Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Kampanie
jozio
Jakie kampanie z serwera dodatków polecicie? Ja znam z takich ciekawszych:
- Count Kromire (chyba nie ma jej na 1.10.x, ja ją przeszedłem na 1.8.x).
- Invasion from the Unknown
- After the Storm (kontynuacja IftU)
- The Rise of Genesis
- Ku Niaznanym Krainom (tą chyba wszyscy znają)
- The Dark Hordes
- Shameless Crossover Excuse - bardziej żeby się pośmiać, jeżeli komuś odpowiada takie poczucie humoru.
- The Tale of Crelanu - jestem w trakcie przechodzenia, ciekawa kampania.

Wiem, że już były podobne tematy, ale tutaj chciałem zebrać listę godnych polecenia kampanii, niech każdy doda coś od siebie, nawet jeśli się będą powtarzać tytuły.

Richiter
Ja polecam Legent of the Invicibles
by Dugi Smile.
images40.fotosik.pl/479/60c9049eacf8d030.jpg

Piko
Raczej "Legend of the Invincibles"... Jeśli chodzi o samą kampanię to warto pobrać, ale jeśli chodzi o rozdziały, to:
- 1. obowiązkowo;
- 2. i 3. są nie tak dobre jak 1-szy, ale warte uwagi;
- 4-6. tylko jeśli ci się nudzi, ewentualnie jak chcesz zrobić z głównych postaci supermenów (zbieranie doświadczenia, artefaktów i armii przez ponad 100 scenariuszy to raczej coś);
- 7. ze względu na hardkorową trudność (na wesnoth.org ludzie na to co chwilę narzekają, ja gram na najwyższym poziomie trudności ten chapter z postaciami niewyeksportowanymi z poprzednich i widzę że już od 2-go scenariusza trzeba się namęczyć aby wygrać).

Ja polecę od siebie A New Order, grałem i powiem że naprawdę świetne. Smile

Cerber24
A jakieś fajne kampanie przetłumaczone na polski ktoś mógłby polecic?

Piko
Z tego co mi wiadomo, to To Lands Unkown i A New Order są jedynymi dobrymi kampaniami przetłumaczonymi na język polski.

Cerber24
To lands Unknown Ukończyłem, drugiej mi sie niezbyt chce.

Piko
Uwierz mi, warto. Kampania serio jest mistrzowska, jedna z najlepszych na serwerze.

Cerber24
Ok, spróbuje. Do trzech razy sztuka Patataj

Cross
Piko napisał/a:
Uwierz mi, warto. Kampania serio jest mistrzowska, jedna z najlepszych na serwerze.

Mówisz? To i ja spróbuję Smile

Dingo
Oj tak, New Order jest genialny (pod względem fabuły, muzyki i grafiki portretów i story). Niedawno Sleepwalker zaczął robić do niej nowe grafiki jednostek, a z nim kampania będzie de fakto najlepszą kampanią na serwerze.

http://forums.wes...p;start=60
Edytowane przez Dingo dnia 30-12-2012 16:00

Cross
Pojawiło się w powyższym temacie coś nowego, ciekawego?
Edytowane przez Cross dnia 14-03-2014 16:05

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.34
10,822,452 unikalne wizyty