|
ChaosRider cz. I: Colosseum i różne jemu podobne.
|
| ChaosRider |
Dodany dnia 08-01-2013 18:18
|

Początkujący

Data rejestracji: 01/05/2012 11:18
|
Ten post jak widać jest o dodatku w którym gramy na mapce przypominającej koloseum. W temacie posta jest napisane "i rozne jemu podobne" gdyz istnieje jak narazie wiele roznych zmodyfikowanych scenariuszy tego typu gry.
Teraz czas zamiescic glowna tresc tego posta (kierowana glownie dla kapturowcow co ani b ani c w angielskim nie powiedza, a co drugie slowo w ich wypowiedziach to kurw... i inne denne przeklenstwa), a wiec:
- w tego typu rozrywki w 1 rundzie gracza pierwszego wszyscy pisza nazwy ladow na ktorych chcieli by grac (mapka zawiera zazwyczaj 6 roznych wysp na ktorych kazdy z graczy walczy - jednej z nich), ich nazwy z angielskiego: Desert (pustynia), Swamp (bagna), Mountains (gory), Frost/Frozen (zamarzniety/lodowy teren), Cave (jaskinia), Forest (las). Glownie uzywa sie nazw z Angielskiego jako ze jest bardziej powszechnie znanym jezykiem przez obcokrajowcow niz Polski.
- zatem jeśli ktoś przed tobą wymieni nazwę wyspy (nie liczy się to dopóki gra nie zostanie rozpoczęta) i ty swoją jednostką masz ruch przed owym graczem, to nie wbijaj mu się na tą wyspę (jak wiesniak z loginem "Papierz" - jakiś jelop i dres), napisz ze chcesz inna, a potem sprobuj wynegocjowac/zamienic sie wyspami z danym graczem co zaklepal tą na ktorej chcialbys byc.
- Zatem drodzy Polacy (i niestety tez dresiarskie pomioty) moi rodacy, nie róbcie obciachu na serwerze, bo ja już nie mogę i nie wierzę, jak widzę jełopa co awanturę mi robi, gdy zająwszy przed nim wyspę minę jak burak zrobił, a potem niczym Polski wsiur klnąć tylko potrafi, a i na koniec ośmieszył się sam jak kaczory Duffy (taki trochę naciągany rym, a co!).
Edytowane przez AxeFighter dnia 26-10-2014 15:18
|
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 08-01-2013 21:49
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
Chaos, z całym szacunkiem, ale widzisz tu gdzieś na tej stronie jakiegoś "dresa"? Myślę, że nie do tych drzwi pukasz >.>
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| 4rlekin |
Dodany dnia 08-01-2013 23:25
|

Czeladnik

Data rejestracji: 07/01/2013 20:29
|
Jestem tu nowy, więc bez obrazy, nie wiem jak jest; ale doświadczenie życiowe uczy, że nawet na całkiem przyzwoitych forach znajdzie się jakiś idiota.
Względnie dziecko neo (chociaż teraz to pojęcie się raczej zdezaktualizowało ) |
| |
|
|
| Piko |
Dodany dnia 09-01-2013 08:45
|

Mistrz

Data rejestracji: 26/07/2012 20:00
|
Nie u nas, zbyt szybko ich Sagez banuje.  |
| |
|
|
| Dingo |
Dodany dnia 09-01-2013 19:16
|

Bohater

Data rejestracji: 19/07/2012 12:35
|
Hah, to nie jest forum do wyżalania się. Taki postami failujesz, tak jak z ziomkami w dziale EoMy. 
ChaosRider napisał/a:
Teraz czas zamiescic glowna tresc tego posta (kierowana glownie dla kapturowcow co ani b ani c w angielskim nie powiedza, a co drugie slowo w ich wypowiedziach to kurw... i inne denne przeklenstwa).
To już raczej nie te czasy, poza tym społeczność tego forum jest zbyt ambitna by zniżać się do poziomu tych kapturowców.
ChaosRider napisał/a:
(jak wiesniak z loginem "Papierz" - jakiś jelop i dres).
Od razu podajesz przykłady, jakbyś te sytuacje znał na pamięć. Czy nie można po prostu tego zignorować? Jego problem. I mały jest związek z posiadaniem loginu papierz, i byciem dresem.
ChaosRider napisał/a:
- Zatem drodzy Polacy (i niestety tez dresiarskie pomioty) moi rodacy, nie róbcie obciachu na serwerze, bo ja już nie mogę i nie wierzę, jak widzę jełopa co awanturę mi robi, gdy zająwszy przed nim wyspę minę jak burak zrobił, a potem niczym Polski wsiur klnąć tylko potrafi, a i na koniec ośmieszył się sam jak kaczory Duffy (taki trochę naciągany rym, a co!).
Ośmieszają się przed graczami z officiala, potem tamci żartują sobie z Polaków na forum, to cię dręczy? Jeśli naprawdę jesteś taki wrażliwy na owe sytuacje, to może po prostu ukrywaj to, że jesteś Polakiem, hah. I na pewno przeanalizowałeś jak brzmi "Zatem drodzy Polacy (i niestety dresiarskie pomioty) moi rodacy" ? |
| |
|
|
| 4rlekin |
Dodany dnia 09-01-2013 19:26
|

Czeladnik

|
Mimo iż rozumiem frustrację kolegi niezorganizowanego, to jednak podkreślam, że pieniactwo i emocjonalne rzucanie inwektywami stawia Cię, drogi Chaosie, mniej więcej w jednym rzędzie z wspomnianymi dresami. 
Nie bierz tego do siebie, nie chcę zaczynać jakiegoś kretyńskiego flejma.
Chodzi mi o to, że internet jaki jest, każdy widzi.
I nie od dziś wiadomo, że łatwo w nim o idiotów.
I nie od dziś wiadomo, że polscy idioci lubią być idiotami najbardziej aktywnymi.
I nie od dziś wiadomo, że idiocie nie przetłumaczysz
Zatem jaki jest sens pisać, na skądinąd przyzwoitym forum takie rzeczy w taki sposób ???
Bardzo chętnie podyskutuję o netykiecie, o normach postępowania w grach sieciowych, albo nawet - skoro już wyjeżdżamy z narodem - sobie narodowy Nasz sport pouprawiam i ponarzekam.
Byle na jakimś poziomie
Edytowane przez 4rlekin dnia 09-01-2013 19:27
|
| |
|
|
| kalfat |
Dodany dnia 09-01-2013 20:59
|

Poszukiwacz Przygód

Data rejestracji: 05/02/2010 13:55
|
Najczęstszym źródłem chamstwa i infantylizmu Polaków w grach sieciowych jest demografia owych środowisk. Nasze społeczeństwo dopiero zaczyna dojrzewać pod tym względem a jak wiadomo dojrzewanie to dosyć burzliwy proces ;P. Rozumiem frustrację może nawet oburzenie ale jak popatrzymy na statystyki, wykresy i inne pierdoły to zobaczymy że przez net grają głównie dzieciaki czy młodzież. Mimo tego że mnóstwo rozsądnych czy dojrzałych ludzi również gra bardzo często ulegają infantylności reszcie i zaczynają krakać jak większość w myśl przysłowia "Jak wejdziesz wśród wrony to zaczniesz krakać jak one". Na szczęście w tym przypadku wesnoth wymaga myślenia co odstrasza wielką część "dzieci neo", "gimbusów" czy jak na nich się teraz nie woła. Co nie zmienia faktu że wyjątek potwierdza regułę ^^. W skrócie trzeba przymknąć oko na wpieniaczy i być cierpliwym.
D Y E D M Λ G E N T Λ
|
| |
|
|
| 4rlekin |
Dodany dnia 09-01-2013 21:08
|

Czeladnik

|
Popieram, to jedyna droga. Na szczęście przez internet bardzo łatwo jest nie tylko ubliżać, ale również ignorować, więc dla odpowiednio ustosunkowanej osoby gówniarze (brzydko, ale krótko ) nie są dużym problemem.
Natomiast Wesnoth to gra jak każda inna, plusem jest jednak to, że nie da się tu być bezmyślnym klikaczem-koksem z 50 poziomem i głupim nickiem  |
| |
|
|
| ChaosRider |
Dodany dnia 10-01-2013 00:38
|

Początkujący

Data rejestracji: 01/05/2012 11:18
|
Widzę że większość osób jak kobiety, z długiej wypowiedzi zobaczą dwa,3 słowa o które się będą czepiać. Co do tego "Względnie dziecko neo" to nie musisz opisywać kim jesteś : ). Co do nieprzyznawania się do bycia Polakiem to nie tędy droga, wolę być nie tolerancyjnym (tolerancja - polityczne słówko pozwalające na brak całkowitej negatywnej reakcji w sytuacji w której człowiek z rozumem tak by postąpił) i dręczyć pewną grupę społeczną (która jak w poprzednim poście jest dość łatwo rozpoznawalna po swoim typie pisania). Login tamtej osoby jest podany nie dlatego że nie mogę zapomnieć, ale bo chcę aby każdy wiedział z kim gry unikać - jak zmieni login to się rozpozna po sposobie bycia. Chwasty się wycina, a nie biernie przygląda jak się rozrastają. |
| |
|
|
| Guurahk |
Dodany dnia 10-01-2013 16:36
|

Awanturnik

Data rejestracji: 10/03/2010 16:30
|
Chaos twoja wypowiedź miała nas urazić? Bo 4lekina z pewnością. Nie czepiamy się dwóch, trzech słówek, a sensu całej wypowiedzi. Cały ten temat jest IMO zupełnie niepotrzebny, bo każdy wie, że z "dresiarskim pomiotem" się nie lubi grać. A że wśród naszego narodu znajdzie się zgniłe jabłko, to jest nie do uniknięcia. Twoja wypowiedź powinna trafić do tego "papierza", a nie na naszym forum.
"Jest niewiele cnót, których Polacy nie posiadają, i niewiele pomyłek, których udało im się uniknąć." - Winston Churchill
|
| |
|
|
| 4rlekin |
Dodany dnia 10-01-2013 23:05
|

Czeladnik

|
Nie ukrywam, że ostatnia wypowiedź przyjaciela Chaosa była dla mnie na tyle enigmatyczna, że przeczytałem ją dwa razy - i dalej nie wiem czy miała na celu urażenie mnie.
Zapobiegliwie uznaję, że nie. 
Myślę, że należałoby dyskusję może zakończyć, bo zaczyna się robić nieprzyjemnie. Niby dyskusja na temat, co do którego wszyscy się zgadzamy z Chaosem, a mimo to mam wrażenie, że dąży ona do jakiejś umiarkowanie miłej przepychanki.
Edytowane przez 4rlekin dnia 10-01-2013 23:07
|
| |
|