Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Opisy - Tubylcy
Dingo
Tutaj zamieszczajcie wasze opisy dla tubylców. Jak na razie nie ma ani jednego, a jak zawsze się przydadzą.

Elensefar
Na razie zrobiłem tylko zwierzęta i linię wojownika.

Zwierzęta

Krokodyl

Zwierzęta te zostały oswojone przez dzikich szamanów tubylców. Często używane są do atakowania przeciwników w morzach i bagnach. Mają ostre zęby, którymi rozcinają ofiary. Preferują walkę w nocy, by atakować przeciwników z zaskoczenia.

Aligator
Podobnie jak ich kuzyni, krokodyle, używają swoich ostrych zębów do atakowania ofiary, oraz preferują walkę w nocy. Różnią się za to od nich wielkością i kolorem.

Jastrząb
Młode jastrzębie zostały ujarzmione przez tubylców. Ptaki te używane są najczęściej do zwiadu, ponieważ nie są zbytnio silne i wytrzymałe. Potrafią rozszarpywać przeciwników swoim dziobem, jednak nie jest to bardzo skuteczne.

Starszy Jastrząb
Po osiągnięciu odpowiedniego wieku młody jastrząb dorasta i staje się dojrzałym ptakiem. W przeciwieństwie do młodszego jest wytrzymalszy i silniejszy, a co za tym idzie potrafi rozszarpać wroga na strzępy.

Wielki Jastrząb
Wielkie jastrzębie są szlachetniejsze od reszty jastrzębi. Zazwyczaj przewodzą stadami. Tylko niektórym z tubylców udało się wyszkolić jastrzębia na tak potężne zwierzę.

Tubylcy

Mieszkaniec
Zwykły mieszkaniec wioski tubylców. Większość plemienia tubylców traktuje ich jako siłę roboczą.

Wojownik
Najliczniejsza grupa wśród tubylców. Są oni obrońcami plemienia. Posiadają maczugi, którymi łupią czaszki swoich wrogów.

Barbarzyńca
W przeciwieństwie do Wojowników, barbarzyńcy noszą przy sobie również ostrze, którymi tną wrogów w drobny mak. Są więksi i silniejsi od reszty współplemieńców.

Wielki Barbarzyńca

Pośród barbarzyńców tylko ci najdzielniejsi i najmężniejsi dostąpili zaszczytu zostania Wielkim Barbarzyńcą. Mają wielkie ostrze, przypominające tasak i oczywiście maczugę, którą przygniatają swoich wrogów.

Do wieczora postaram się zrobić resztę, a jak nie to jutro. Smile Wiem, mieszkaniec trochę za krótki, ale to w końcu 0 lvl, nie ma co się rozpisywać. Smile

Edit:
Grasownik
Uzbrojeni w łuk i strzały odpowiedzialni są za znajdywanie wyżywienia dla plemienia. Polują na zwierzęta w celu zdobycia pożywienia. Posiadają także nóż do oskórowania zabitych zwierząt. Potrafią chować się w wioskach, wtapiając się w tłum.

Łowca
Zaawansowani grasownicy z czasem zostają łowcami. Mają oni podobnie jak grasownicy łuk i nóż, ale potrafią się nimi lepiej posługiwać. Zabijanie zwierząt, jak i wrogów idzie im bez problemu.

Wielki Łowca
Po wielu latach treningu w posługiwaniu się łukiem i nożem, a również i w umiejętności skradania się, łowcy dostają miano wielkich łowców. Pomimo tego, że potrafią jeszcze sprawniej posługiwać się łukiem od łowców, to uzbrojeni są również strzałkę, której używają do zatruwania wrogów.

Szaman
Niektórzy z tubylców zamiast posługiwać się maczugą, czy łukiem woleli obrać drogę magii. potrafią atakować magicznym promieniem. Posługują się również swoim kosturem.

Druid
Z czasem szamani treningu w sztuce magicznej niektórzy z szmanów nauczyli się uzdrawiać chorych współplemieńców, zostając przez to druidami. Pomimo daru leczenia druidzi potrafią również bieglej atakować magicznym promieniem.

Wysoki Druid
Po wielu latach praktykowania swojego daru, druidzi doszli w końcu do mistrzostwa w uzdrawianiu. Potrafią nie tylko bieglej władać promieniami magicznymi, ale również kosturami, których używają w walce wręcz.

Rytualista
Niektórzy spośród druidów wolało nauczyć się lepiej mocy ofensywnych, niż uzdrawiających. (niestety nie mam pomysłu co dalej napisać Sad)

Czarownik
Część z druidów znudziła się magią uzdrawiania, więc wolała pójść ścieżką mrocznej magii. Zamiast wysyłać magiczne pociski, wysyłają we wroga promienie destrukcji, które zamieniają przeciwnika w pył. Odprawiają plugawe rytuały do swoich bogów, prosząc, aby mieli moc by pokonać wrogów i dominować nad światem. Do odprawiania rytuałów dysponują również nożem rytualnym, którym mogą także dobijać przeciwnika.

Przywoływacz Burz
Część szamanów zamiast dostać dar uzdrawiania otrzymali dar magii powietrza. Potrafią zdmuchać przeciwnika z pola bitwy, wywoływać wichury, oraz sprowadzać kwaśny deszcz niszczący wrogów. Ze względu na obranie ścieżki żywiołów stracili swoje kostury, których używali do walki wręcz.

Władca Burz
Po wielu latach treningu nad żywiołami niektórzy spośród przywoływaczy burz zdołali władać nie tylko powietrzem, ale i elektrycznymi piorunami, potrafiącymi spalić wroga na popiół. Pomimo mocy piorunów udoskonalili także swoje wcześniejsze żywiołowe moce, dzięki czemu są teraz władcami żywiołów.
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 16:07

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Dingo
Arr, jesteś świetny! Smile Opis całej frakcji jednego dnia, świetnie, już dodaję. Wink Tylko rytualista trochę krótki.. Może jozio jakiś napisze.

jozio
No to zaczynam wydłużanie opisów Wink
Mieszkaniec:
W czasie wojny najmłodsi i najsłabsi spośród tubylców idą do walki jako ostatni. Zazwyczaj nie dostają oni broni, chyba, że swoimi osiągnięciami na to zasłużą. Są także siłą roboczą każdej wioski.
Wojownik:
Niektórzy z mieszkańców wioski upodobali sobie do walki grube maczugi, którymi rozłupują czaszki swoich wrogów. W czasie bitew torują sobie pałkami drogę w szeregach nieprzyjaciela, podczas gdy ich współplemieńcy zabezpieczają ich tyły.
Barbarzyńca:
Wojownicy, którzy zdobyli wiele doświadczenia, stają się barbarzyńcami. Zostali oni tak ochrzczeni z powodu ich brutalnej taktyki walki ostrzem i pałką, z której słyną zarówno wśród wrogów jak i wśród współplemieńców.
Wielki Barbarzyńca:
Po wielu, wielu latach siania spustoszenia w szeregach wroga Barbarzyńcy dostają przydomek wielki - górują oni nad swoimi współplemieńcami, są od nich wyżsi i silniejsi. Jeden ich atak potrafi zmieść przeciwników z powierzchni ziemi. Czasami heroicznie ściągają na siebie uwagę wroga aby ich współplemieńcy mogli w tym czasie przygotować kontratak, a jednocześnie miażdżą i szatkują oni wrogie jednostki swoim wielkim ostrzem. Wśród wrogów i sojuszników krążą legendy o ich wielkich wyczynach.
Rytualista:
Niektórzy Druidzi poznali lepiej magię ofensywną niż magię leczącą. Co prawda potrafią oni nadal leczyć swoich przyjaciół, lecz skupiają się bardziej na walce. Ich ataki często pomagają oddziałom zwykłych wojowników forsować twierdze, szczególnie dzięki tajemniczym rytuałom sprawiającym, że wrogowie stojący obok czują się słabsi fizycznie i nie potrafią walczyć tak dobrze jak w innych okolicznościach.
I lekko zmieniłem opisy krokodyla i aligatora.
Krokodyl:
Zwierzęta te zostały oswojone przez dzikich szamanów tubylców. Często używane są do atakowania przeciwników w morzach i bagnach. Mają ostre zęby, którymi rozcinają ofiary. Preferują walkę w nocy, by atakować przeciwników z zaskoczenia.
Najciekawsza jest w nich nie wyjaśniona zdolność samoregeneracji, przez co trudniej jest je pokonać od innych stworzeń.
Aligator:
Podobnie jak ich kuzyni, Krokodyle, używają swoich ostrych zębów do atakowania ofiary, oraz preferują walkę w nocy. Różnią się za to od nich wielkością i kolorem.
Ich zdolność regeneracji jest o wiele silniejsza niż w przypadku Krokodyli.

Dingo
A niech mnie, wszystkie opisy działają z polskimi literami. Smile Teraz tylko więcej opinii o balansie, i nowa wersja.

jozio
Żeby były opinie trzeba zagrać co najmniej 3 gry - tubylcy vs piraci, tubylcy vs tubylcy i piraci vs tubylcy, jak będzie gracz a nie AI to tylko 2. Ale jak się nikt nie zgłasza, a ja mam wolny wieczór to zagram te 3 gry z AI i coś powiem Wink .

Elensefar
Lol... Ja chyba byłem trochę nieprzytomny jak pisałem opis dla druida "Z czasem szamani treningu w sztuce magicznej niektórzy z szamanów nauczyli się [...]" gdzie tu sens? Grin

Poprawienie:
Druid
Z czasem niektórzy szamani nauczyli się bieglej uzdrawiać chorych współplemieńców, zostając przez to druidami. Pomimo daru leczenia druidzi potrafią również lepiej atakować magicznym promieniem.

Zrobiłem też poprawienie dla szamana, bo zapomniałem napisać tam, że potrafi leczyć. Smile
Szaman
Niektórzy z tubylców zamiast posługiwać się maczugą, czy łukiem woleli obrać drogę magii. Posługują się magicznymi promieniami i kosturem. Dodatkowo potrafią goić rany po walkach dla innych wojowników.

Spróbuje zrobić dzisiaj resztę opisów dla piratów.
Edytowane przez Elensefar dnia 25-08-2012 17:25

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Dingo
Oj właśnie dla pewności przeczytałem wszystkie opisy, i jak zobaczyłem druida to próbowałem to zrozumieć. Smile Ok, będą w następnej wersji.

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.12
10,822,430 unikalne wizyty