Witaj Wesnothańczyku
Zobacz temat
 Drukuj temat
Projekt Naruto New Era.
Bakuranoo
Witajcie chciałbym wam przedstawić pierwszy zarys jednostki typu Genin wioska liścia.
Pierwszy raz się tym bawię liczę na komentarze i rady z góry dzięki.

/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 16:15

Elensefar
Ta pierwsza jednostka wygląda jakby się opiła... Grin Te nogi tak dziwnie zgięte. No i co on trzyma w rękach? Mam na myśli to srebrne/białe/whatever coś. Druga nawet dobra, ale wygląda jakby robiła maleńki rozkrok. No i ten płaszcz powinien też być trochę też po drugiej stronie, bo tak to wygląda, jakby go albo zwiało na 1 stronę, albo go przecięto, zobacz na pierwszą jednostkę i zrób tak samo. Grin

"Głupota ludzka jest jak wyobraźnia- nie zna granic"

Elensefar

Piko
Ta jednostka z lewej trzyma kawałek niewygumowanego miecza. Pfft Jeśli chodzi o tę jednostkę z prawej, to jest naprawdę niezła. Uczepić się można jedynie do płaszcza, no może ewentualnie do jej rozmiaru.

Btw, co myślisz o tym, aby dowódcami w erze nie byli zwykli shinobi, ale np. Kakashi i Naruto?
Edytowane przez Piko dnia 27-12-2012 13:25

Dingo
Jak na pierwszą jednostkę - bosko! Koleś, to najlepszy debiut jaki kiedykolwiek widziałem. Jednostka po prawej jest bardzo dobrze narysowana, ma idealne proporcje, no może z wyjątkiem płaszczyku. Tyle, że.. nie jest za mała?

Przede wszystkim jednostka powinna być większa, ale nie za bardzo. Krawędź - nie może być taka sama. Dwa piksele podobne do siebie wystarczą. Samych pikseli nie może być za dużo - pierwszy powinien mieć największą odległość kolorystyczną od reszty. Teoria teorią, lepiej pokaże, oto moja wersja:
/obrazek skasowany/

Zwróć uwagę na różnicę krawędzi, bo to klucz do sukcesu.
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 16:25

Bakuranoo
Elensefar ta pierwsza jednostka to przeróbka orginału tak dla beki żeby mniej więcej się z tym zapoznać.

Piko dowódcami wiosek nie będą kakashi czy naruto tylko Kage,o to chodzi właśnie że nie chcę orginalnych postaci z anime lecz z własnej wyobrażni ;D.

Dingo wow twoja przeróbka jest wyśmienita będę się na niej wzorował idę zacząć robić kolejną postać.

Dzięki za komentarze.

Piko
Dowódcami wioski będą Kage? No cóż, Kakashi był nim przez 0,5 minuty a Naruto z pewnością kiedyś będzie. Grin Ale serio, myślę że jeśli poprzeplata się postacie z anime i wymyślone to będzie ciekawie. Wybór jest oczywiście twój, ale wiadomo że jedna wioska raczej nie będzie miała 4-6 kage na raz, a tyle dowódców powinno być w erze.

Bakuranoo
Piko masz rację bo też mam zamiar stworzyć postacie z akatsuki czyli postacie z anime pewnie też będą i chyba wioska liścia będzie miała do wyboru Naruto i Kakashi + Wymyślona reszta ;D.

A teraz przedstawiam poziom drugi wielkie podziękowania dla Dingo i mam nadzieję że mogę używać do tworzenia właśnie jego przeróbki.
/obrazek skasowany/

+ poziom 3 praktycznie się nie zmienia tylko włosy i mieczyk w drugiej ręce ;D.
/obrazek skasowany/

Piko
Trochę duży ten kunai. Pfft Osobiście myślę że dobrym pomysłem byłby właśnie koleś z dwoma kunaiami w rękach, no ale to tylko mój pomysł. Miecz może być, ale wygląda trochę nieciekawie, zwłaszcza że przeciętni ninja z Konohy woleli bardziej wymyślne bronie.

Co do dowódców - myślę że trzech to trochę mało, ale zawsze można dać więcej, jeśli tyle nie wystarczy. Dalej myślę że dowódcami nie powinni być jedynie kage, bo przecież armią może dowodzić ktoś mniej ważny. A np. kolesie z Akatsuki czy Mistrzowie Siedmiu Mieczy jako kage byliby trochę dziwni...

Bakuranoo
Wiem że dziwnie wyglądają te mieczyki ale to zwykły genin na 3 poziomie,chunin i jonin będą mieli jakieś ciekawe bronie ale nie genin bo go dam jako chłopa ;D,a co do akatsuki to nimi będzie dowodził madara obito itp,narazie nie myślałem nad mistrzami miecza ale wkrótce pomyśle,narazię zajmę się jedną wioską czyli liścia Grin
Edytowane przez Bakuranoo dnia 27-12-2012 16:43

Bakuranoo
Roki napisał/a:
To nie kunai, tylko taki mieczyk co Sai go miał.
Kunai'a to nawet nie przypomina Pfft .
Jakby coś, to chętnie pomogę przy erze, choć ostatnio wcale nie mam czasu, ale dla Naruto się coś znajdzie zawsze Grin .

o właśnie to jest taki mieczyk jak sai ;D,wporzo napiszę do ciebie na gg i dogadamy się jakoś xD,a umiesz programować te postacie do gry ? a ja bym grafiki robił?
Edytowane przez Bakuranoo dnia 27-12-2012 16:46

Piko
Roki, nie zauważyłeś może że to było żartobliwie z tym kunaiem? Pfft Co do geninów, chuninów i joninów - ci pierwsi nie muszą mieć przecież jakiejś wymyślnej broni, wystarczą przecież kunaie, szurikeny i wybuchowe notki na trzecim poziomie. Chunini natomiast mogą używać średnio-zaawansowanych jutsu, a jonini tych najlepszych.
Btw, taki kolejny pomysł z mojej strony - co myślisz o daniu cech takich jak np. "opanowany żywioł ognia", które będą ustalać rodzaje ataków jednostki?

Dingo
Bakuranoo, oczywiście, że możesz użyć. Wink Jeśli miałbym doradzić co mógłbyś dodać do poziomu - zrób by był wyższy tak o 2 piksele (raz tors, raz nogi), nogi mogłyby być bardziej masywne, mógłbyś także zmienić pozycję na bardziej atakującą.

Bakuranoo
Piko nom pomysł z tymi żywiołami jest dobry tylko kto to zrobi dla mnie ;D,bo jak na razie to ja tylko grafiki robię ;D

Dingo okej już się za to bioręSmile

A więc powiększyłem go następna postać to Chunin będzie miała inną pozycję tamta niech tak zostanie bo to tylko genin a genin to słabeusz ;D.
/obrazek skasowany/

Dingo
No już znacznie lepiej. Może jeszcze zrób większy płaszcz.

Będę obserwować. Smile

Piko
Zgadzam się, peleryna powinna być lepsza.
Co do żywiołów - jestem dobry w WMLu, mogę zrobić. Smile

Bakuranoo
Dingo no to i jest dłuższa peleryna Smile
/obrazek skasowany/

Piko no to wypas.

Skoro genin jest praktycznie gotowy pewnie z czasem gdy nabiorę doświadczenia coś jeszcze ciekawego zrobię to teraz zrobimy jedno z kage ;D.

Dingo
Teraz lepiej. Chętnie zobaczę kolejne jednostki. Idzie ci naprawdę dobrze. Smile

Jak za czasów kiedy Piko zaczynał rysować. ^^
"Wesnoth.com.pl isn't a Polish forum, its something what's preteting to be it, but its not. It's a place where active people who want's to create something are insulted, ridiculed and also by who? Someone who gaves self some nicknames like "super użytkownik" (super user) and more like that and they did nothing for Wesnoth to be the worthy of it." - ChaosRider

Bakuranoo
O to pierwszy kage Naruto Smile
/obrazek skasowany/

wygląda z tymi rękami jak zombie ;D,haha ale spokojnie właśnie myślę jak by mu te ręce zrobić ;D
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 16:26

Piko
Troszkę chude te ręce... Zwłaszcza jego lewa. Przydadzą się też obwódki wokół pięści. Obniż mu też kołnierz o jakieś 2px, bo wygląda na trochę zbyt duży.

@Dingo - coś w tym jest, ale ja na początku nie robiłem (aż tak) dobrych grafik. On natomiast jest naprawdę dobry. :F
Edytowane przez Piko dnia 27-12-2012 22:31

Bakuranoo
No i proszę poprawki wprowadzone lewa ręka z perspektywy postaci jest w kieszeni na innym poziomie będzie trzymał rasengan w tej ręce Smile
/obrazek skasowany/
Edytowane przez AxeFighter dnia 27-11-2014 16:26

Przejdź do forum:
Wygenerowano w sekund: 0.26
10,820,078 unikalne wizyty