Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Forgotten Arena
Piko
Dzisiaj jest 24 grudnia - Wigilia. Od jakiegoś czasu przygotowywałem na ten dzień coś specjalnego, coś co będzie miłą niespodzianką dla użytkowników forum, a zwłaszcza dla fanów Forgotten Legends. Włożyłem w to wiele pracy i myślę że warto było.
Ową niespodzianką jest scenariusz wieloosobowy, ściśle powiązany z naszą erą. Nie jest to jednak standardowy scenariusz, ale coś więcej. Otóż nie rekrutujemy w nim, lecz całą naszą armię stanowi jednostka startowa i dwie wybrane z wylosowanej puli. Gramy na czterech ludzi (ai jeszcze nie działa, dopracuję je w następnej wersji), najpierw walczą ze sobą dwaj wylosowani gracze, później dwaj którzy jeszcze nie walczyli, a na końcu dwóch zwycięzców. Nieuczestniczący w danej rozgrywce mogą się jej przyglądać bez konieczności wciskania co chwilę "zakończ turę". W każdej rundzie zaczyna się z innych pozycji, a mapa jest na nowo losowana. Mówiąc losowana nie mam na myśli generowania jej, lecz po prostu losowania jej z siedmiu dostępnych, misternie stworzonych przez moją rękę. Całość czyni rozgrywkę ciekawą i atrakcyjną, ale co tam mówić, lepiej samemu sprawdźcie. Link do pobrania w sąsiednim temacie. Wesołych świąt!

-----

Tego tematu używamy do dyskusji na temat mojego dzieła, nie piszcie postów o nim w głównym temacie ery czy w temacie z jego wersjami.

Dingo
Wowh, wiedziałem, że coś wyszykujesz. Grin Fajny pomysł z losowaniem. Arena naprawdę niezła, może mały teścik na początek? Chętnie zagram.

Piko
Hah. Pfft Można zagrać jak będzie okazja.

Edit:
Wersja 0.1
>>POBIERZ<<
Edytowane przez AxeFighter dnia 28-11-2014 16:10

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.05
10,886,424 unikalne wizyty