/wiki/Amazonki_(mitologia) - Tutaj jest wyraźnie napisane, że Amazonki pochodzą z mitologii. Poza tym, piraci są wszędzie tam, gdzie znajdą się ludzie chętni do łamania prawa, więc nie muszą to być piraci historyczni. A historia do ery się przyda, jest wręcz niezbędna. |
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 17-07-2012 11:17
|

Czeladnik

|
Mi chodzi o piratów+ potfory morskie, więc by pasowqli do fantasy.
Nie patrząc pirat to taki morski (no nie wiem jak nazwać) niech będzie
terrorysta. Amazonki mialy być przeciwnoscia więc moze posiadały by zywiol ognia. Wszystko toczyć by się mogło na małym kontynencie przy którym jest masa wysp, a na jednej z nich nasi rastafarianie 
Ps. Tu się nie da pisac przes fona  |
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 17-07-2012 12:02
|

Czeladnik

Data rejestracji: 04/04/2011 15:44
|
Można zrobić erę z jakiejś mitologii, np. greckiej lub germańskiej. To byłoby ciekawe, albo połączyć różne mitologie. Każda mitologia to inna frakcja.
Ain't a DJ gonna save my soul
I sold it long ago for rock 'n' roll
My Cemical Romance - Party Poison
Zapraszam na bloga: KLIK
My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 17-07-2012 12:51
|

Awanturnik

Data rejestracji: 28/08/2010 12:44
|
Pueblo przyznaj się, pomysł wziąłeś z Age of Mithology? Tam były frakcja Nordów, Egiptu i chyba Greków wraz z mitologicznymi stworzeniami, a przed rozgrywką wybierało się którego boga się chciało czcić (każdy bóg dawał inne mitologiczne stworzenia i inne bonusy).
Edytowane przez Elensefar dnia 17-07-2012 12:56
"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"
Elensefar
|
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 17-07-2012 13:01
|

Czeladnik

|
Przyznaję się, że do tej pory nawet nie wiedziałem, że taka era istnieje. Będę musiał kiedyś pobrać. Czyli pomysł z mitologiami odpada?
Mi w równaniu Piraci+Mrok wychodzi Nieumarli Piraci. Armia Piratów szkieletów, Zombie i tak dalej.
Elensefar, żebyś nie musiał się trudzić z pytaniem, gdy o tym myślałem, pomyślałem o Piatach z Karaibów.
Edytowane przez PuebloPL dnia 17-07-2012 13:08
My Anime List - moja lista anime obejrzanych/oglądanych/tych, które mam w planach.
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 17-07-2012 13:09
|

Awanturnik

|
Age of Mythology to GRA, a nie era.
Elensefar
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 17-07-2012 14:34
|

Czeladnik

|
Dokładnie pokaże o jakich ludzi morza mi chodzi 
http://www.hota.acidcave.net/jednostki.html
Ps. co sadzicie o moim avatarze (już go za sekundę skończę i wczytam)
nadawałby się może gdzieś 
Edit:
Elfy i machiny latające nie widzę tego za dobrze ale może na smokach coś w stylu mego woja na smoku z 1 posta. Można dodać im jakieś pegazy jak w HoMM3 tylko wzmocnić bo mi zawsze na większej batali wszystkie pegazy padały tam. Wracając do elfków to jakiej kolorach? Niebieskie już gdzieś widziałem, może białe?
Nawet widzę zarys fabuły do kampanie elfów:
~"Historia naszego ludu powinna być wam znana z legend, jak to zlecieliśmy z nieba na naszych wiernych towarzyszach. Lecz prawda jest całkiem inna. I teraz ją opowiem."
I tu zaczynałaby się kampania (nawet z narratorem jako jeden z bohaterów tak jak PPS)
Jak to do Podniebnego miasta gdzie żyli dawniej natarły złe duchy (o pomysł 4 nacji nieumarli ale wersji duchów co wy na to ??) i zniszczyły wspaniały kryształ podtrzymujący w niebie całą górę (wychodzi że miasto byłoby mobilne) , potem pierdykło
na jedną wyspę i ocaleli tylko smoki ze swymi panami oraz jeźdzcy pegazów wraz z nimi garsta elfów takich normalnych którzy zapakowali się na smoki( smok to jednak 10ton zadla wiec co tam jakieś 70kg dodatkowego elfa dla niego ) i teraz byloby jak wypedzaja duchy z okolic i zaczynaj przeczesywac archipelak w poszukuwaniu gor(takich 6000m+ n.p.m.)bo lubia być wysoko.Tam wiadomo z kim sie naparzaja, ale kampania raczej by była pod fabule a tu przedstawilem ogolny zarys jak bedzie sie robilo kampanie to sie wymysli dalej 
PS sorry za błędy ale od połowy już mi się nie chciało ich sprawdzać a potem już zapomniałem sprawdzić 
Edit2:
Już lukam ale te duchy oceany jakie są w HoMM 3 HotA to ja wsadzę zawsze jakieś urozmaicenie. Po prostu jedna z najfajniejszych jednostek w HoMM3 i fanowskich dodatkach.
A ta twoja era, tak dobrze mówię era robisz, czy co, Zawsze można połączyć pomysły w jedno wspólne dziecku w sumie cały dodatek nie miał być jednej osoby niech lista twórców będzie długa 
Co do nazw poprawiłbym
żeglarz-pirat--wilk morski
\-kapitan (zdolność dowodzenie)
Mam też pomysł żeby zamiast normalnych dowódców jednostek dać dowódców bohaterów
np. piratom dać Czarnobrodego, Henry'iego Morgan'a
Oraz nowy pomysł mi wpadł na kampanie dla piratów Częściowo historyczka takie 50:50
"Była bitwa morska Czarnobrody przegrywa i nie mogąc manewrować statkiem (zemsta królowej anny) nadciągający sztorm wyrzuca kapitana i jego załogę na wyspę amazonek, które jak to feministki nie cierpią facetów. Po ciągłych walkach o drewno i żywność wreszcie kapitan wraz z kamratami napawia statek i wypływają zabić tych piratów co z nimi wcześniej przygrali" Dlatego to nazwy kampanie świetnie pasuje nazwa statku Zemsta Królowej Anny. A kampanie róbmy z jajem że to nam się ludziska pośmiały HEJ!!!
Ps. Ostatnie zdanie specjalnie napisane jak napisane 
Edit3:
Jeśli mamy piratów to trzeba w naszym uniwersum dać morza.
Moja pseudo fabuła obu kampanii mówi o wyspach,nie będzie archipelak.
Jeśli wszystko dzieje się na archipelagu, to naszym zadaniem jest go nazwać i penie użyjemy jego nazwy do nazwy ery.
Robimy najpierw piratów tak? Tak więc musimy do 20 jak najwięcej zrobić z planów czyli
co tam ma być jakie wojo. Ja mogę zacząć robić grafiki na podstawie domyślnej. I moją proźbą było by żeby ktoś zrobił porządne opisy frakcji jak i jednostek ja raczej na wyjeździe się nie skupie na takich rzeczach
Cele na jutro może o 14 na skypie wymyślimy jednostki.
Teraz muszę tylko trzymać kciuki żeby nasza ciąż (praca) nie poroniła (upadła)
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 16:05
|
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 18-07-2012 11:03
|

Czeladnik

|
Adris, u Ciebie Korsarz jest jednostką u Piratów. Lecz Korsarz i Pirat to nie to samo.
Pirat to rabuś, bandyta morski. Działa nie legalnie.
Korsarz to pirat działający legalnie. Korsarze byli wynajmowani przez państwa, aby atakowali statki wroga, dzięki czemu nie musieli tracić pieniędzy na marynarkę wojenną. Inaczej są nazywani Kaperami.
Nie jestem pewny, czy można ich zaliczyć do frakcji piratów.
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 18-07-2012 11:48
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Łee... Czym się różni złodziej który kradł dla siebie od takiego który kradł dla jakiegoś państwa. Korsarze byli po prostu mniej nie zależni i mieli plecy u jakiegoś państwa np. Francji. Wyrażenie Kaper jest bliskoznaczne do korsarza ale nie koniecznie znaczy to samo. Poczytajcie troszę wiki przed wykładami.
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 18-07-2012 12:01
|

Czeladnik

|
Kalfat, ja to właśnie z wiki wziąłem. A Kaper od Korsarza różni się ty, że Kaperstwo odnosi się do morza Bałtyckiego i Północnego.
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 18-07-2012 19:04
|

Czeladnik

|
Stwierdziłem że fajnie wygląda potwór z domyślnej ale nie podobał mi się kolorek i wrzucam tu 4 wersje tego samego potworka wybierzecie która najlepsza.
Co do tych łódek to zostawmy je narazię bo dla mnie dziwnie by wyglądało jakby ludzik z łódką na plecach walczył by chyba nie będzie pływać na pisku 
Edit:
Jeśli chodzi o mapę to ja nie zrobię dobrej nigdy.
Co do naszych Piratów to :
1.Żeglarz(marynarz)-pirat-wilk morski
......................\-Kapitan
2.Bukanier-Strzelec-Strzelec morski
3.Duch Morza-Duch oceanu-Assida(chyba tak się pisało i mówiłem że będą)
4.Wąż morski-Potwór morski
..........\Jeździec Morski-Jeździec Potfora
5.Dzigomiot-Oszczepnik-Harpunnik
Ad.
---1.Podstawa załogi na wyższych poziomach ma pistolet.
---2.Podstawowy strzelec z muszkietem.
---3.Jednostka zwiadowcza, taki duży ale to duży gołąb 
---4.Potfornie droga jednostka ale jakże silna.
---5.Pirat ze średnim atakiem dystansowym i bliskim.
Moim zdaniem najpierw trzeba grafiki a potem balansujemy bo musimy mieć co balansować 
Edit2:
Kraken jest przejedzony. Ale można go do kampanie pierdyknąć a na 6 jednostkę może być łódka i zrobić coś takiego jak inferno w erze magii z jaszczurami i ich żabkami. Bo jak mamy takiego dzidomiota to na lądzie a chcemy najechać kogoś od tyłu bo zamki są na plażach to go ładujemy i dawaj od tyłu. A co do lekarstw to przesadziłeś. Takiemu piratowi damy rum i po kłopocie 
Wiec 6. łódka rybacka-szalupa/czółno 
Szalupa brała by może do 2 jednostek ale ich życia było by tylko w połowie liczone. Czółno miało by ze 15 speda na morzu ale też mniej wytrzymałe z jednym załogantem niż szalupa o jakieś 10hp.
Co wy na to 
Ps. jednostek jest dość bo jak damy za dużo to trochę nie dobrze bo przedobrzymy nacje i potem żeby w każdej była +/- taka sama liczba jednostek możemy mieć problem z wymyśleniem. Co do łódek będą mogły się poruszać tylko z załogą. Kto widział samochodzącą szalupę 
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 16:06
|
| |
|
|
| Elensefar |
Dodany dnia 18-07-2012 19:26
|

Awanturnik

|
Adrisowi chodziło raczej o gościa NA łódce, a nie niosącego małą łódeczkę. Według mnie to albo 1 albo 3 potwór, ale raczej 1, bo 3 za bardzo zmywa się z wodą chyba. W dodatku czy to nie jest dziwne, że piraci rekrutują stwory morskie? Oni je oswajają, czy jak? Jeśli tak, to przydałby się jakaś jednostka typu "Treser Potworów" z umiejętnością "Tresura", który dawałby 40% do obrażeń dla potworów morskich.
Edytowane przez Elensefar dnia 18-07-2012 21:30
Elensefar
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 18-07-2012 21:06
|

Czeladnik

|
Mogę zrobić jeszcze inne wersje kolorystyczne.
Co do tresury, wyjaśnimy ten wątek w kampanie, o ile taka będzie jak ona nie powstanie to trudno będzie trzeba coś wymyślić.
Przypadkowo trafiłem na tuta o robieniu map, więc zrobiłem takową, no prawie zostało wykończenie i nadanie twórczych nazw w Edycie ją umieszczę  |
| |
|
|
| PuebloPL |
Dodany dnia 19-07-2012 12:07
|

Czeladnik

|
Potwór moim zdaniem najlepszy pierwszy, albo drugi, choć bardziej skłaniam się ku drugiemu. Ma najciekawszą kolorystykę.
|
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 19-07-2012 12:37
|

Czeladnik

|
2 jest nie dokończonym 3 bo jak nałożyłem 2 odcienie niebieskiego zmniejszyłem go do 100% i całkiem całkiem wyglądał. Można zrobić inne wersje kolorystyczne może pomarańczowo-czarny?
Co do mapy nie spodziewałem się jak że to kopiowanie elementów będzie monotomne i jeszcze jak to wolno idzie na mapie 1280/800 px |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 19-07-2012 20:24
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Po pierwsze i najważniejsze - przyjmuję propozycję. Trochę mnie zaskoczyła prośba o pomoc, w dzień rejestracji, ale i jednocześnie bardzo zadowoliła. Super, że mogę pomóc, zwłaszcza kolejnym rozwijającym się polskim projektom.
Widzę, że mam do narysowania sporo jednostek. Ale ważną kwestią jest to, czy wy mi macie podać wygląd, czy ja mam sobie zinterpretować obraz jednostek, i narysować go z własnego pomysłu. |
| |
|
|
| elektus |
Dodany dnia 19-07-2012 21:15
|

Czeladnik

|
Podam ci tylko co czym walczy a resztę ty zrób.I cieszy mnie twój udział w projekcie.
Pirat (rapier lub sejmitar) + pistolet(na każdy poziom dodaj jedną sztukę więcej bo jak wiadomo piraci nosili to 5 gotowych do strzału)
Bukanier długi nóż/krótki miecz + muszkiet (mile widziany bagnet)
Co do Duchów morza to zobacz z tego linku 4poziomową jednostkę 
1 poziomowy potwór będzie z podstawki ale raczej w innych kolorach a 2 poziomowego tylko podrasuj. A na alternatywne ulep. dodaj lekkoopancerzonego pirata z włócznią(poziom1) harpunem(poziom2)
Co do dzidomiota nazwa wskazuje czym walczy.
Kolorystyka ubrań niebieska może być z 3 potwora wzięta
oczywiście nie rób wszystkiego żeby zdążyć na mój powrót mamy czas 
Cieszy mnie
Z mapą się nie wyrobiłem a szkoda. Skończę jak wrócę.
Co do potworków nowa wersja kolorystyczna ba nawet kilka na raz 
Ps Te różowe kwadraty mogą się przydać każdemu bo zamieniane są przez grę na kolory graczy 
Edytowane przez elektus dnia 19-07-2012 21:18
|
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 20-07-2012 11:08
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Okej. Zrobiłem pierwszą jednostkę, ale jak na razie jest trochę prymitywna. W sumie sami oceńcie, to pirat, z rapierem.
/obrazek skasowany/
Pistolet nie wyszedł, ale to się poprawi.
EDIT. Wersja alternatywna. Z magentą.
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 29-11-2014 22:07
|
| |
|
|
| Heedal |
Dodany dnia 20-07-2012 11:52
|

Adept

Data rejestracji: 02/05/2011 19:53
|
Lewa ręka wygląda na za krótką, ale reszta jest fajna.
Edytowane przez Heedal dnia 20-07-2012 11:53
Twórca Ery Po Upadku (Prace wstrzymane)
Twórca linii nanokombinezonu
Saurians forever!
Nick na Steam/Uplay/Origin: Heedal
|
| |
|